Valeriu Stoica: Am cladit o uriasa minciuna in Romania in ultimii 20 de ani

Sambata, 15 Mai 2010, ora 17:40
2402 citiri

Valeriu Stoica, vicepresedintele PD-L, a afirmat, sambata, la Sibiu, in cadrul unei dezbateri publice organizate de Institutul pentru Studii Populare, ca politicienii romani, fie ca sunt de dreapta sau de stanga, au mintit in campaniile electorale din ultimii 20 de ani, lansand promisiuni pe care stiau ca economic nu le pot onora.

"Am cladit o uriasa minciuna in Romania in ultimii 20 de ani: si stanga si dreapta au spus minciuni in campanii care stiam ca nu pot fi onorate. Stiam ca economia nu o sa sustina aceste promisiuni", a spus Valeriu Stoica.

Acesta afirma ca singura solutie de relansare a societatii si economiei romanesti este munca si adevarul.

"Pentru a putea sa cream prosperitate in Romania, trebuie sa producem. (...) Am construit anormal. Din pacate guvernele au tot promis mereu si salarii si pensii mai mari. Sa incercam sa ne intoarcem cu picioarele pe pamant. Avem exemplul negativ in fata ochilor: Grecia", a aratat Valeriu Stoica.

Vicepresedintele PD-L spune ca romanilor le este greu sa accepte acum solutiile anticriza propuse de presedinte si de guvern, pentru ca s-au obisnuit cu minciuna.

"Dupa ce traiesti mult timp in minciuna, iti place minciuna. Cel mai mare sacrificiu pentru aceasta natiune ar putea fi minciuna. Stanga ne propune in continuare sa mintim cetatenii Romaniei, sa aiba salarii mari, fara sa producem", a aratat Valeriu Stoica.

Liderul PD-L ii acuza pe liberali si pe social-democrati de "demagogie", spunand ca nu ar trebui sa critice reducerile de personal si salariale propuse de presedinte, pentru ca, chiar PNL si PSD au recurs la disponibilizari de angajati la sediile centrale ale propriilor partide, din cauza datoriilor acumulate.

"Sa vorbim de datoriile PNL si PSD. Au majorat cotizatiile, au redus la partide personalul. Cum au lipsa de bun simt sa faca la nivelul tarii ce nu au reusit in propria ograda? Este pura demagogie politica", acuza Valeriu Stoica.

Alaturi de Valeriu Stoica, la dezbaterea de la Sibiu privind doctrina populara, mai participa Raluca Turcan, Sever Voinescu, Catalin Avramescu, Cristina Traila si Cristian Patrascoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#valeriu stoica, #campanie leectorala, #minciuni politica , #partid