Fondatorul Noii Republici - cum a aparut miscarea si ce-si propune

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 15:28
3419 citiri
Fondatorul Noii Republici - cum a aparut miscarea si ce-si propune

Mihail Neamtu, fondatorul miscarii Noua Republica, a povestit, la conferinta "Noua scoala de gandire a dreptei", cum a aparut aceasta formatiune si cateva dintre obiectivele si valorile sale.

El a spus si ca dreapta constituita in jurul PDL a adus si multe dezamagiri si multi oameni si-au pierdut increderea in aceasta.

Noua Republica, sustine initiatorul sau, nu este un proiect doar online, ci a reusit sa stranga pana acum mii de adeziuni.

"Nu existam doar in mediul virtual. Am reusit sa strangem cateva mii de adeziuni. Nu am stiut ca Noua Republica se va construi pe Internet. Aceasta s-a constituit fara stirea initiatorului sau. A fost vorba de un mail pe care l-am trimis unui prieten sa-l verifice stilistic, el l-a trimis altor cinci si au aparut pe bloguri. A fost absolut spontan si fara nicio regie.

(...) Dreapta constituita in jurul PDL a si dezamagit. O parte din suflul civic si national care a propulsat Alianta DA a disparut, in mare parte. Marile orase nu mai au aceeasi incredere in agenda reformista a PDL", a spus Neamtu.

El a enuntat, pentru inceput, cateva din lucrurile carora li se opune Noua Republica, precum faptul ca oameni condamnati penal pot sa voteze (n.red.-aluzie la deputatul Cosmin Popescu, ex-PDL), la tirania clanurilor in unele orase si la faptul ca rezultatele referendumului din 2009 sunt amanate.

El a vorbit, mai apoi, despre lucrurile in care crede Noua Republica, spunand ca se bazeaza pe valorile dreptei, de la cele civice la cele spirituale.

"Apartinem unui popor, nu unei populatii fara destin (...) E vorba de o atitudine care asuma si dimensiunea viitorului. Cei care nu s-au nascut inca fac parte din natiunea romana", a mai afirmat Neamtu.

Neamtu a spus si ca Noua Republica isi mai doreste "dreptate, nu doar justitie pe hartie" si a propus ca principiile democratice care blocheaza tirania ar trebui sa se aplice si la nivel local.

"Nu e cu putinta sa limitezi mandatul de presedinte la doua mandate, fara sa limitezi si cele de primar sau presedinte de consiliu judetean".

El a incheiat spunand ca "o noua republica se va sprijini pe oameni si pe caracter".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mihail Neamtu Noua Republica, #Neamtu principii Noua Republica , #partid