Fortele de dreapta semneaza pentru o noua alianta

Miercuri, 29 August 2012, ora 08:55
3602 citiri
Fortele de dreapta semneaza pentru o noua alianta
Foto: Ziare.com

PDL, PNTCD, Partidul Noua Republica, Initiativa Civica de Centru Dreapta, Fundatia Crestin Democrata (FCD), forte civico-politice reunite in scopul formarii unei aliante electorale de centru-dreapta pentru alegerile parlamentare din acest an, lanseaza miercuri manifestul politic "Romani, sus inima! Romania are viitor".

Ceremonia de semnare a manifestului se va desfasura la sediul Fundatiei Crestin Democrate din Bucuresti, cu incepere de la ora 16,00, in prezenta presedintilor PDL, Vasile Blaga, ICCD, Mihai-Razvan Ungureanu, PNTCD, Aurelian Pavelescu, PNR, Mihail Neamtu, si FCD, Adrian Papahagi, a informat FCD.

Potrivit sursei, in textul manifestului se propune "societatii romanesti o platforma politica articulata in jurul valorilor de centru-dreapta".

"Suntem animati de orientarile doctrinare ale dreptei populare europene, in pluralitatea sa de optiuni crestin-democrate, conservatoare si liberale. In centrul platformei se afla o alianta electorala intre partide. Aceasta este sprijinita de organizatii neguvernamentale menite sa capteze suflul civic de centru-dreapta existent la toate nivelurile societatii romanesti. Scopul nostru imediat este castigarea alegerilor parlamentare", se afirma in manifest.

Ca obiective pe termen mediu si lung, misiunea "dreptei unite" este cea de consolidare a statului de drept, "justitie pentru toti si prosperitate pentru fiecare".

Nu in ultimul rand, in manifest se face un apel catre "toti oamenii vrednici care se recunosc in principiile de centru-dreapta" si se precizeaza deschiderea pentru "partide, organizatii si persoane care se revendica de la valorile" dreptei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#manifest Noua Republica, #Initiativa Civica Centru Dreapta, #manifest politic alianta centru dreapta , #partid