La Timisoara se naste "Partidul Colectiv"

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 14:58
2851 citiri
La Timisoara se naste "Partidul Colectiv"
Foto: Arhiva Ziare.com

Un nou partid politic - "Partidul Colectiv" - este in curs de organizare la Timisoara.

Initiatorul "Partidului Colectiv", Cosmin Mirisan, un tanar de 28 de ani care a studiat la Facultatea de Drept din Timisoara, iar in prezent este manager general la o firma de consultanta din municipiu, a declarat, vineri, ca formatiunea politica inseamna "reactia oamenilor la umilintele si la coruptia din ultimii ani".

"Partidul Colectiv reprezinta reactia oamenilor la umilintele si coruptia din ultimii 26 de ani din Romania, acest nume l-au ales oamenii si este de inteles de ce", a declarat Cosmin Mirisan.

Proteste dupa incendiul din Colectiv: Vedetele au iesit in strada (Galerie foto)

Tanarul a spus ca partidul va fi o formatiune politica in adevaratul sens al cuvantului si ca urmeaza o perioada de organizare.

"Da, va fi un partid in adevaratul sens al cuvantului, dar in primul rand trebuie sa ne organizam. In momentul de fata, toti cei care au creat pagini si grupuri pe aceasta tema (pe retelele de socializare - n.red.) si mai ales cu aceasta denumire, lucram impreuna pentru a fuziona toate paginile din mediul online, tinand cont ca toate aceste pagini au impreuna peste 10.000 de like-uri se va forma o baza solida de lucru", a declarat Cosmin Mirisan.

Ideea care a pus bazele acestui nou "partid" este nevoia oamenilor de a scapa de coruptie, a mai spus Mirisan.

"Ideea are la baza nevoia oamenilor de a scapa de coruptie, si cum nu e foarte usor de scapat de coruptie si de mafia politica, trebuie creata o entitate solida, care macar sa puna o presiune constanta pe acest mediu viciat, daca nu chiar sa vina cu candidati noi si transparenti din randul cetatenilor de rand sau din randul elitelor care tocmai din cauza coruptiei au ales sa nu se implice", a afirmat Cosmin Mirisan.

Pe viitor, a adaugat acesta, cei care vor sa formeze noul partid intentioneaza sa mentina presiunea pe clasa politica pana se organizeaza, "iar daca reusim sa punem pe picioare o formatiune politica noua si transparenta, sa ii indepartam in mod democratic la alegeri".

Cosmin Mirisan a fost presedintele organizatiei de tineret al Partidului Conservator, a fost o perioada membru PNL, iar de aproximativ un an s-a retras din viata politica.

Cinci ONG-uri au semnat o scrisoare deschisa catre presedintele Klaus Iohannis in care ii propun "un set de masuri fezabile si neutre politic", in timp ce alte liste cu revendicari circula de Facebook, unde au fost create pagini intitulate "Partidul Colectiv".

Pagina "Partidul National Colectiv", creata de "un grup de prieteni din Bucuresti", majoritatea cu joburi in IT, care precizeaza ca nu sunt membri in vreun partid sau adepti ai vreunei ideologii politice si ca au prieteni raniti grav in Colectiv, a obtinut peste 4.100 de Like-uri, iar grupul "Partidul Colectiv", care are ca administratori noua tineri, reuneste acum 5.582 de membri.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Timisoara partid Colectiv, #Timisoara partid tragedie club Colectiv , #partid