Liderii de extrema dreapta din Europa se reunesc la Sinaia: Marine Le Pen, invitat de onoare

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 22:05
10478 citiri
Liderii de extrema dreapta din Europa se reunesc la Sinaia: Marine Le Pen, invitat de onoare
Foto: Facebook / Marine Le Pen

Liderii partidelor nationaliste si xenofobe din Europa, in frunte cu Marine Le Pen, presedintele Frontului National din Franta, se reunesc, sambata, la Sinaia, cu ocazia Conferintei Internationale "Europa noastra - Europa Natiunilor".

Evenimentul politic este organizat la Cazinoul din Sinaia, dezbaterile avand drept tema principala "problemele actuale ale UE", informeaza europarlamentarul roman Laurentiu Rebega, unul dintre organizatori.

Pe lista vorbitorilor mai figureaza, printre altii, eurodeputatii Marcel de Graaff (Olanda), Edouard Ferrand (Franta) si Franz Obermayr (Austria).

Marine Le Pen: Franta sa se opuna ridicarii restrictiilor pentru romani si bulgari

Organizatorii sustin ca textele tuturor interventiilor din cadrul conferintei vor fi reunite "intr-un volum care sa se adauge unui corpus de contributii teoretice la miscarea nationalista din Europa".

La eveniment au fost invitati reprezentanti ai conducerii Parlamentului Romaniei, Ministerului de Externe si Ambasadei Republicii Franceze, dar si ai partidelor parlamentare si neparlamentare, informeaza Digi24.

Reuniunea este la a doua editie. In decembrie 2015, liderii extremei drepte au participat la o prima intalnire organizata in Romania, la Palatul Parlamentului, unde s-a vorbit despre "dictatura UE", despre "granite intre natiuni" si despre imigrantii ilegali care "vin sa ne distruga bunastarea".

"UE este moarta si este nevoie de un plan nou de cooperare intre natiunile europene. Este ADN-ul acestui proiect, in jurul lui Marine le Pen si al aliatilor nostri", a declarat Ludovic de Danne, consilierul pe probleme europene al lui Marine Le Pen, cotata cu sanse reale la alegerile prezidentiale din Franta din 2017.

Marine Le Pen, presedinta Frontului National: Euro, Schengen si FMI trebuie sa dispara

In timp ce Marine Le Pen este acuzata de finantari dubioase si apropiere de Moscova, iar partidul sau de xenofobie si antisemitism, Laurentiu Rebega este urmarit penal intr-un dosar in care DNA vorbeste despre spalare de bani si luare de mita la Ministerul Agriculturii.

Averile lui Jean-Marie Le Pen si Marine Le Pen, in vizorul justitiei franceze

Un roman intra in grupul extremist din Parlamentul European: Cum explica gestul de a sta la aceiasi masa cu Marine Le Pen

El a intrat in grupul xenofob condus de Le Pen in iulie 2015, dupa ce i s-a deschis dosar la DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#conferinta Marine Le Pen Sinaia, #conferinta extrema dreapta Sinaia , #partid