Macovei, la lansarea Partidului Noua Republica: Clientela politica este la putere

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 12:47
7801 citiri
Macovei, la lansarea Partidului Noua Republica: Clientela politica este la putere
Foto: TVR Info

Fostul ministru al Justitiei, europarlamentarul Monica Macovei, a sustinut un discurs cu ocazia lansarii Partidului Noua Republica, ce are loc sambata, la Bucuresti.

La eveniment au mai participat si fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, dar si fondatorul partidului, Mihail Neamtu.

"Din suflet va felicit pentru curajul de a crea o structura noua in Romania. Sunteti singurii care ati facut asta. Restul am vorbit. Sunt sigura ca facem o clasa politica noua, care sa inlocuiasca hotii, coruptii si plagiatorii", afirmat Monica Macovei, in discursul de la congresul Noii Republici.

"Clientela politica e la putere, trebuie sa ne uitam spre cei 50 la suta dintre romani care nu au votat cu nimeni, pentru ca nu cred in nici unul dintre partide. Sunt cei care asteapta un partid nou. Trebuie sa facem, pana in toamna, o platforma de dreapta, si sa dam o alternativa oamenilor, pe care sa o voteze", a spus Macovei, in aplauzele participantilor la ceremonia de lansare a Noii Republici.

Europarlamentarul PDL s-a referit si la faptul ca romanii nu mai voteaza. "Am auzit multi oameni spunand ca le e sila sa mai vina la vot. Riscul cel mai mare pentru o democratie este un popor inert. Daca stam si nu facem nimic, ne ducem cu pasi repezi spre dictatura", a mai spus Monica Macovei.

La randul sau, fostul premier Ungureanu a declarat sambata: "Va sunt alaturi si sper sa ne regasim alaturi pana la alegerile din toamna si apoi sa fim impreuna in interiorul aceleiasi mari constructii politice".

Acesta a mai explicat ca din categoria "nemultumitilor" care nu mai merg la vot, cu care a interactionat in repetate randuri, fac parte micii "antreprenori cu 10-20 de angajati care abia gafaie din cauza suprataxarii", carora "statul nu reuseste sa le ofere minimul aer, minima libertate de a-si duce proiectele la bun sfarsit".

Mihail Neamtu, fondatorul noii formatiuni politice, a anuntat ca isi propune ca Noua Republica sa participe la alegerile din toamna.

"Suntem un partid de centru dreapta si ne propunem sa avem cativa candidati de calitate, la alegerile din toamna. Suntem dispusi sa colaboram cu toate formatiunile politice care sunt dispuse sa lanseze campania impotriva populismului. Avem un cod etic de integritate, Monica Macovei ne-a inspirat. Cat priveste afilierea noastra europeana, am contactat familia conservatorilor si reformistilor europeni", a spus Neamtu.

Partidul Noua Republica, lansat pe 23 iunie

Miscarea Noua Republica a aparut in toamna anului 2011, ca urmare a publicarii pe internet de catre Mihail Neamtu a unui manifest intitulat "Crez politic" si completat ulterior cu un "Manual de lupta".

La sfarsitul anului 2011 Noua Republica a dobandit personalitate juridica (Asociatia Noua Republica, cu sediul in Bucuresti), iar Mihail Neamtu a fost ales in mod formal presedinte.

In martie 2012, Noua Republica avea deja 35 de filiale active, mii de membri si zeci de mii de simpatizanti in Romania si diaspora.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#lansare Noua Republica, #Monica Macovei Noua Republica, #partid nou dreapta , #partid