Oprea: UNPR e raspunsul la asteptarile romanilor

Sambata, 01 Mai 2010, ora 18:02
3797 citiri
Oprea: UNPR e raspunsul la asteptarile romanilor

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei este un partid pentru toti romanii, care pune pe primul plan interesul national si progresul Romaniei, a declarat, sambata, cu ocazia lansarii oficiale a formatiunii, presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea.

"Intram in aceasta competitie politica de stanga nu doar sa activam, ci sa castigam. Oamenii asteapta o alta politica si alti lideri politici. Romania si romanii merita mai mult.

Vrem sa fim vocea celor care muncesc, a tinerilor, a batranilor, a oamenilor de la sate, de la orase, a tuturor celor care nu s-au simtit pana acum in Romania reprezentati de partide politice", a spus Oprea, in discursul sustinut in Piata Revolutiei in fata a aproximativ 10.000 de oameni.

El a subliniat ca mesajul partidului este unitate, onoare si credinta, "trei lucruri care definesc orice popor", si a garantat ca echipa de conducere a UNPR va pune pe primul loc interesul national si nu cel al unor "gasti".

400 de delegati din toata tara ai UNPR s-au reunit sambata la Cercul Militar pentru a alege conducerea noii formatiuni.

"Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei este o constructie politica de centru-stanga, care are ca obiectiv promovarea unei guvernari progresiste si asigurarea stabilitatii politice pe termen lung. UNPR va introduce politicile de stanga moderne, care nu sunt reprezentate de nicio formatiune politica.

UNPR este partizanul consensului politic pe marile teme de interes national si nu va respinge nicio alianta cu fortele pozitive, loiale tarii, care sustin progresul si modernizarea Romaniei. UNPR promoveaza patriotismul pozitiv al celor care cred in capacitatea de regenerare a Romaniei si in necesitatea unui stat activ, puternic, echilibrat, care sprijina initiativa personala de implinire", se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Delegatii l-au ales presedinte al UNPR pe Marian Sarbu, presedintele executiv fiind desemnat Gabriel Oprea, in timp ce Cristian Diaconescu este presedinte de onoare.

Conducerea UNPR este exercitata de 21 de persoane si a fost aleasa prin vot cu buletine. De notat ca primii oameni din partid sunt fosti membri PSD: Marian Sarbu- presedinte, Gabriel Oprea- presedinte executiv, Cristian Diaconescu-presedinte de onoare, Neculai Ontanu-secretar general al UNPR.

Totodata au fost alesi cei 15 vicepresedinti, dar si sefii organizatiilor de femei si de tineret.

Astfel deputatul Eugenia Barna va conduce femeile din UNPR, in timp ce Cezar Stancu va coordona tinerii din partid.

Delegatii au ales totodata si cei 380 de membri ai Consiliului National, cei 15 membri ai comisiei de arbitraj si cei noua membri ai comisiei de cenzori.

Totodata, a fost adoptat Statutul formatiunii si sigla acesteia care reprezinta o acvila.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#gabriel oprea unpr, #Gabriel Oprea mesaj unpr , #partid
Comentarii