Opinii: Partidul Alba ca Zapada se pregateste sa iasa din ou

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 09:42
3447 citiri
Opinii: Partidul Alba ca Zapada se pregateste sa iasa din ou

Domnul Cernea ne-a anuntat zilele trecute ca infiinteaza un nou partid, pe care l-ar fi identificat deja cu "Alba ca Zapada" domnului Lazaroiu, desi eu zic ca e prematur.

Multi se intreaba de ce domnul Cernea nu a transformat Partidul Verzilor in partidul pe care si-l dorea, mai ales ca avea o functie importanta si mai avea si adepti.

Explicatia: nu a fost lasat. Se poate ca partidul verzilor sa fie deja ros pe dinuntru de molii, dar atunci, daca a avut deja un esec, putea sa porneasca pe noul drum mai cu modestie.

Nu sunt contra ideilor lui si m-as bucura sa reuseasca, dar ca prieten al piticilor mi-ar parea rau sa pateze rochita imaculata a Albei ca Zapada din nepricepere. Voi putea fi convins insa ca a pornit pe drumul bun dupa ce o sa vad Statutul Partidului nou infiintat.

Va voi da si un exemplu, luand la puricat Statutul UNPR, partid nou si care avea posibilitatea, daca voia sa ne aduca progresul cu orice pret, sa fac un statut pe masura.

La articolul 2 din Statut se precizeaza ca pasarea de pe sigla lor e stilizata si alba si are ciocul indreptat spre dreapta. Oare nu putea UNPR sa ne aduca progresul si daca suceau pasarii capul spre stanga? Am inteles insa de ce spre dreapta doar la articolul 4 unde se spune ca UNPR are orientare de centru-stanga.

Deci pasarea se uita spre dreapta, de unde vine progresul, iar ei dau coltu spre stanga. Ii iert totusi avand in vedere ca vor o guvernare progresista cu asigurarea stabilitatii politice pe termen lung, dar desigur dupa ce ajung mai intai la putere. Si ca sa fie si mai progresisti, au luat patru fosti pesedisti si i-au pus in frunte, adica s-au legat cu ei la cap: Sarbu, Oprea, Diaconescu si Ontanu, trei fiind presedinti si Ontanu secretar general.

UNPR ar mai vrea sa introduca in Romania politicile de stanga moderne, care nu sunt reprezentate in Romania de nicio formatiune politica. Si ce vor face daca politicile moderne sunt contra progresului? Iar daca un alt partid ar vrea si el sa adopte aceleasi politici moderne de stanga, UNPR le va scoate din propriul program doar ca sa aiba politici unice?

UNPR este partizanul consensului politic (de ce nu adeptul?) si nu va respinge nicio alianta cu fortele pozitive, care sustin progresul si modernizarea Romaniei. Nu domnul Oprea de la UNPR este ministrul Apararii in Guvernul Boc? Deci, PDL e o forta pozitiva, care sustine progresul si modernizarea tarii. Asta ar insemna ca UNPR este de acord cu tot ce face PDL si guvernul Boc. Eu unul si simt deja cum ma napadeste progresul.

Domnule Cernea, deci atentie la statut, e foarte important. Statutul UNPR ar putea foarte usor servi de statut si PCR-ului, asa de progresist este. Democratia UNPR s-a dovedit si cand si-au ales conducatorii: presa nu a avut acces la conferinta. Asa ca eu in doua ore m-am lamurit cu cine am de-a face fara sa-mi bat capul mult cu ei.

Si fiindca pomenii de PCR, acum 50 de ani cand m-au facut pionier, am depus primul meu juramant: "Eu, tanar pionier al Republicii Populare Romane, ma angajez in fata tovarasilor mei sa fiu drept, cinstit si curajos..." Deci si comunistii, care nu s-au dat in laturi ca sa zdrobeasca cu ranga capul lui Patrascanu, au simtit nevoia sa introduca in politica norme morale.

As vrea sa vad un statut de partid care macar in teorie impune membrilor sai o conduita de comportare. De ce nu ar fi putut UNPR sa puna in statut pe langa atatea ineptii si prostii si un articol in care sa se spuna ca membrii sai sant OBLIGATI sa anune presa atunci cand iau cunostinta de anumite ilegalitati facute de membrii de partid? Nu asta ar mentine viata interna de partid imaculata? Asa ca sant sigur ca acest partid a ratat deja din start ocazia sa fie "Alba ca Zapada". Sper domnule Cernea, ca atunci cand imi va cadea Statutul dvs in mana sa nu spun acelasi lucru si despre partidul dvs.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#partid nou Remus Cernea, #Statut UNPR, #sigla UNPR statut , #partid