PNL si PSD, doua partide fara busola care asteapta minuni

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 07:30
4614 citiri
PNL si PSD, doua partide fara busola care asteapta minuni

Cu o mai mare degringolada ca acum mai rar s-au confruntat partidele din Romania.

E o tacere de plumb topit, fierbinte si grea care a acoperit cele doua formatiuni rivale de la noi.

Il vad pe Liviu Dragnea cum se gandeste cu ingrijorare la viitor, privind si mai temator prezentul. Vasile Blaga si Alina Gorghiu imi par prinsi intre orgolii interne si criza sta sa vina in PNL.

In acest moment, nu exista niciun fel de comunicare intre formatiunile politice si cetateni. Parlamentul Romaniei, lipsit de lideri si de liniile de forta venite de la partide, a cazut prada unor grupari de interese care propun legi care mai de care mai aberante, defrisari masive pentru dezvoltarea turismului sau interzicerea consumului de alcool, doua exemple.

Fiecare parlamentar probabil se gandeste cu ingrijorare la viitor. Multi stiu ca au sanse mici sa prinda un nou mandat, multi incearca sa caute fonduri pentru o campanie electorala dusa in nume personal.

Nimic nu mai e sigur, nici macar pozitia de sef de partid. De ce ar mai merita sa faci politica in Romania? Aceasta e intrebarea care cred ca-i bantuie pe multi parlamentari din actuala legislatura. Dupa tragedia din clubul Colectiv, politica a devenit o indeletnicire extrem de riscanta. Oamenii nu mai au incredere, procurorii ii haituiesc, nu mai pot fura cu usurinta, iar drumul spre guvernare a fost blocat de o mana de tehnocrati.

Daca privim cu atentie, nici PSD si nici PNL nu se schimba. Politicienii alesi din cele doua partide parca trag de timp. Asteapta campania, asteapta o noua legislatura, asteapta sa scape de Ciolos, in principiu, cred ca asteapta lumea sa uite pentru a se putea intoarce la vechile indeletniciri.

Dar, fara sa-si dea seama, Romania s-a schimbat. In multi oameni salasuieste o furie care, zic eu, va iesi la suprafata la cea mai mica zdruncinatura a societatii. Nu cred ca multi vor uita prea curand, mai ales ca au ramas atatea treburi nerezolvate.

S-a creat o anume coeziune sociala prin care sunt monitorizate actiunile autoritatilor, iar reactiile la adresa oamenilor politici au ramas virulente. S-a ajuns intr-un punct critic in care opinia publica vrea cu disperare alti lideri si alt mod de a se face lucrurile.

Dintr-o data, multi romani au devenit constienti ca suporta din propriul buzunar toata sleahta de ticalosi care se imbogateste din fonduri publice. Conceptul de tatuc s-a fisurat, Klaus Iohannis fiind sustinut doar pentru faptul ca inca e perceput ca un vector al schimbarii. E greu de spus, in acest moment, daca va reusi.

Nu-mi fac iluzii ca lucrurile se vor imbunatati peste noapte, dar imi place sa admir nesiguranta de azi a oamenilor politici, disperarea prin care cauta o cale de scapare, incercarile prin care vor sa pastreze traditia aranjamentului si a coruptiei.

Nu vi se pare ciudat ca PNL a reusit, in acest context de neincredere totala in clasa politica, o nominalizare atat de mediocra la Primaria Bucurestiului in persoana lui Cristian Busoi? Nu pare ciudat ca PSD pare a merge pe mana doamnei Gabriela Firea, o persoana care a fost trup si suflet alaturi de Victor Ponta si care nu cred ca are pic de trecere la bucuresteni?

Probabil, la fel se intampla in toata tara, iar actuala clasa politica isi va duce destinul pana la capat, fiind obligata sa primeasca confirmarea disparitiei la urne. Dar, din pacate, va fi un proces lung si dificil, dar unul care a inceput, desi oamenii politici n-au aflat inca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#partide politice 2016, #alegeri 2016 , #partid
Comentarii
Poza Bobby_Fischer
Bobby_Fischer
rank 2
http://zevzecipeveci.com/dragul-ei-klaus/