Prima intalnire a platformei Noua Republica - joi, in Capitala

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 19:16
3257 citiri
Prima intalnire a platformei Noua Republica - joi, in Capitala
Foto: mihailneamtu.ro

"Noua Republica", proiectul despre care Sebastian Lazaroiu spunea ca ar putea fi "Alba ca Zapada" din politica romaneasca, face primul pas. Joi seara, toti sustinatorii lui se intalnesc la Casa de Cultura a Studentilor din Capitala, in prezenta unui invitat special: "Nasul" Radu Moraru.

"Ce ne mai tine impreuna? Cum vom arata peste douazeci de ani? De ce pasivitatea si dezgustul nu sunt o solutie? Ce mai poate regenera politica autohtona? Care sunt ideile sanatoase si liderii credibili ai Romaniei de maine? Iata intrebarile care, in doar cateva saptamani, au dat nastere comunitatii Noua Republica", se arata in comunicatul remis presei si semnat de initatorul acestui nou proiect politic, Mihail Neamtu.

Lazaroiu confirma: Alba ca Zapada e Noua Republica

Conform invitatiei adresate tuturor simpatizantilor acestei platforme, "mii de romani, de la bucatari si pensionari pana la universitari si cercetatori in stiintele naturii" au incurajat pana acum demararea acestei noi initiative politice.

"Puterea unei natiuni se observa in numarul soldatilor-voluntari care slujesc cauza libertatii. Pe langa evadarea metafizica din scepticism si lehamite, exista solutia practicii democratice: unirea vointelor individuale sub un crez politic innoitor", se mai arata in comunicatul citat.

Mihail Neamtu este filosof, teolog si eseist roman. A absolvit Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca si are doctoratul in teologie la King's College London. A fost director stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc din martie 2010 pana in septembrie 2011, dupa care a ales sa lanseze "Noua Republica".

Intalnirea de joi seara precede o dezbatere cu tema "Noua Scoala de Gandire a Dreptei", organizata vineri de Institutul de Studii Populare, la care sunt asteptati sa participe, printre altii, Valeriu Stoica, Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Sebastian Lazaroiu, Traian Ungureanu si Ionut Popescu, dar si Mihail Neamtu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Noua Republica, #Mihail Neamtu, #alba ca zapada lazaroiu , #partid