USL a scazut la 52%, Teodor Melescanu e in topul increderii in politicieni

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 11:33
5577 citiri
USL a scazut la 52%, Teodor Melescanu e in topul increderii in politicieni
Foto: Arhiva

Uniunea Social Liberala a coborat in sondaje pana aproape de pragul psihologic de 50%, mai exact la 52%, arata cel mai recent sondaj IMAS. O surpriza este inregistrata si in topul increderii in politicieni unde senatorul PNL Teodor Melescanu a urcat pe locul trei, depasindu-i pe toti liderii Puterii.

Potrivit cercetarii efectuate de IMAS pentru ziarul Adevarul, alianta Opozitiei este cotata la 52% in octombrie in conditiile in care, inainte de formarea Uniunii Social Liberale, cele doua partide componente, PSD si PNL, aveau impreuna 58%.

PDL este cotat cu 17,6% din optiunile celor care s-ar prezenta la vot, iar pe locul trei se situeaza Partidul Poporului Dan Diaconescu, cotat cu 14,4%. Urmeaza UDMR - 7,4% si PRM, cu 5%.

Sondajul mai denota ca rata absenteismului ar fi de 37,5%. Astfel, 21,7% afirma ca nu stiu cum ar vota, in timp ce 15,8% sustin ca nu s-ar prezenta la urne.

Si topul increderii este dominat de lideri proveniti din Opozitie care ocupa primele cinci locuri. Liderul PNL, Crin Antonescu, este primul clasat cu 27,7%, in timp ce seful social-democratilor, Victor Ponta, are 25,7%. Pe locul trei se afla senatorul liberal Teodor Melescanu cu 15,8%, in timp ce presedintele Senatului, Mircea Geoana, are 14,5%. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, are 12,8% aprecieri pozitive.

Antonescu: Melescanu coabiteaza cu cine vrei si nu vrei

Cel mai apreciat dintre politicienii Puterii este europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, cotat cu 9,7% incredere. Traian Basescu are 9,3%, in timp ce premierul Emil Boc 8,7%, iar liderul UDMR, Marko Bela, 5,8%.

Clasamentul increderii in institutii este dominat, in continuare, de Biserica - 80% si Armata - 67,7%, singurele care au peste 50% la capitolul optiuni favorabile.

Urmeaza mass-media cu 44,4%, Primaria cu 44,3%, Politia cu o cota de 38,2%, SRI cu 36,9% iar Justitia 24,2%. Sindicatele sunt apreciate de 19,3% din respondenti, Presedintia de 14,3%, Guvernul de 10,4%, iar Parlamentul de 8,3% .

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 7-17 octombrie, pe un esantion de 1.021 de persoane si are o marja de eroare de +/-3%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#USL sondaje, #sondaje 2011, #Sondaj PDL 2011, #Teodor Melescanu sondaje, #top incredere politicieni , #partid