Valeriu Turcan: Miscarea Populara e o initiativa laudabila, dar nu o sa ma alatur

Marti, 26 Martie 2013, ora 08:18
3117 citiri
Valeriu Turcan: Miscarea Populara e o initiativa laudabila, dar nu o sa ma alatur
Foto: Digi 24

Fostul consilier prezidential Valeriu Turcan lauda initiativa Miscarii Populare, insa nu intentioneaza sa i se alature.

"Nu ma asteptam sa se produca in aceasta seara si sa fie anuntata printr-o cascada de pozitionari pe Facebook. Mi-as fi dorit ceva mult mai formal, mai ales ca vorbim de presedintia Romaniei si de consilieri ai presedintelui, dar cred e o initiativa binevenita. Se vrea o platforma care sa genereze teme pentru dezbaterea publica dintr-o perspectiva de dreapta. (...)

Nu ma voi inscrie in aceasta fundatie, dar initiativa e laudabila. Ramane de vazut cum va relationa fundatia cu PDL, PNL, Forta Civica si cu celelalte structuri politice", a declarat Valeriu Turcan la Digi 24.

Acesta a adaugat ca i se pare ciudata maniera in care s-a anuntat lansarea Miscarii Populare.

"Mi s-a parut usor ciudata modalitatea in care s-a anuntat. Printr-o cascada de anunturi pe Facebook. Cand te gandesti la consilierii presedintelui Romaniei, te gandesti si la constrangeri institutionale. (...)

Totul este politic, o efervescenta, nu stim inca spre ce va duce. Poate sa aiba legatura cu USL, poate sa aiba legatura cu o noua candidatura la presedentia Romaniei a unui tert actor decat cei pe care ii stim in cursa. Dar e clar: pe scena politica lucrurile se accelereaza.

Cand totul e politic, lumea se intreaba ce mai este institutional. Si atunci se creeaza un avant pentru un adversar politic. Ma refer la Ponta care poate spune 'Iata, chiar si Palatul Cotroceni se ocupa numai de politica'", a continuat fostul consilier prezidential.

Lovitura de la Cotroceni: Consilierii prezidentiali lanseaza Miscarea Populara

Turcan considera ca anuntul facut in acest moment va face populatia sa se gandeasca la o legatura cu convenia PDL.

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat, luni, pe blog infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara". Denumirea de "Miscarea Populara" a fost inregistrata, in trecut, de catre fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, la OSIM.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Turcan Miscarea Populara initiativa laudabila, #Turcan Miscarea Populara, #consilieri prezidentiali Miscarea Populara , #partid