De ce n-are Romania obraz in Europa (Opinii)

Joi, 28 Februarie 2013, ora 20:21
9457 citiri
De ce n-are Romania obraz in Europa (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

Un mincinos care s-a calificat in liga mare a urmasilor baronului Munchausen si a primit diplome multiple de validare a aptitudinilor sale nu va reusi niciodata, chiar daca se va decide intr-o zi sa experimenteze adevarul, sa treaca drept altceva decat un mistificator.

Romania are ambasade care sa fenteze civilizatia ca am fi altceva decat o hoarda de maimute lenese si ipocrite, un institut cultural cu atributii pe masura si veleitati de primadona a interesului national, o presa care reuseste din cand in cand sa se lupte cu proastele obiceiuri de pe Dambovita si sa arate lumii ca nu avem doar trogloditi inchipuiti in fruntea patriei, dar ii lipseste ceva: decenta.

Si ceva mai multa inteligenta primara, instinctiva, care s-o ajute sa-si lase in urma proastele obiceiuri descoperind naturaletea si lupta in numele adevarului. Si niste guvernanti in stare sa se gandeasca si la altceva decat la combinatii in folos propriu.

Scandalul carnii de cal este un caz-scoala. Guvernul Romaniei lupta cu instrumente invechite, comunicate si declaratii, pentru a arata ca nu umbla cu cioara vopsita, si la prima vedere nici nu prea are altceva de facut. Prea grea este bolta intunecata pe care o poarta pe umeri ca sa mai aiba creierul suficient de elastic incat sa imagineze instrumente mai eficiente.

De fiecare data cand genistii din Ministerul Agriculturii arata Uniunii Europene un vraf de etichete care demonstreaza ca am respectat legislatia comunitara, artificieri de serviciu din spatiul vecin gasesc alt cotlon unde zace gunoiul ascuns atata vreme sub pres.

Pana la urma, sa fim seriosi! Chiar daca firma care a expediat cai tocati in Franta sau Italia a procedat ca la carte, nimeni in sfanta lume nu are certitudini in ceea ce ne priveste. Desigur ca alta firma a tocat alti cai si i-a aruncat apoi in lac, caci nu se stie niciodata, alta firma, care amesteca de cand lumea carne de magar cu oaie si face mititei, va da faliment, caci nu risca sa plateasca oalele sparte de altii, iar macelarii care fura curent in alte taramuri, ca sa se scoata, vor indica Bucurestiul drept expeditor de catari.

Caci stampila este pusa. Nu mai scapam de ea cate zile om avea. Si pe drept cuvant.

Daca ar avea autoritatile romane suficienti bani si oameni incat sa miroasa fiecare abator si masina de tocat, ar descoperi grozavii si mai mari. Iar vesticii s-au prins. Suntem prea slabi de creier pentru a ne lupta cand avem dreptate, daramite cand nu avem!

Au fost pana acum pierderi de milioane de euro? Dar asta e vestea buna! Daca si-ar pune cineva mintea cu noi si ne-ar purica la sange, pagubele ar fi de o suta de ori mai mari. Probabil acesta este motivul pentru care comisarul pentru Agricultura, Dacian Ciolos, unul dintre cei mai importanti executivi europeni, nu ne intinde nicio mana de ajutor.

Ii este groaza de ce ar putea descoperi prin dulapurile romanilor niste tari suparate pe indrazneala de-a striga "hotii!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Romania scandal carne cal, #Romania imagine Uniunea Europeana , #politica externa