Rogozin: Calul Traian vrea Moldova in UE ca Romania sa o anexeze dupa - ce spune Basescu

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 14:40
4327 citiri
Rogozin: Calul Traian vrea Moldova in UE ca Romania sa o anexeze dupa - ce spune Basescu
Foto: diez.md

"'Calul Traian' a pregatit pentru Republica Moldova doua etape: initial, 'integrarea in Uniunea Europeana', apoi Anschlussul (anexarea) ei de catre Romania", a scris Rogozin miercuri pe contul sau de Twitter.

Comentariul vicepremierului rus Dmitri Rogozin viza intalnirea lui Traian Basescu cu presedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman. Rogozin crede ca insistentele presedintelui roman privind integrarea europeana a Republicii Moldova vizeaza de fapt anexarea acesteia de catre Romania pe termen lung, arata Digi24.

La intalnirea pe care a avut-o, luni, cu presedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, Basescu si-a exprimat ingrijorarea ca Republica Moldova ar putea repeta soarta Armeniei, care, desi era asteptata sa urmeze un parcurs european, a semnat acorduri cu Uniunea Vamala Rusia-Belarus-Kazahstan.

Intrebat in cadrul conferintei de presa comune cu presedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, despre cum vede comentariul de pe Twitter al oficialului rus, presedintele Romaniei l-a ironizat pe acesta. "El cum se trezeste face o declaratie la adresa Romaniei, dupa care banuiesc ca isi bea ceaiul. Sau, ma rog, ceva", a spus Basescu.

"Romania nu si-a anuntat niciodata intentia de a anexa o tara, Romania e primul stat din lume care a recunoscut independenta Republicii Moldova", a precizat presedintele Romaniei.

"Batalia noastra este pentru integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana, pentru ca atunci aproape nu vom mai avea frontiere. Vom fi cetateni europeni, si noi, si cetatenii Republicii Moldova.

Vom vorbi aceeasi limba, vom avea mai mult sau mai putin aceleasi obiective, vom avea aceeasi istorie in interiorul Uniunii Europene" a aratat presedintele roman cum vede viitorul relatiilor dintre Romania si Republica Moldova in UE.

Si presedintele Estoniei a comentat afirmatia lui Dmitri Rogozin despre anexarea Moldovei. El a spus ca anexarile pe care le cunoaste sunt cele ale Estoniei, Letoniei, Lituaniei si Basarabiei, facute de Rusia.

"Acestea au fost cazuri de anexare. Ceea ce este ciudat este ca nu au recunoscut ca au anexat asa ceva, insa acestea sunt cazurile pe care le stiu eu", a mai spus presedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves.

Vicepremierul rus e cunoscut pentru afirmatiile foarte dure pe care le face fata de Romania si Republica Moldova. Dupa vizita sa recenta la Chisinau si intrevederea cu vicepremierul moldovean Valeriu Lazar, Rogozin a amenintat voalat Republica Moldova.

"Il asteptam pe Valeriu Lazar la Moscova... energetica este importanta, mai ales pentru a preveni frigul. Sper ca nu veti ingheta la iarna", a spus Rogozin.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dmitri Rogozin Twitter Romania Moldova, #Rogozin romania anexare Moldova, #Rogozin Moldova integrare UE , #politica externa