Ziare.com

Dilema Excelentei Sale, Mr. Philip Gordon (Opinii)

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 10:06

   

Dilema Excelentei Sale, Mr. Philip Gordon (Opinii)
Trimis special al secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, Mr. Philip Gordon, asistent pentru Afaceri Eurasiatice, a devenit foarte vocal in Romania dupa unele declaratii ale ambasadorului Mark Gitenstein.

A fost trimis sa pacifice partile politice romanesti aflate in conflict, procedand ca de fiecare data conform doctrinei lor de "aparare", usor de recunoscut in eterna "Pax americana".

Dar evaluarea Excelentei Sale s-a dovedit inexacta: era vorba doar despre un simplu exercitiu democratic, un impeachment caruia i s-a dat o dimensiune exagerata in scop de victimizare.

Temandu-se insa ca noua "putere" de la Bucuresti ar putea atenta la bunele relatii actuale si s-ar putea ridica obiectii asupra loialitatii la NATO in conditiile confruntarilor tot mai acerbe din Orientul Mijlociu, departamentul Foreign Office al administratiei americane s-a hotarat sa intervina, ca de obicei, in favoarea celor mai puternici.

Cine a furat la referendum?

Folosindu-se de evaluarea unei singure parti, interventia asistentului american i-a devoalat atasamentul pentru presedintele suspendat: "Au existat, zice Mr. Ph. Gordon, acuzatii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanti, care ar schimba cvorumul de vot si, se pare, incercari de presiune asupra Curtii Constitutionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzatii au ridicat semne de intrebare privind legitimitatea oricarui rezultat care este asteptat".

Parti-pris-ul s-a vazut inca de pe 13 august si a fost demonstrat cu asupra de masura prin deciziile CCR si ale AEP: numarul ilegal de voturi nu depaseste 55.660, (pana si acestea sunt discutabile, caci la un numar de 18 milioane de CNP-uri, limita greselilor admise e de multe ori mai mare), nimeni nu a incercat sa schimbe listele cu votanti si cvorumul, ci doar sa afle cu exactitate numarul acestora si cvorumul real, iar presiunile asupra CCR au fost cu mult mai multe din cealalta parte...

Sa intelegem ca presiunile suspendatului si boicotul referendumului au fost fairplay pentru SUA?

Laude diplomatice, dar...

Ca sa nu-i supere nici pe interimari, nestiind ce curs vor lua evenimentele, declara deschis cat de mult iubesc americanii Romania: "Ne pasa de Romania, ne este un prieten si un partener cu care avem un parteneriat strategic. Ne pasa de democratia din Romania si facem tot ce se poate pentru a sustine statul de drept si independenta institutiilor si suntem preocupati de aceasta situatie".

Numai ca statul de drept sustinut atunci de Mr. Gordon a fost doar al presedintelui suspendat, nu al celor 8,4 milioane de participanti umiliti la referendum, cu mult mai multi decat jumatate din numarul real al romanilor cu drept de vot existenti la data respectiva.

Ceea ce au facut capii UE, CE si ai SUA a fost sa ne oblige sa luam in considerare listele neactualizate de zeci de ani, cu tot cu morti, plecati definitiv sau pasager din tara, cu tot cu sutele de mii care au obtinut o alta cetatenie in cei 23 ani de la revolutie...

Or lucrurile acestea trebuie spuse, fiindca, iata, la cateva saptamani de la respectivele evenimente, Excelenta Sa reia afirmatiile din locul in care le lasase, fara vreun upgrade: "continuam sa urmarim Romania foarte strans. Stiu ca unii in Romania se gandesc sa organizeze un alt referendum, gasind astfel alte metode de a-l inlatura pe presedinte. Trebuie subliniat din nou ca trebuie respectate procedurile constitutionale".

Mr. Gordon si Cuza

Ceea ce s-a schimbat e tonalitatea discursiva, faptul ca lasa deschisa calea intelegerii, motiv pentru care nu stiu cine si-ar dori sa fie in pielea fostului presedinte suspendat. Urmarea discursului Excelentei Sale ne confirma temerile: "daca presedintele e nepopular si mandatul sau nu reflecta dorinta poporului, calea de a rezolva aceasta situatie sunt alegeri corecte si democratice".

Nu incurajeaza un nou referendum, cum s-au grabit unii sa creada, ci Washington-ul va recunoaste de aceasta data hotararea poporului roman: "daca acesta este modul prin care Romania va merge mai departe, cred ca credibilitatea sa, ca o democratie puternica si partener al SUA, va continua sa creasca".

Nu stiu daca trebuie sa ne bucuram sau nu, dar deontologia profesiei ne obliga la aceeasi constatare ca a lui Mos Ion Roata: dar cu jignirile cum ramane, caci acuzatia de hotie la vot si de nerespectare a "procedurilor constitutionale" din partea principalului nostru aliat inca n-a fost retrasa... In plus, ideea de a o face uitata nu innobileaza pe nimeni.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1946 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iata si un articol obiectiv pe ziare.com

De retinut in mod special din articol;
Dar evaluarea Excelentei Sale s-a dovedit inexacta:
Folosindu-se de evaluarea unei singure parti, interventia asistentului american i-a devoalat atasamentul pentru presedintele suspendat:
Parti-pris-ul s-a vazut inca de pe 13 august si a fost demonstrat cu asupra de masura prin deciziile CCR si ale AEP:
Numai ca statul de drept sustinut atunci de Mr. Gordon a fost doar al presedintelui suspendat, nu al celor 8,4 milioane de participanti umiliti la referendum, cu mult mai multi decat jumatate din numarul real al romanilor cu drept de vot existenti la data respectiva.
Ceea ce au facut capii UE, CE si ai SUA a fost sa ne oblige sa luam in considerare listele neactualizate de zeci de ani, cu tot cu morti, plecati definitiv sau pasager din tara, cu tot cu sutele de mii care au obtinut o alta cetatenie in cei 23 ani de la revolutie...
Nu stiu daca trebuie sa ne bucuram sau nu, dar deontologia profesiei ne obliga la aceeasi constatare ca a lui Mos Ion Roata: dar cu jignirile cum ramane, caci acuzatia de hotie la vot si de nerespectare a "procedurilor constitutionale" din partea principalului nostru aliat inca n-a fost retrasa... In plus, ideea de a o face uitata nu innobileaza pe nimeni.

 

Domnul Tomegea da inca o data glas usturimii resimtite ca urmare a

esecului suferit de USL la referendumul organizat de ei!
Sau aceaste este o actiune din campania de recapatarea credibilitatii Romaniei pe plan international si nu am inteles noi?
Ceva articole referitor la ultimul "succes" inregistrat de USL cu privatizarea Olchim nu scie oare domnul Tomegea, sau nu i se pare potrivita adaugarea de laude nemasurate pentru "competenta" deosebita de care au dat dovada reprezentantii USL din OPSPI si Ministerul Economiei?
Despre insolventa Hidroelectrica nu scrie nimic domnul Tomegea, nici macar acum cand e pe cale inca un esec rasunator ca urmare a actiunior in justitie a "baietilor destepti"?
Nu ma asteptam la succese formidabile de la guvernul USL dar nici nu puteam anticipa atatea greseli monumentale!

 

Mai are

domnul Gordon pana la excelenta.Deocamdata e asistent al secretarului de stat al SUA.

 

@Theofan

- si tomegea pana la ziaristica !

tomegea mai are de spus ce frumos se vede soarele

la miezul noptii. Este un stralucit scamator pentru public de tip Ponta-Antonescu, adica fara dram de minte.

 

Jignirile adresate romanilor vin din partea USL, nu a

Excelentei Sale, Mr. Philip Gordon. Pentru ca USL a furat la Referendum nu Gordon. Tovarase Tomegea, care 8,4 milioane de participanti, cand insasi dumneavoastra scrieti frumos in prezentul articol ca ar fi fost si vreo 55660 de "greseli"? Pai admitand ca au fost si "greseli" nu avem 8,4 milioane de participanti, ci doar 8,4 milioane de VOTURI, pentru ca "gresitii" au votat multiplu, adica un singur votant a votat de mai multe ori. Apoi faptul ca prin Oltenia, prin Dolj, au votat la Referendum peste 100% din numarul locuitorilor cu drept de vot, in vreo 15 comune ce dovedeste? Ca "s-a gresit" si acolo? S-a gresit, intr-adevar, dar acolo s-au numarat voturile, nu votantii. Voturi, care au fost cu asupra de masura, ca sa citez din prezentul articol, raportat la numarul real al votantilor. Apoi organizarea de Sectii de Votare prin carciumile si hotelurile fruntasilor USL a fost un act care a determinat o mai corecta desfasurare a votarii si numarare a voturilor, sau poate a fost taman pe dos? Ca slava Domnului, Romania are destule institutii publice in care sa organizeze Sectii de Votare, nu erau necesare Sectii de Votare in spatii private absolut "intamplator" apartinand fruntasilor USL. Iar urna mobila plimbata prin Biserici, prin carciumi, prin piete, prin balamucuri, nu va da de gandit ca a putut influenta in crestere numarul real al votantilor? Ce control putem avea noi asupra unui activist de partid, de la orice partid ar fi acesta, dar evident interesat politic, care megre cu o urna mobila sa recolteze voturi dintr-o piata, de exemplu? Si care ar fi marea problema a celor care voteaza in piata, cu urna mobila, ca nu se pot deplasa la Sectiile de votare? Intelegem sa mergi cu urna mobila in Spital, unde sunt cetateni netransportabili. Dar sa plimbi urna mobila din usa in usa precum Martorii lui Ehova dovedeste cel putin o evidenta intentie de frauda, daca nu frauda in sine. Asadar, tovarase Tomegea USL ne datoreaza scuze pentru fraudele de la Refererendum. Iar dumneavoastra pentru articole. Pentru toate articolele, nu doar pentru prezentul.

...

...nea tomegea (ca si ala micu, leca pe nume) nu vor pricepe niciodata oricum li s-ar explica...sunt doar goarne usl, temele sunt facute de altii ei doar adauga continutul...

Multumesc pentru articol domnului Tomegea

Cat despre portopostaci,multi si neobositi:vine decembrie si pierdeti "obiectul muncii"...ok,mai dureaza cateva luni pana pleaca si Zeus. Daca va bazati ca un razboi mondial va este scapare pentru a jefui in continuare,sa va fie dupa inima! Bleahh!

 

Pentru nimic, măi dragă!

.

Asa sa fie,oare?

Dilema nu este a d-lui Gordon,cel mult ea este in capul d-voastra d-le Tomegea.

 

Mos Bodranga, ati furat, la vot, de-ati rupt!

Iar acum, colac peste pupaza, dupa ce s-au demonstrat peste 100000 de voturi multiple, dupa ce turismul electoral a inflorit in toate localitatile, din Oltenia si Muntenia, ducand la prezente la vot de peste 150%, dupa ce sefii hotilor, Dragnea, Atanasiu, Dobre, Dobritoiu si alte lighioane USL-iste se afla in usa puscariei nu crezi ca ceri cam mult ca USA, simbolul democratiei, sa-si ceara scuze de la hotii matale?

 


Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor