Partidul Piratilor si Alba ca Zapada - De la cititori

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 10:41
2127 citiri
Partidul Piratilor si Alba ca Zapada - De la cititori

Duminica trecuta, Partidul Piratilor din Berlin a dat lovitura, reusind sa obtina 8,9% din voturile alegatorilor pentru parlamentul local.

Pe cat de surprinzator a fost aceast rezultat, pe atat ar fi trebuit sa nu fie, pentru ca tinerele generatii, crescute la umbra Intenetului, dar si cele mai in varsta, nemultumite de prestatiile politicienilor germani, si-au indreptat simpatiile spre un partid neconformist si cu idei proaspete, care promite prin programul sau sa aduca schimbari mari in societatea germana.

Rezultatul bun al piratilor la alegerile din Berlin i-a adus in centrul atentiei si le-a marit substantial capitalul de simpatie initial. Un sondaj efectuat de postul de televiziune ZDF realizat la nivel national si publicat pe 23 septembrie arata ca 19% din cei intrebati le-ar da votul, daca saptamana viitoare ar fi alegeri in Germania.

Dar ce vor de fapt piratii germani? Doresc in primul rand transparenta, democratie adevarata, invatamant gratuit, statul sa puna cetateanul in centrul activitatilor sale si sa asigure fiecaruia un loc de munca si un nivel de trai decent, grija fata de mediu, Internet liber, desfiintarea copy-rightului, societatea civila sa controleze activitatile de strangere si stocare a datelor personale, participarea fiecaruia la viata sociala.

Noul sef al organizatiei piratilor din Baden Wurtenberg, Sebastian Herz, ales democratic de 600 de membri la un congres al partidului in mai 2011, a definit cel mai plastic rolul piratilor: "Vom fi si pe mai departe piuneza de pe scaunul celorlalte partide".

Dar piratii romani, unde sunt?

Ca partid international cu ramuri in toate tarile, nu se putea sa nu avem si noi piratii nostri. Pagina lor de web insa e dezamagitoare, probabil ca avand un ochi legat cu o carpa neagra, orbecaiesc si nu vad drumul pe care ar trebui sa mearga.

In primul rand, pagina este cam prafuita, cu texte vechi, unele din 2009. Asta da impresie de saracie de idei si de dezinteres. Apoi, mult laudata transparenta lipseste parca ostentativ.

Oare nu era normal sa fi fost prezent un buton "Despre noi", in care colectivul de redactie sa-si dea numele cu prezentarea CV-ului cu poza cat si sursele de finantare?

Exista insa invitatia de a strange adeziuni, in vederea inscrierii la Tribunal ca partid. Dar statutul partidului unde este? Am gasit varianta 1.02 pe forumul lor, dar Statutul trebuia sa fie pe prima pagina, cu invitatia expresa adresata vizitatorilor de a contribui la imbunatatirea lui.

Deci, piratii romani sunt departe de a sti sa-si conduca nava si pana sa ajunga sa dea lupte cu adversarii, ar trebui mai intai sa invete sa manuiasca panzele. Nu se poate ca, numindu-te pirat, sa nu stii sa folosesti avantajele Internetului ca sa-ti promovezi actiunile si ideile.

Dar daca se vor reorganiza si vor sti sa castige incredrea imensei mase de internauti romani, piratii romani ar putea sa joace un rol insemnat in politica romaneasca. Poate chiar sa ajunga sa ia locul mult pomenitei "Alba ca Zapada".

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#pirati Germania Parlament, #pirati Romania, #alegeri 2012 , #politica externa