Ziare.com

Premierul R. Moldova si-a facut bilantul pentru 2012

Marti, 25 Decembrie 2012, ora 12:18

   

Premierul R. Moldova si-a facut bilantul pentru 2012
Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a facut bilantul anului ce se incheie in curand, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Chisinau.

Adevarul scrie ca Filat a explicat de ce nu a fost respectat termenul propus pentru atragerea investitiilor straine in Republica Moldova.

Filat a anuntat ca "stocul investitiilor straine directe (ISD) acumulat catre sfarsitul trimestrului III (Septembrie 2012) a fost evaluat la 3.224 milioane de dolari, ceea ce reprezinta o crestere cu 54 milioane de dolari fata de stocul investitiilor straine directe calculat la finele anului 2011.

Trebuie sa ofer si niste explicatii de ce acest termen nu a fost respectat. Noi cand am inceput actiunea, care nu este in responsabilitatea unei persoane, am pornit de la experienta Balcanilor Occidentali, care au reusit in termen de 1 an si 8 luni sau 2 ani... Am spus ca noi in R. Moldova putem sa reusim si noi.

Am fi reusit daca nu ar fi existat anumite circumstante obiective din interior si exterior. Efectele din Balcanii Occidentali au schimbat abordarile UE fata de acest proces. Criteriile pe care le avem noi pentru implementare sunt criterii pentru spatiul Schengen.

Este mult mai strict. Noi am acceptat acest lucru deoarece nu am avut alta alegere. Dar obiectivul de liberalizarea vizelor este unul vital pentru R. Moldova. Drept consecinta a existat o anumita incetinire".

Prioritatea Guvernului in 2013 este sa indeplineasca conditiile necesare pentru liberalizarea regimului de eliberare a vizelor pentru tarile Uniunii Eurropene, a declarat premierul Vlad Filat, cand a prezentat bilantul de activitate.

Potrivit Moldpres, Filat a mai anuntat ca anul viitor, Republica Moldova va deschide cate o misiune diplomatica in Canada si Olanda. In cadrul raportului, Premierul s-a referit si la politica externa a Republicii Moldova. Potrivit acestuia, in 2012, R. Moldova a continuat politica sa externa foarte activa atat in Vest, cat si in Est.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1514 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ne zbatem prea mult pt moldoveni, nu merita,

Daca am face un sondaj in Basarabia, vom vedea ca ne injura cu mare bucurie pe noi romanii.

 

Sunt ai nostri... cel putin asa ii simt eu

Si ungurii ne injura, dar nu-i simt ca pe-ai nostri!

Mai devreme sau mai tirziu vom reaseza Romania in granitele ei istorice. E o chestiune de timp.

"Ceea ce cistiga biruin ta asupra lumii este credinta noastra" (Evr. 11, 33.34; 1 Ioan 5,4).

domnule ai si n-ai dreptate.

Acestia sunt romani, ca-si spun si moldoveni este problema lor , ce? ardelenii sunt neromani, dobrogenii, oltenii? Ce nu intelegem noi din Romania este ca moldovenii au fost indoctrinati de catre rusi aproape 100 de ani ca romanii le sunt dusmani si ii asupresc. Daca eram mai realisti noi romanii trebuia sa profitam de revolutia de acum 23 de ani si sa fi facut ce au facut nemtii dar!.... da-i romanului mintea cea de pe urma. Daca este ceva de castigat sau de pierdut prin unificare, asta o pot spune generatiile care vin. Noi deocamdata cautam in pata neagra a revolutiei.

Nu m-ati inteles, eu sunt patriot 100%, dar asta

este realitatea, iar basescu a adancit si mai mult prapastia dintre noi si basarabeni, un iresponsabil.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor