Antonie Solomon si-a reluat mandatul de primar al Craiovei (Video)

Luni, 25 Iulie 2011, ora 11:32
2158 citiri
Antonie Solomon si-a reluat mandatul de primar al Craiovei (Video)
Foto: Arhiva

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, si-a reluat, luni, mandatul de edil pe care l-a castigat la alegerile locale din 2008, dar pe care a fost nevoit sa il intrerupa in martie 2010 dupa ce a fost arestat pentru presupuse fapte de coruptie.

Solomon s-a prezentat luni la serviciu cu o ora inainte de inceperea programului de lucru, la intrarea in Primarie fiind intampinat cu aplauze de catre angajati.

"Vreau mai intai sa am o intalnire cu viceprimarii, cu angajatii Primariei, cu consilierii locali, sa vad care este stadiul proiectelor aflate in derulare. Dupa aceea, probabil ca voi bate Craiova cu piciorul sa stabilim ce avem de facut in continuare", a declarat Antonie Solomon.

La sediul Primariei Craiova au venit, luni dimineata, si prefectul judetului Dolj, Nicolae Giugea, precum si presedintele Consiliului Judetean, Ion Prioteasa.

Magistratii Curtii de Apel Galati au decis, joia trecuta, prin sentinta definitiva si irevocabila, ca Antonie Solomon poate sa isi reia functia de primar, dar sa si aiba libertatea de a calatori prin tara, respingand recursul formulat de catre procurorii DNA la o decizie data pe 8 iulie de catre Tribunalul Galati care inlocuia masura de a nu parasi Craiova cu cea de a nu parasi tara si inlatura restrictia de a ocupa functia pe care acesta a detinut-o inaintea arestarii preventive.

"Azi (luni - n. r.), ma voi intalni cu salariatii primariei, apoi cu cei doi viceprimari, cu directorii, apoi am sa incerc sa alerg prin Craiova ca sa vad cum mai stau lucrurile, pentru ca o imagine face cat un milion de rapoarte si de cuvinte din partea colaboratorilor. Vreau sa vad starea orasului pentru care am facut destul", a spus Solomon.

Solomon a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor legate de echipa de fotbal Universitatea Craiova, dezafiliata de catre Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, si a schimbat subiectul, spunand ca isi va lua un concediu de zece zile.

"Ca sa nu uit. O sa cer voie si o sa anunt prefectul si consiliul local ca vreau sa-mi iau un concediu de zece zile. De ce? Vreau sa-mi rasfat nevasta! Vreau sa plec cu ea zece zile. Asta e primul lucru pe care-l fac", a afirmat Solomon, asezat la birou, unde se aflau trei fotografii inramate ale sotiei, Maria, si fiului, Iulian.

Antonie Solomon este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de omul de afaceri Cornel Penescu, Dragos George Stancu si Pieca Gheorghita intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Galati.

Pe 3 martie 2010, primarul Craiovei, Antonie Solomon, presedintele PDL Craiova, a fost arestat preventiv pentru infractiuni de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals.

Solomon este acuzat ca, in perioada februarie 2006 - noiembrie 2006, ar fi primit suma de 50.000 euro de la actionarul principal al S.C. PIC S.A din Pitesti, Cornel Penescu, pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de serviciu legate de exercitarea functiei de primar al Craiovei si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale.

Potrivit DNA, la data de 9 noiembrie 2006, Solomon a primit de Penescu suma de 10.000 euro, pentru ca sa inlesneasca aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public pana in zona unde era amplasat Hypermarket PIC Craiova.

Ulterior, Consiliul Local Craiova a decis pe 10 martie 2011, in cadrul unei sedinte extraordinare, ca viceprimarul Marinica Dinca (PDL) sa indeplineasca atributiile de primar al Craiovei pe toata perioada in care primarul Antonie Solomon se afla in arest preventiv.

Desi Solomon a fost eliberat pe 8 septembrie 2010 dupa sase luni de arest preventiv, instanta a decis mentinerea interdictiei de a-si exercita mandatul de primar, motiv pentru care Dinca a exercitat in continuare functia de primar interimar.

De cand a fost pus in libertate, aproape lunar, Solomon, prin avocati, a solicitat Tribunalului Galati inlocuirea masurii de a nu parasi Craiova cu cea de a nu parasi tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#antonie solomon cercetat mita, #solomon prima craiova, #mandat solomon primarie craiova , #politica interna