Opinii: Badica Traian si tepele urmasilor

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 13:31
2280 citiri
Opinii: Badica Traian si tepele urmasilor

Badica Traian ne-a impins demult de-a busilea in Europa. Au mai facut-o si stranepotii sai la 2.000 de ani, dar degeaba. Nu ne dam pe brazda si pace. Inca n-am aflat caile intelegerii si ale bunastarii. Eram buni la marxism-leninism si cultivam mereu contradictiile, ca baza a progresului! Dar nu ne dam seama ca privim lumea din fundul gropii.

Daca pana mai ieri scandalurile veneau si treceau, acum vin puhoi fara a mai trece. In timp ce Puterea obtine victorii dupa victorii impotriva Opozitiei, ca niciunde pe Mapamond, apar dovezi groase despre furaciuni de fonduri ale statului, adica ale noastre, despre inmultirea smecheriilor cu banul public, incat stai si te intrebi pentru ce sunt platite din sudoarea ta cohorte de invartiti rapaci, care au jurat cu mana pe Cartea Sfanta si Constitutie sa conduca tara onest, cu daruire si pricepere. Pe langa ei, o multime de institutii toaca bani de pomana, iar coruptii le rad in nas.

Dovezile le aduc nu organe abilitate, remunerate cu salarii de zece ori cat ale profesorului, ci, culmea!, televiziunile mogulilor si alti jurnalisti doar cu pix si aparat foto, inhamati la o treaba pentru care nu au dotarea celor dintai.

Pe umerii lor se mai sprijina statul roman, cat a mai ramas in urma raptului planificat din 4 in 4 ani. Ochiul de veghe al presei a trecut dincolo de gardul politicianului hulpav si guraliv si s-a infipt in furaciunile ALRO, Hidroelectrica, a pozat trailere bucsite cu tigari de contrabanda, a gasit matrapazlacuri cu fonduri nerambursabile si taxe de export, a intrat in afacerile nevestelor, matusilor, unchilor, nepotilor de stabi cu tot neamul lor hotesc.

Desi bat la ochi de cand haul, noi, multimea alegatorilor, talpa tarii, aplaudacii circului politicianist n-auzim, nu vedem. Nici ca reactionam. Cica de vina ar fi asa-numitii alesi ai neamului ori "clasa politica", de parca ar avea legaturi cu scoala. Noua nu ne recunoastem vreo vinovatie.

Insa ei n-au iesit din flori de camp, ci din votul nostru pe promisiuni mincinoase, pe-o galeata, un mic si-o bere. Iata ca nici la 20 de ani de libertate n-avem diriguitori demni, cinstiti, harnici a-si asuma interesul comun, ci sforari guresi stropsindu-se neobrazati la TV.

Pe vremuri am avut incredere in Bunicuta, saraca, e drept. Stia sa-si tina pradalnicii in frau, le mai batea obrazul cand se ingrosa gluma. Oamenii ei croitori de avere si viata de lux plang acum pe umarul saracimii si al pensionarilor. Condamna hotiile celor de la putere, ne cearta ca am fost prostiti, manipulati, ca si cum ei ar fi facut altfel.

Azi nu le mai bate nimeni obrazul panglicarilor, nici macar cucuveaua din deal, si ni se propun viclean alte reforme ale statului care, in sfarsit, ne vor scoate la sapa de lemn cu tot cu gogoasa uninominala. Din nou vom duce-o "grozav", dar dupa ce-om iesi din criza. Iarasi ne "cresc" salariile. Insa nu ne spun ca ne scad veniturile, ca aceiasi insi mituielnici, fara pregatire, ne reprezenta in continuare interesele la nivel local sau national. Cu ei poporenii nu mai cred ca ies in castig.

Dupa atata hartuire si prigoana a dusamnilor, Voda a cerut moratoriu si unire, dar pe din dos pune tepe Opozitiei si ditai cataroaie in calea democratiei. Or daca voia sa rezolve impasul, se aseza la masa negocierii. Nu poruncea potrivnicilor. Asa ca Voda da, iar Hancu ba, ca acum patru veacuri. Razboiul continua pe ruinele cetatii, pana n-a mai ramane piatra peste piatra.

Intre timp, bajenia lasa salasele goale, iar in suburbiile Romei, ale Madridului se nasc biserici si scoli romanesti. Urmeaza descalecarea Moldovei, a Munteniei, a Olteniei, a Ardealului ...de Lazio si Padova, de Castilla, d'Ile de France. Se muta tara.

Numai ca unchii si matusile se sting saraci pe pamanciorul lor sterp, fara un pahar cu apa de la nepoti, blestemand amarnic hoata de politica si nedreapta soarta.

Apoi, nepotii vor ajunge si ei unchi, matusi...

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#coruptie politica Romania, #reforma politica Romania , #politica interna