Care a fost cel mai important eveniment politic al anului 2012? - Sondaj Ziare.com

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 08:55
8762 citiri
Care a fost cel mai important eveniment politic al anului 2012? - Sondaj Ziare.com

Evenimentele de pe scena politica a Romaniei au atins in 2012 o intensitate, o frecventa si, mai ales, un impact pe plan extern la cel mai inalt nivel de dupa 1989.

Schimbari de prim-ministri, suspendarea unui presedinte, alegeri locale si parlamentare, precum si condamnarea unui fost prim-ministru si decaderea unui partid aflat la putere la inceptul anului - PDL - sunt numai cateva dintre reperele puternice.

Romania este deja tara din Uniunea Europeana cu cele mai multe schimbari de prim-ministri de dupa 1990, iar tara noastra nu a mai avut trei premieri intr-un singur an de la Al Doilea Razboi Mondial.

In plus, Mihai Razvan Ungureanu este primul premier, din ultimii aproape 70 de ani, care este schimbat in acelasi an in care a fost numit in functie, mai precis dupa mai putin de trei luni.

Guvernul Ungureanu a picat - Victor Ponta, premierul desemnat de Basescu

Anul a inceput cu proteste, urmate de demisia prim-ministrului Emil Boc si a Cabinetului sau, precum si de motiunea de cenzura in urma careia a picat Guvernul Mihai Razvan Ungureanu.

Lunga vara fierbinte a politicii romanesti a inceput cu alegerile locale, a continuat cu schimbarile din PDL si revocarile din fruntea celor doua Camere ale Parlamentului, culminand cu suspendarea presedintelui Traian Basescu si referendumul pentru demiterea sa.

Acesta a fost de altfel al doilea referendum pentru demiterea lui Basescu, dupa cel din 2007, rezultatul fiind insa mult diferit fata de cel din urma cu cinci ani, presedintele ramanand totusi in functie din cauza prezentei scazute la vot. Dar iata care sunt principalele evenimente politice ale anului 2012:

Protestele din iarna si demisia prim-ministrului Emil Boc

Pe 13 ianuarie, in fata Palatului Cotroceni, au avut loc primele proteste din iarna trecuta. Mitingul debutase ca o manifestatie pentru sustinerea lui Raed Arafat, care anterior demisionase din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor fata de proiectul noii legi a Sanatatii. Treptat, insa, demonstratiile s-au transformat intr-o manifestatie impotriva presedintelui Traian Basescu.

Miting anti-Basescu: 1.000 de oameni au protestat la Cotroceni

Lupte de strada in Bucuresti: Jurnalisti incendiati, magazine jefuite si focuri de arma (Foto, Video)

Demonstratiile s-au mutat, ulterior, in Piata Universitatii, unde timp de saptamani la rand s-a scandat impotriva lui Traian Basescu si a Guvernului Emil Boc. Ziua de 15 ianuarie a fost cea mai violenta, iar in sesiunea extraordinara a Parlamentului, din 23 ianuarie, Emil Boc l-a demis pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, pentru afirmatiile jignitoare facute de acesta din urma la adresa protestatarilor.

Mai tarziu, pe 6 februarie, prim-ministrul Emil Boc a anuntat ca a decis sa depuna mandatul Guvernului.

"Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului", a spus premierul, la finalul unei scurte sedinte de guvern, precizand ca a luat aceasta decizie "pentru a detensiona situatia politica din tara, dar si pentru a nu pierde ceea ce romanii au castigat cu atatea suferinte".

Emil Boc si tot Guvernul si-au dat demisia - Nu ma agat de putere!

Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a picat

Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe Mihai Razvan Ungureanu, totodata fost ministru de Externe in Guvernul Calin Popescu Tariceanu, a fost desemnat de Traian Basescu sa formeze un nou Guvern, care a fost votat, pe 9 februarie, de Parlament, cu 237 de voturi pentru si doar doua impotriva.

Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat de Basescu

Vicepremierul lui MRU a fost Marko Bela, in timp ce in noul Guvern s-au regasit noua ministri PDL, trei ministri UDMR, doi ai UNPR si tot doi independenti. O mentiune trebuie facuta pentru ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a demisionat pe 5 aprilie, dupa ce a intrat in atentia DNA pentru trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, fiind inlocuit de Attila Korodi.

Ministrii lui Ungureanu trec prin comisii si fara cvorum. Neavizatii, recomandati calduros

Guvernul Ungureanu a trecut de Parlament: USL contesta la CCR

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a picat, pe 27 aprilie, in urma motiunii de cenzura depusa de Opozitie, iar Victor Ponta a devenit premierul desemnat. Diferenta dintre Putere si Opozitie a tinut de cateva voturi. Acest fapt a fost insa posibil dupa migratiile numeroase din Parlament, din primavara, cand mai multi alesi PDL au trecut in tabara USL, astfel ca motiunea de cenzura a primit 235 de voturi pentru, cu patru peste cate avea nevoie pentru a fi aprobata.

Nominalizarile lui Victor Ponta ca prim-ministru

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, imediat dupa anuntul ca motiunea a trecut, ca el este propunerea USL pentru functia de premier. Au urmat consultari rapide intre presedinte si liderii partidelor parlamentare, la sfarsitul carora Traian Basescu l-a numit pe Victor Ponta premier desemnat.

Astfel, in seara zilei de 27 aprilie, decretul privind desemnarea de catre presedintele Traian Basescu a presedintelui PSD pentru functia de prim-ministru a fost publicat in Monitorul Oficial. Liderul social-democrat sustinea, pe 19 martie, ca nu vrea sa fie si ca nu va fi niciodata premierul lui Traian Basescu.

Noul Guvern a trecut cu 284 de voturi pentru si 92 impotriva, dupa ce a primit, pe 7 mai, votul de investitura in Parlament.

Guvernul Victor Ponta - vezi noile ministere si ministri

Guvernul Ponta a depus juramantul. Basescu, glume, dar si mustrari pentru ministri

Guvernul Ponta a fost format din liberali, social-democrati si independenti, avand in componenta si un conservator, in persoana ministrului Agriculturii si totodata presedinte al PC - Daniel Constantin. Mona Pivniceru, Raed Arafat ori Leonard Orban s-au numarat printre ministrii independenti.

Florin Georgescu a fost numit viceprim-ministru, iar alti patru ministri au fost desemnati ministri delegati. Pe 6 august a avut loc o remaniere guvernamentala, fiind vizate sase ministere, in timp ce Ioan Mang, Mircea Diaconu si Vasile Cepoi si-au pierdut mandatele in urma unor acuzatii de plagiat, respectiv acuzatii venite din partea Agentiei Nationale de Integritate.

Astfel, noua ministere au suferit schimbari ale titularului portofoliului, cele mai mari probleme fiind la Ministerul Justitiei si la cel al Sanatatii, dar si la Educatie - singurul minister care a avut trei ministri in primul mandat al lui Ponta - Ioan Mang, Liviu Pop si Ecaterina Andronescu.

Guvernul Ponta2 a depus juramantul - Ce le-a urat Basescu noilor ministri

Cabinetul Ponta2, forma finala: 17 ministri si 9 ministri delegati

Pe 21 decembrie, dupa reunirea noului Parlament, format din deputatii si senatorii alesi pe 9 decembrie, Guvernul Ponta2 a primit la randul sau votul de investitura in plenul Parlamentului, fiind inregistrate 402 voturi pentru si 120 impotriva.

Actualul guvern al Romaniei are 17 ministri si 9 ministri delegati. Portofoliile sunt impartite intre PSD si PNL, PC avand doi ministri, iar unul singur este ministru independent - Mona Pivniceru, la Justitie. Victor Ponta are acum trei vicepremieri: presedintele UNPR Gabriel Oprea si detinatorii portofoliilor Administratiei si Dezvoltarii Regionale, social-democratul Liviu Dragnea, respectiv Finantelor, liberalul Daniel Chitoiu.

Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns

Mai trebuie subliniat si ca presedintele Traian Basescu a afirmat, pe 18 martie, ca i-a propus lui Victor Ponta, la consultarile din februarie, sa fie premier, dar acesta nu a raspuns.

"I-am propus lui Victor Ponta functia de prim-ministru. Victor Ponta n-a raspuns nimic ... a raspuns Crin Antonescu [...] a raspuns Daniel Constantin", a declarat liderul de la Cotroceni, referindu-se la consultarile din 6 februarie 2012.

CCR: Basescu ne reprezinta la Bruxelles. Ponta: Ba merg eu! - Ce urmeaza

Omul anului (Opinii)

In calitate de premier, Victor Ponta a fost implicat si in unele controverse. Una dintre ele a fost referitoare la reprezentarea Romaniei la Consiliul European de la sfarsitul lunii iunie. Atunci, Curtea Constitutionala a decis ca presedintele Romaniei reprezinta tara la Consiliul European. In replica, Victor Ponta a anuntat ca nu tine cont de decizia Curtii si va participa la Consiliul European, in timp ce presedintele va ramane la Bucuresti.

Avertisment dur pentru Ponta, de la Comisia Europeana - vezi raspunsul premierului

In plus, pe 6 iulie, prim-ministrul a fost convocat la Bruxelles, din cauza situatiei de atunci de pe scena politica din Romania, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, sunandu-l pe Ponta. Ulterior, liderul european i-a cerut, intr-o scrisoare remisa pe 12 iulie, respectarea unei serii de prevederi, printre care cele referitoare la desfasurarea referendumului, atributiile presedintelui interimar Crin Antonescu si evitarea oricarei gratieri.

Ce i-a cerut Barroso lui Ponta - fara ordonante, fara gratieri si fara schimbari la DNA (Video)

O alta incercare prin care a trecut Victor Ponta a fost reprezentata de acuzatiile de plagiat. Pe 18 iunie, surse anonime citate de publicatia Nature.com au sustinut ca premierul si-a plagiat mai mult de jumatate din lucrarea sa de doctorat. Ponta l-a acuzat insa pe Traian Basescu de faptul ca se ascunde in spatele acuzatiilor de plagiat la adresa sa.

Pe 29 iunie, academicienii care compun Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare au decis ca Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat, respectiv 85 de pagini din teza premierului erau copy paste. Acesta declarase, pe 28 iunie, intr-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, ca va demisiona, in cazul in care acuzatiile de plagiat care i s-au adus se vor dovedi a fi adevarate.

Revista Nature: Ponta a plagiat jumatate din lucrarea sa de doctorat - Premierul: E mana lui Basescu

Dovezile de plagiat sunt clare, Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia - sondaj

Alegerile locale din 10 iunie

Romanii au fost chemati la vot de trei ori in 2012, prima oara pe 10 iunie, cu ocazia alegerilor locale. Evenimentul a reprezentat prima victorie mare pentru USL, in acest an, prima infrangere importanta a PDL, dar si prima surpriza, reprezentata de PP-DD.

Rezultate finale alegeri locale 2012

PDL s-a constituit in diferite aliante electorale, insa tot in jurul a 15 la suta din voturi s-a invartit, fie ca a fost vorba despre primarii, consilii locale sau consilii judetene. A reusit sa obtina cateva primarii importante, precum Aradul, Brasovul, Alba-Iulia, Targu Mures, Piatra Neamt sau municipiul Cluj-Napoca, unde Emil Boc a redevenit primar, dar a pierdut toate primariile de sectoare din Bucuresti, USL avand scoruri chiar si de peste 80 la suta - in sectorul 4, castigat de Cristian Popescu Piedone.

Alegeri Locale 2012: USL ia totul - a castigat in Bucuresti si principalele municipii

Totodata, reprezentantii PDL au reusit sa-si adjudece doar trei consilii judetene, in timp ce UDMR a obtinut conducerea CJ din Harghita si Covasna. Restul a revenit USL.

Alegeri locale 2012 - Prezenta la vot a fost de 56,39%, USL cotat cu peste 60% in sondaje

Prezenta la vot a fost de peste 56 la suta, USL ajudecandu-si in cele din urma 55 la suta dintre voturile exprimate, in timp ce PDL a obtinut circa 15 la suta.

Condamnarea lui Adrian Nastase si tentativa de sinucidere

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, pe 20 iunie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru presedintie din partea PSD.

Adrian Nastase a devenit astfel primul premier post-decembrist condamnat la inchisoare cu executare, eveniment vazut la scara larga in PSD drept o condamnare motivata politic, unele voci cerand chiar gratierea din partea presedintelui Traian Basescu. Si mai important, insa, atunci au aparut ingrijorarile reale in tabara USL cu privire la modul in care este aplicata justitia.

Pe de alta parte, reprezentantii PDL au sustinut ca aceasta condamnare nu a reprezentat un joc politic, ci a fost semnul clar al separarii justitiei de influenta politica.

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare - decizie DEFINITIVA

Lucrurile s-au precipitat, insa, in seara aceleiasi zile, cand fostul premier a incercat sa se sinucida, dupa ce politistii au venit sa-l ridice pentru a-si executa pedeapsa de doi ani de inchisoare. Nastase le-a cerut permisiunea politistilor sa isi ia niste carti din biroul sau si, dupa o lupta cu unul dintre oamenii legii care au incercat sa-l opreasca sa-si ia viata, s-a impuscat in gat.

Nastase s-a impuscat - Ce urmeaza

Evenimentul a starnit controverse cu privire la veridicitatea faptelor - daca fostul candidat la presedintie a incercat intr-adevar sa se sinucida ori a fost vorba despre o alta desfasurare a evenimentelor.

Adrian Nastase a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova

Nastase a fost incarcerat sase zile mai tarziu, in seara zilei de 26 iunie, la Penitenciarul Rahova. Perioada petrecuta de fostul premier internat in Spitalul Floreasca a lasat urme si pentru cadrele medicale, medicul Stefan Bradisteanu fiind acuzat ulterior de favorizarea infractorului.

Revocarea lui Vasile Blaga, a Robertei Anastase si a Avocatului Poporului

Pe 3 iulie a inceput perioada de cateva zile in care USL "a confiscat" conducerea celor doua Camere, dupa care l-a suspendat pe presedintele Traian Basescu. Sub pretextul adresarii Parlamentului pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European de la Bruxelles, desfasurat cu numai cateva zile inainte, Victor Ponta a cerut, prin vocea USL, convocarea unei sedinte a Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Revolutie in Parlament: Blaga, Anastase si Avocatul Poporului, schimbati intr-o zi de USL

Sub acuzatiile PDL de lovitura de stat si incalcarea statului de drept, USL i-a revocat pe cei doi presedinti ai camerelor, Roberta Anastase si Vasile Blaga, dar si pe Avocatul Poporului. Vasile Blaga a fost inlocuit de Crin Antonescu. Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a fost inlocuit de Valer Dorneanu, iar Roberta Anastase a fost inlocuita cu Valeriu Zgonea. Primul si cel mai important pas spre suspendarea presedintelui a fost facut.

Suspendarea lui Traian Basescu si referendumul pentru demitere

Care suspendare a venit trei zile mai tarziu, pe 6 iulie, cand Traian Basescu a fost suspendat din functia de presedinte al Romaniei, dupa ce senatorii si deputatii au votat in plenul reunit al celor doua camere parlamentare. Pentru suspendare au votat 256 de parlamentari. Doua voturi au fost anulate, iar 114 au fost impotriva. Crin Antonescu a devenit astfel presedinte interimar.

De altfel, Crin Antonescu a devenit si primul politician care, in acelasi an, a ocupat trei functii de presedinte, fiind lider al PNL, presedinte al Senatului si, in ultima instanta, presedinte interimar al tarii. Precedentul caz de interimat in fruntea tarii, Nicolae Vacaroiu in 2007, nu a fost completat si de o sefie a partidului din care acesta facea parte, in speta PSD.

O suspendare previzibila: Basescu, inlocuit de Antonescu la Cotroceni

Romanii au mers la urne pe 29 iulie, intr-o zi in care USL a incercat sa scoata cat mai multi oameni din case la vot, intre orele 7.00 si 23.00, in timp ce sustinatorii presedintelui Basescu au facut apel catre romani "sa nu legitimeze aceasta lovitura de stat" si sa nu voteze. Rezultatul? Prezenta de 46,24 la suta la urne, dintre care 87,52 la suta au votat pentru demiterea lui Basescu, iar 11,15 la suta au fost contra.

Prin urmare, referendumul a fost declarat valid, insa fara a se intruni cvorumul necesar, de 50 la suta plus unu, pentru ca rezultatul sau sa fie transpus in realitate si Traian Basescu sa plece de la Cotroceni.

Referendum pentru demiterea lui Traian Basescu - filmul zilei, minut cu minut

USL a marsat de atunci pe ideea ca 7,4 milioane de romani au votat demisia presedintelui, in timp ce PDL a sustinut ca acest numar nu este suficient, cei care nu au votat putand fi asumati de tabara care a fost impotriva demiterii presedintelui. In fapt, putin peste 40 la suta dintre romanii cu drept de vot au optat pentru demiterea lui Basescu, astfel ca sustinatorii acestuia au batatorit ideea celorlalti peste 59 la suta dintre romani.

Rezultat Referendum 2012 Vot zdrobitor impotriva lui Basescu. BEC: referendumul invalidat. USL contesta

Judetele Olt, Mehedinti si Teleorman au avut prezenta la vot de peste 70 la suta, in unele comune prezenta fiind chiar si de peste 100 la suta (explicata ulterior prin numarul de turisti prezent in ziua respectiva in acele sate), in timp ce judetele Harghita si Covasna au "boicotat" crunt referendumul, cu cate 11, respectiv 20 la suta prezenta la vot.

CCR: Basescu revine la Cotroceni - Antonescu si Ponta, furiosi si resemnati

Pe 21 august, CCR a decis, cu o majoritate de 6 voturi din 9, ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu a fost valid, insa nu s-a indeplinit conditia de cvorum. Hotararea a venit la capatul a saptamani de dezbateri pe tema listelor electorale, care au fost reactualizate spre a se putea calcula exact care era cvorumul ce trebuia indeplinit. In plus, au existat discutii referitoare si la cel de-al saselea judecator care urma sa dea decizia, mult timp mizandu-se pe o decizie de 5 la 4 in favoarea presedintelui suspendat.

Parlamentul ii da unda verde lui Basescu sa revina la Cotroceni - Ce urmeaza?

Pe 27 august, hotararea CCR in privinta referendumului a fost citita in plenul Parlamentului, iar Traian Basescu si-a reluat locul la Palatul Cotroceni.

Alegerile parlamentare din 9 decembrie

Alegerile parlamentare s-au bucurat de o prezenta mai mare decat cele din urma cu patru ani - 41,7 la suta fata de 39,2 la suta - in ciuda viscolului din ziua votului, care a afectat procesul electoral in destule sectii, mai ales in vestul tarii.

Concret, cifrele au aratat o victorie zdrobitoare a USL, care a obtinut 58,63 la suta din voturile exprimate pentru Camera Deputatilor si 60,1 la suta din cele exprimate pentru Senat. ARD a avut un procent final de putin peste 16,5, in timp ce PP-DD a avut in jurul a 15 la suta. UDMR a intrat cu emotii in Parlament, dupa ce primit putin peste 5 la suta dintre voturile exprimate pentru ambele Camere.

Alegeri parlamentare 2012: Nameti, incidente, prezenta mica, Basescu si maghiarii

In urma redistribuirilor, insa, USL a primit un total de 395 de mandate in Parlament, ARD 80 de mandate, PP-DD 68 de mandate, iar UDMR 27 de mandate. Avand in vedere numarul total de parlamentari, 588, dintre care 412 deputati si 176 de senatori, USL a obtinut peste 67 la suta dintre mandatele noului Parlament, ceea ce i-a conferit majoritatea parlamentara fara a avea nevoie de sustinerea UDMR.

In plus, a putut propune premierul, in persoana lui Victor Ponta. Trei mandate a avut USL peste majoritatea de fix doua treimi.

Vom avea 588 de parlamentari - Vezi cine a intrat si cine a pierdut la mustata un mandat

Pe lista marilor perdanti se numara exclusiv nume ale Opozitiei, printre care fostii parlamentari democrat-liberali Cristian Boureanu, Sulfina Barbu ori William Brinza sau UDMR-istul Gyorgy Frunda. Nici Mihail Neamtu, Aurelian Pavelescu sau Teodor Baconschi nu au reusit sa obtina un loc de parlamentar, lor adaugandu-li-se si fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu.

Rezultate alegeri parlamentare 2012: Lista finala de senatori si deputati

Infrangerile PDL

Anul 2012 a fost un esec pentru PDL, partidul suferind infrangere dupa infrangere si obtinand 22 la suta la alegerile locale din luna iunie, iar alianta din care a facut parte - ARD - a castigat sub 17 la suta la parlamentare, in urma carora a obtinut 80 de locuri in Parlament - 24 de senatori si 56 de deputati.

In plus, tot in 2012, PDL a pierdut presedintia celor doua Camere ale Parlamentului, iar doua guverne formate si din democrat-liberali au cazut.

Emil Boc si toata conducerea PDL si-au dat demisia - ce urmeaza?

PDL a trecut si printr-o schimbare de conducere, la sfarsitul lunii iunie, ca urmare a rezultatelor sub asteptari de la alegerile locale, in timp ce, pe 14 decembrie, doi lideri ai partidului si-au depus demisiile, ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare - prim-vicepresedintele Cristian Preda si vicepresedintele Sever Voinescu.

Cine sunt castigatorii si invinsii din PDL, in 2012?

Pe 12 iunie, Elena Udrea a demisionat de la conducerea PDL Bucuresti, ea luand aceasta decizie ca urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale. Peste doua zile, din aceleasi motive, Emil Boc si intreaga conducere a PDL si-au dat demisia in sedinta Colegiului Director al partidului.

Vasile Blaga, noul presedinte al PDL - alegeri previzibile, dar presarate cu tensiuni

Ulterior, pe 30 iunie, Vasile Blaga a fost votat presedintele PDL, el fiind de altfel si singurul candidat pentru aceasta functie. Nume precum Elena Udrea, Emil Boc, Roberta Anastase, Ioan Oltean sau Adriean Videanu nu au mai candidat pentru o functie de conducere, in timp ce prim-vicepresedintii partidului au fost votati Cristian Preda, Cezar Preda, Mihai Stanisoara si Dorin Florea. Acesta din urma si Anca Boagiu pot fi considerati unii dintre putinii membri PDL invingatori in 2012.

Ziare.com va invita la dezbatere si va intreaba care a fost cel mai important eveniment politic al anului 2012 in Romania? Schimbarile de prim-ministru, alegerile locale ori cele parlamentare, numirea lui Victor Ponta in fruntea Guvernului, condamnarea la inchisoare a fostului premier Adrian Nastase sau suspendarea presedintelui, urmata de referendumul pentru demiterea sa?

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#evenimente politice Romania 2012, #cel mai important eveniment politic Romania, #alegeri locale 2012, #alegeri parlamentare 2012, #suspendare Traian Basescu, #Victor Ponta nominalizare premier , #politica interna
Comentarii
Poza anty virus
anty virus
rank 5
De departe a fost lovitura de stat data de Voiculescu in vara.