Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

2016, un an al dezvoltarii

Autor: Dan Hodos - consultant
Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 09:31
3225 citiri

Este un an care incepe "sanatos": la inceputul lunii, cu un plan stabilit si continuitate. As completa ca incepe si cu vremea potrivita, pentru ca vremea trebuie sa fie un lucru care trebuie sa ne preocupe din ce in ce mai mult.

Gerul Bobotezei poate reprezenta, deja, un reper de stabilitate. In jurul meu am simtit ca acest 4 ianuarie e un inceput clar. Toate semnalele sunt pozitive, desi exista avertizari, dar si acestea sunt clare. Nu mai exista dezorientarea din alti ani, in care inceputurile erau greoaie si confuze. Poate e si o urmare a unei vacante potrivit de lunga cu Sarbatorile suprapuse pe sfarsituri de saptamana.

Dincolo de perceptii, trecand la lucruri practice, este anul care vine cu o agenda definita pe toate planurile importante.

Este anul in care se anunta crestere economica. De fapt, se anunta continuarea cresterii. Avem un nou Cod Fiscal in vigoare si masuri care au rolul sa revitalizeze economia reala, desi avem si masuri nepopulare, care vor impovara anumite categorii sociale. Avem un master-plan economic care tinteste rezolvarea problemelor importante de tara, cum sunt cele ale infrastructurii si investitiilor publice.

Pe plan politic, este anul in care vom avea alegeri. Faptul ca vom avea alegeri nu reprezinta o noutate si poate reprezenta un factor destabilizator. Partea interesanta este ca se anunta o noua clasa politica, tanara si profesionista. Asa cum asteptam de 25 de ani.

E factorul inovativ care aduce valoarea anului 2016 din punct de vedere politic.

Social, vom fi mai atenti la ce se intampla in jurul nostru, mai implicati si mai "comunitari".

Anul care tocmai a debutat incepe sa contureze planurile la care lucram fiecare, personal sau colectiv, si accelereaza dezvoltrea de care avem nevoie atat de mult. Mai mult, cred ca 2016 va fi anul in care incepem sa construim solid, invatand din greselile trecutului si incepem sa materializam unele obiective.

Rezultatele, fie ele si cateva, la inceput, sunt importante pentru tonusul si forta necesara continuarii cresterii. Drumul e lung si abia la inceput, dar cred ca incepem sa crestem organic si sa fim siguri pe ceea ce facem.

In final, as incheia cu un citat din cronicile istoriei, dar valabil si azi. Imi doresc sa fie doar un semnal de alarma, pentru a nu mai repeta greselile trecutului.

"Oamenii sunt de felul lor sireti, cu trupul inalt si vartos si sunt cruzi in razboi [...] Se incaiera la lupta cu atata indrazneala, cu atata dispret de dusman si incredere in sine incat cu putine forte au batut adeseori chiar ostiri puternice de ale vecinilor lor. Au fost supusi de turci mai mult din faptul ca erau slabiti de dezbinarile dintre ei decat infranti in lupta", arata italianul Antonio Maria Graziani in 1564, despre moldoveni (romani).

Dan Hodos e consultant in business development si vanzari internationale, iar din aprilie 2015 e membru al Fundatiei CAESAR.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#evenimente politice 2016, #alegeri locale 2016, #alegeri parlamentare 2016 , #politica interna