Autorul gafei cu "tricoaie" spune ca nici nu si-a dat seama de "scapare", iar Ioana Bran ii sare in aparare

Duminica, 05 August 2018, ora 08:23
8296 citiri
Autorul gafei cu "tricoaie" spune ca nici nu si-a dat seama de "scapare", iar Ioana Bran ii sare in aparare
Foto: captura video YouTube/PressOne

Secretarul de stat din Ministerul Tineretului si Sportului, Cosmin Butuza, a sustinut ca, atunci cand a folosit cuvantul "tricoaie" in loc de "tricouri", intr-o conferinta de presa, a fost vorba de o "exprimare nefericita" si ca romanii trebuie sa se mandreasca cu Centenarul.

Intrebat, sambata, la Targu-Jiu, despre momentul in care a folosit cuvantul "tricoaie" in loc de "tricouri", in contextul Centenarului, secretarul de stat a spus ca a fost "o exprimare nefericita", pe care nici macar el nu a observant-o.

"A fost o exprimare nefericita. Cred ca mesajul trebuie vazut dincolo de aceasta exprimare nefericita. In continuare spun ca trebuie sa ne mandrim ca suntem romani, trebuie sa ne mandrim cu Centenarul.

Nimeni nu a observat, nici eu am observat aceasta greseala, sa spunem asa. Am vorbit si cu reprezentantii presei din Oradea, trebuie sa ne bazam pe evenimentele sportive. La Oradea este Campionatul European de Sah, aici (la Targu-Jiu -n.red.) trebuie sa ne bazam pe Campionatul National de Baschet.

Cred ca trebuie sa vedem dincolo de unele expresii asa-zis nefericite. Nu face parte din vocabularul meu, nu folosesc niciodata. Daca va uitati si pe inregistrare, am pus si mana pe microfon si nu este un cuvant foarte clar.

Imi cer scuze in primul rand fata de romanii care s-au simtit ofensati, imi cer scuze public fata de ei pentru aceasta scapare, sa zic gramaticala", a spus Butuza.

Acesta spera ca nu va ramane cunoscut din cauza folosirii incorecte a unui cuvant. Buzura a precizat ca, desi se imbraca in camasa, de obicei, de aceasta data a folosit un tricou.

"Tot timpul port camasa. Acum am venit special in tricou, ca am stiut ca o sa sara presa pe mine. (...) Sper sa nu ramana in istoria sportului romanesc aceasta greseala sau eroare gramaticala", a mai spus Buzura.

Ioana Bran ii sare in aparare

La randul sau, ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, a spus ca a avut discutii cu Cosmin Butuza si crede ca de vina au fost emotiile.

"Eu v-as ruga sa lasam la o parte aceasta exprimare nefericita si sa discutam despre turneul la care am venit. (...) Sunt discutii pe care le-am avut, sunt discutii private si nu as vrea sa mentionez. A fost cel mai probabil o exprimare nefericita.

Stiti foarte bine ceea ce a vrut sa spuna, a fost doar o expresie nefericita, nu a fost nicio intentie de a stalci un cuvant, probabil ca emotiile uneori iti joaca feste", a spus Ioana Brad.

Cosmin Butuza, secretar de stat in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, a folosit, intr-o conferinta de presa tinuta la Federatia de Sah, cuvantul "tricoaie" in loc de "tricouri", precizarea fiind facuta in contextul Centenarului.

"Avem 100 de ani de la Marea Unire si cred ca trebuie sa ne mandrim cu acest lucru, sa aratam si strainilor ca suntem romani, ca ne mandrim cu Centenarul, sa punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afisele noastre, pe tot ceea ce inseamna", a declarat Cosmin Razvan Butuza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Butuza tricoaie explicatii, #Ioana Bran tricoaie , #politica interna