Scena politica - Decapitarea lui Geoana si consultari fara Opozitie la Cotroceni

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 07:30
4446 citiri
Scena politica - Decapitarea lui Geoana si consultari fara Opozitie la Cotroceni
Foto: deschideochii.myblog.ro

Saptamana politica incepe abrupt cu niste consultari ale presedintelui Traian Basescu la Cotroceni, cu Puterea, ca Opozitia nu se duce, si cu fierbere in PSD unde multi cer capul lui Mircea Geoana.

Consultarile cu partidele parlamentare programate luni, la Palatul Cotroceni, se vor desfasura cel mai probabil in formula restransa, in absenta Opozitiei.

Basescu cheama partidele, luni, la consultari

PNL refuza din start (ca si pana acum) dialogul cu seful statului, iar PSD zice ca nu merge la "exercitii de imagine" cu "tuterii lui Basescu".

Asa se face ca, inca o data, invitatia presedintelui Basescu la consultari pe tema perspectivelor economice si sociale ale anilor 2011 si 2012, problemelor legate de accesul la spatiul Schengen si pe tema prioritatilor legislative pana la finalul anului 2010 a fost acceptata pana acum doar de PD-L, UDMR, UNPR si reprezentantii minoritatilor nationale.

Liberalii isi mentin decizia de a nu mai merge la Cotroceni decat pe teme de maxima importanta, precum formarea unui nou Guvern sau organizarea de alegeri anticipate.

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a afirmat ca in mod cert PNL nu va participa la aceste consultari.

Desi initial purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan a spus ca in partid se va lua o decizie privind participarea de abia luni, ulterior presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, de la Galati, ca social-democratii "nu vor sa mareasca corul de aplaudaci si de tuteri participand la consultari".

Ponta: PSD nu merge la consultarile de la Cotroceni decat daca e chemat singur

"Daca vrea sa vorbeasca serios cu noi, asa cum a facut in alte dati, mai demult cand inca era presedintele Romaniei, ne poate chema separat, venim pregatiti si avem ce spune", a afirmat Victor Ponta.

La randul sau, presedintele PC, Daniel Constatin, a precizat ca un raspuns privind invitatia presedintelui urmeaza sa se decida in forurile de conducere ale conservatorilor.

Ultima runda de consultari convocata la Cotroceni a avut loc pe 2 noiembrie si nici atunci Opozitia nu a venit.

Capul lui Geoana vrem!

Pe de alta parte, in cel mai mare partid in Romania (in sondaje cel putin) este fierbere mare. Dupa recentele elucubratii ale fostului lider Mircea Geoana, multe voci ii cer capul.

Biroul Permanent National al PSD ar putea lua, in sedinta de luni, o decizie privind o eventuala sanctiune a acestuia, actualmente sef al Senatului.

Un posibil "verdict" al conducerii PSD ar putea veni la nici cinci luni dupa ce BP al partidului a decis ca timp de sase luni Mircea Geoana sa nu mai aiba pozitii publice contrare formatiunii, nerespectarea acestei hotarari putand duce chiar la excluderea sa din PSD.

Liviu Dragnea a precizat sambata ca partidul va lua o masura foarte serioasa si foarte clara, neexcluzand ideea inlocuirii lui Geoana chiar si din functia de presedinte al Senatului, si acuzandu-l pe acesta ca face jocurile lui Traian Basescu.

Dragnea il suspecteaza pe Geoana de intelegeri cu Basescu

Apoi, duminica, a spus ca luni vor stabili "daca functia de presedinte al Senatului este utila PSD, iar Geoana trebuie sa ne convinga de acest lucru. Presedintele Senatului este cea mai inalta functie pe care PSD si Opozitia o detin. (...) Eu cred ca Geoana are o sansa pe care nu trebuie sa o rateze si trebuie sa explice si sa umple de sens functia pe care o detine".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca membrii conducerii PSD vor discuta, in sedinta BPN, despre Geoana. Ponta a subliniat insa ca acesta reprezinta "un subiect care a aparut artificial si care l-a bucurat foarte tare pe Traian Basescu".

Ponta: Partidul ii asigura lui Geoana masina si casa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu consultari Cotroceni, #Geoana excludere PSD , #politica interna