De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Cum isi justifica gafa sefa Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse

Sambata, 10 Februarie 2018, ora 19:36
11311 citiri
De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Cum isi justifica gafa sefa Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse
Foto: Facebook/Gratiela Draghici

Presedintele Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse, Gratiela Draghici, a starnit hohote de ras cand a vrut sa explice cum e cu discriminarea de gen si a rostit senina: "De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?"

"Legea este foarte clara. Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii mai masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor (corect este motostivuitorist - n.red.)? Pentru ca sunt, dar sunt putine. De ce un barbat nu poate fi om de serviciu?", a spus Gratiela Draghici, intr-un interviu acordat vineri pentru ProTV.

Ulterior, pe Facebook Gratiela Draghici a postat o lunga explicatie, a dat vina pe presiunea timpului si pe echipa de jurnalisti si a sustinut ca nu asta voia, de fapt, sa spuna:

"In legatura cu afirmatia mea, dintr-un interviu de o ora, acordat ieri echipei PRO TV, in care sub avalansa de intrebari si sub presiunea timpului, in loc de "o femeie poate fi PE motostivuitor", din graba am spus ca "o femeie poate fi motostivuitor", doresc sa fac urmatoarele precizari:

Dupa cum poate stiti, in urma cu doua zile au fost adoptate in Guvern doua legi, la care s-a lucrat opt luni de zile si care au generat un interes semnificativ din partea opiniei publice si al presei.

Ma refer la cele care reglementeaza Ordinul de Protectie Provizoriu si Profesia de Expert in Egalitate de Sanse.

Astazi, la prima ora, o echipa a TVR mi-a solicitat un interviu si am invitat-o la sediul institutiei, anuntand portarul si colaboratorii de acest demers.

Numai ca, surpriza!

Inaintea sosirii echipei TVR m-am trezit la usa biroului cu o echipa a PRO TV, neanuntata, neinvitata, si neintrebata de nimeni la intrare pentru ca paza stia ca urmeaza sa vina o echipa de televiziune.

Desi cei de la PRO TV nu au procedat deloc corect, i-am invitat si am agreat sa mi se ia un interviu, sub rezerva ca urma sa ajunga si echipa TVR.

Domnisoara Rafila Roxana Hulpe mi-a adresat o multitudine de intrebari, cu aparent entuziasm fata de activitatea institutiei, fata de obiectivele asumate prin programul de guvernare, fata de cele doua noi legi, iar eu m-am straduit sa raspund, sub o mare presiune a timpului generata de sosirea intre timp a echipei TVR.

Este motivul pentru care, la un moment dat, am facut acea afirmatie gresita si orice om de buna credinta intelege contextul.

Ceea ce mi se pare nedeontologic, ca tot e la moda termenul, este faptul ca, dupa o ora de interviu, prin care am dorit in mod onest sa transmit informatii utile tuturor femeilor din Romania, reportajul a cuprins in foarte mica masura informatiile de interes public prezentate in interviu si s-a axat, in cea mai mare parte, pe atac la persoana si la institutia pe care o conduc.

Indraznesc sa cred ca domnisoara a venit din proprie initiativa si din entuziasm jurnalistic ci nu directionat, ce sa vezi, exact la o zi dupa ce au fost promovate in Guvern, prin MMJS, cele doua legi foarte bune si mult asteptate, legi care vor oferi un raspuns unitar si coerent problematicilor de gen din Romania."

Gratiela Draghici a fost numita in functie in mai 2017, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu. Ea este medic primar obstetrica - ginecologie si a lucrat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#gafa femeie motostivuitor Gratiela Draghici , #politica interna