De la cititori: O replica memorabila

Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 08:53
2290 citiri
De la cititori: O replica memorabila

Intr-unul din serialele pe care-l urmaresc de luni pana vineri, serial din care nu lipseste politicul cu tot ce presupune el si azi, la noi si peste tot in lume, personajului principal, ajuns sef datorita meritelor, un tanar entuziast, frumos, inteligent, talentat, pasionat de meseria lui, insetat de adevar si dreptate ii vine ideea sa anihileze reteaua de hoti de leacuri care fura la indemnul politicienilor.

Era o adevarata retea de mafioti, superorganizata de care stia toata lumea, dar tolerata, inghitita de toata lumea pentru ca tuturor le era teama de politicieni, de razbunarea lor, de puterea distructiva pe care o aveau.

Personajul nostru i-a adunat pe toti cei implicati care, de fapt, lucrau sub conducerea lui si le-a spus ce are de gand sa faca si cum sa-i pedepseasca daca mai fura. Dupa ce a iesit din incaperea in care le vorbise, unul din grup, poate cel mai inrait, exclama: "De ce produce haos cand totul mergea asa perfect?"

Replica, memorabila de altfel, nerupta din context, mi s-a parut extrem de cunoscuta. Asa visatori s-au gasit si la noi care sa-si imagineze ca vor starpi hotia, coruptia, santajul, lenea, minciuna, meschinaria.

A patit-o Monica Macovei prin 2006, 2007 pe cand era in guvenul Aliantei DA ca ministru al Justitiei si care, in plin avant si lupta cu coruptii, a fost data afara din guvern chiar cand UE o lauda pentru rezultatele bune, obtinute in lupta cu coruptia pe cand lui Dinu Patriciu ii mergea asa perfect.

Alegerile din 2008 care au adus PD-L la guvernare au produs de asemenea, haos intre PSD si PNL, partide care timp de doi ani, in 2007 si 2008, s-au inteles de minune, unul la guvernare celalalt sustinator pe dupa usa, dar si profitor cum rar se-ntalneste.

Si cand te gandesti ca toti acestia, numiti cu un singur cuvant Opozitie, nu au pierdut decat accesul la bugetul tarii, motiv pentru care de atunci striga "Hotii!" ne-ncetat deoarece stiu ca si actualii fac sau vor face ce au facut si ei cand au fost pe acolo. Sigur ca nu era nevoie ca PD-L, care avea un parlamentar mai mult, sa le strice armonia si intelegerea perfecta, dar asa a fost sa fie.

Mai rau a fost in 2009 pentru ca dupa ce, sub indrumarea lui S.O. Vintu, toti ai lor erau pregatiti ca pentru macar trei zile sa rada, sa cante si sa danseze, au trecut brusc de la extaz - topaieli, sampanie, caviar, pupaturi si imbratisari - la agonie, fete lungi, triste, capete plecate, amenintati directe, acuze cu camioane de probe, pumni fluturati in vant, deasupra capului.

A fost ca presedintele in functie - sigur ca nedorit de Opozitie, sa castige un al doilea mandat pentru ca jumatatea care l-a votat a fost ceva mai "mare" si asa a stricat si a transformat intr-un haos imens tot ce se pregatise cu atata migala si munca in van, in laboratoarele dosnice ale celor interesati ca el sa nu mai fie la Cotroceni.

Daca e sa-l credem pe presedinte, toti acestia care-i sunt impotriva sunt suparati de un singur lucru: pentru ca nu mai pot sa fure ca nu-i lasa presedintele ... Eterna poveste, cea care a generat expresia care a ajuns sa-mi placa mie asa de mult: "De ce produce haos cand totul mergea asa perfect?"

In rest, despre politica si politicieni numai de bine. Ce se intampla cu sute de ani in urma la fel se intampla si astazi. Doar oamenii sunt altii, obiceiurile sunt aceleasi, pana la identificare.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#stare politica Romania, #reforma politica, #coruptie politica , #politica interna