Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De la cititori: Umor de criza - Vin Sarbatorile!

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 19:42
2839 citiri
De la cititori: Umor de criza - Vin Sarbatorile!

Se apropie Sarbatorile de Iarna. Niciun eveniment din timpul anului nu se compara cu aceasta perioada. Este momentul cand traditia noastra milenara devine adevarata hrana spirituala pentru oameni. Bucuria Puterii - orice greva a foamei devenind inutila.

Criza economica nu mai are acum niciun spor. Criza nu poate ucide TRADITIA. Guvernul era cat pe ce sa reuseasca, dar noroc ca a fost ocupat cu trecerea legilor in Parlament prin metoda "ca gasca prin apa". Sa moara Opozitia de necaz ca nu a crescut gaste, ci gaini din rasa "Cornu". Ehe, dar lasa ca si acelea se ouau la secret!

De Sarbatori, pana si Opozitia trebuie sa se lumineze la fata, cu domnul Antonescu inflorind ca un crin, avandu-l in rol secundar pe domnul Victor - cea mai buna poanta de pana acum a PSD-ului.

De exemplu, Mircea Geoana s-a inseninat deja, dupa ce fusese umbrit de primul ministru la onorul paradei militare. Fapt surprinzator, domnul Boc, mic, mic, da' cu umbra mare! Inca doi ani de guvernare si umbreste toata tara.

Dar sa revenim! Cu mic, cu mare il asteptam pe Mos Craciun. S-ar putea sa intarzie putin. Pe criza asta functioneaza in trei bujii, adica i-a fost disponibilizat un ren. Manca prea multi licheni si-i marea Mosului deficitul bugetar.

Se zvoneste ca domnul Basescu a trimis SPP-ul (Serviciul de Paza a Pascutului) ca sa aduca renul in cauza la noi. Cu speranta ca el va paste toate... lichelele. Cu cata "flora" de-asta avem noi, putem salva de la disparitie si ursii polari, dar nu ni se apreciaza potentialul, domnule!

Sezonul cadourilor

Sarbatorile deschid si sezonul cadourilor, acest obiect mai mic sau mai mare care te extaziaza cand il primesti si te exaspereaza cand trebuie sa il oferi. Dar nu va ingrijorati! S-au gasit solutii de criza. Studenti voluntari de la Arte Plastice se ofera, ca la doar jumatate din pretul real, sa va picteze, in format A4, orice cadou doriti. Ba mai mult, primariile ofera doar la pretul unui vot, pungi de plastic umflate ochi cu mirosuri de sezon. Nu ratati mirosul de piftie - este cel mai reusit! S-a folosit reteta Bugetului pe anul viitor.

Legat de cadouri - sa nu faceti greseala de a lua cu asalt magazinele second-hand! Sunt deja foarte aglomerate. Mergeti mai bine cu familia si cu rudele apropiate in magazinele de lux - asa ca respect de sine macar o data pe an - probati cele mai scumpe exponate si pozati-va cu ele! Orice lucru se uzeaza prin purtare, dar fotografia ramane pe viata.

S-au aprins si luminile de sarbatoare ale oraselor - mii si mii de beculete colorate. Si ce daca sunt de anul trecut. Bine ca nu suntem nevoiti sa mancam ce am consumat si anul trecut...

Sarbatorile vin si cu foarta multa caldura sufleteasca. Pastrati din ea fiecare cuanta de energie, deoarece gigacaloria noastra sufera de claustrofobie. Biata de ea, nu mai are curaj sa intre prin tevile acelea inguste si intunecoase ca sa ajunga la noi. Cica vrea sa o trimita in locul ei pe sora sa, kilocaloria, care e mai mica si mai fasneata. Si nu e pretentioasa, tot atatia bani ne cere. In Capitala, insa, nimeni nu trebuie sa-si faca probleme. Se zice ca doctorul Oprescu i-ar fi gasit leacul. La nevoie, ii pune o perfuzie cu suprapret si toata lumea va avea caldura, de se va frige.

Sa nu uitati sa taiati gatul purcelusului! Cum care?! Purcelusul, pusculita copilului, rezerva monetara a familiei! In felul acesta va stimulati si copilul sa inceapa un nou plan de afaceri.

Abia astept sa aud discursul de Anul Nou al domnului presedinte care ne va spune ca economia romaneasca a iesit din sala de operatie si intra acum in reanimare, ca grasanul acela care sufoca bugetul, e pe moarte si vom scapa in curand de el, si ca in 2011 criza va fi rapusa de drept. Sau re-pusa in drepturi, ... ceva de genul acesta. De ce este atat de important discursul? Nu este, dar vom fi ocupati cu comentariile si asa va trece pe nesimtite cea mai grea iarna a mileniului.

Hai, sa nu ne pierdem curajul! Avem mii de motive sa fim bucurosi. Soarele nu va exploda niciodata. Gaura neagra de la CERN nu va mai inghiti Lumea, ca deja s-a cuibarit in bugetul nostru si se simte bine aici unde vin periodic experti FMI ca sa o studieze. Avem rezerve de sare imense. Muntii Carpati raman la locul lor. Si nu se vor abroga Sarbatorile de Iarna!!! Nu ca nu s-ar gandi cineva si la asa ceva, dar cel putin anul asta este neconstitutional. Asa ca, din toata inima si fara nicio frica: Sarbatori fericite!

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#umor criza, #sarbatori fericite craciun, #viata politica romania , #politica interna