In 2016, strada va scoate Raul din politica

Autor: George Mioc - CEO
Marti, 22 Decembrie 2015, ora 14:44
9180 citiri

2014 a fost anul in care Facebook si diaspora au invins coalitia dintre Antena 3 si Ponta. In 2015, strada l-a alungat pe Ponta, iar ciobanii au dat o lectie unui Parlament corupt si inconstient.

Romanii au descoperit puterea pe care o au daca ies in piata publica si-si cer drepturile. Este foarte bine. Eu sper ca 2016 sa fie anul in care pseudo-elita corupta din politica sa fie trimisa acasa (iar unii, cu ajutorul DNA, la puscarie), iar intre alegatori si alesi sa se restabileasca un echilibru corect, democratic.

Nu vorbesc despre "incredere", cred ca este bine sa existe o permanenta suspiciune a alegatorilor in cei care detin puterea. Iata care cred ca sunt evenimentele majore din 2015, care probabil ca vor influenta semnificativ 2016, si ce sper sa se schimbe in Romania, anul viitor. In bine.

1. Drama de la Colectiv. Se cauta lideri noi. Colectiv a fost picatura care a umplut paharul. Cetatenii erau oricum revoltati de institutiile statului - de la Guvern la Parlament, Presedintie, primarii si SRI - scapate de sub orice control democratic, actionand sfidator.

Pensii speciale, salarii majorate cu nerusinare, plagiate nesanctionate, legi stupide, indolenta si coruptie. Asaltul ciobanilor asupra Parlamentului arata ca nemultumirea profunda a ramas. In 2016, romanii vor continua sa iasa in strada, pentru ca au sentimentul ca in sferele puterii nu-i reprezinta mai nimeni.

Justitia ii trimite la puscarie pe marii corupti, dar societatea trebuie sa gaseasca rapid noi lideri, cinstiti si competenti, aceasta este marea provocare. Organizatiile de tineret ale marilor partide sunt la fel de rele sau chiar mai rele decat structurile de seniori. Nu aici ii vom gasi pe viitorii conducatori.

2. Confruntarea dintre terorismul radical islamic si lumea libera. Cand Statul Islamic a inceput sa omoare crestini, pentru ca apartineau acestei religii, nu din alt motiv, liderii occidentali dezbateau aprins daca e politic corect sa spuna ca autorii crimelor sunt de religie islamica.

Pana sa termine ei discutia, teroristii au lovit in inima Europei si in Statele Unite. Indecizia si fariseismul s-au platit cu vietile unor nevinovati. Este timpul ca lumea libera sa isi apere valorile, sa se bata pentru ele.

3. Valul migrationist dinspre Asia si Africa trebuie oprit. Europa nu are cum sa faca fata unui val de milioane de emigranti, cu o cultura complet diferita. Ganditi-va ca mai toti vin din regimuri dictatoriale, din state esuate, unde violenta face legea.

Cu tot respectul pentru Angela Merkel, a gresit spunand ca portile le sunt deschise. Nu face decat sa creeze un precedent, care va fi folosit de alte milioane de emigranti economici. Emigrantii trebuie ajutati sa stie ca solutia este la ei in tara, nu sa se mute in Europa Occidentala.

4. Politica externa a Administratiei Obama a fost un esec. Statele Unite si lumea libera au nevoie de un presedinte puternic la Casa Alba. Eu nu ascund faptul ca sunt un republican, un reaganist, dar si democratii pot constata ca politicile doamnei Clinton (istoria "resetarii" relatiei cu Moscova, cadoul ridicol facut lui Lavrov sunt de notorietate), continuate de John Kerry, s-au terminat cu anexarea de catre rusi a Crimeii si cu actiunile provocatoare din Siria. Sunt convins ca Romania va fi mai sigura daca la Casa Alba va ajunge un republican.

5. Sunt intristat de faptul ca Guvernul Ciolos, in loc sa se foloseasca de popularitatea sa imensa si sa spuna "Stop" cheltuielilor populiste, a acceptat toate deciziile nerusinate legiferate in 2015. Din aceasta perspectiva, marile investitii in infrastructura, care nu pot fi facute decat de stat intr-o tara ca Romania, sunt deja compromise.

Asta va diminua dorinta investitorilor straini de a veni aici. Ma intreb in ce masura nu va afecta si situatia de la Dacia Pitesti si Ford Craiova. Guvernul Ciolos a acceptat sa mearga pe acelasi drum ca Tariceanu, in 2007-2008. Sper ca noi legi populiste sa nu accentueze dezastrul.

6. Inchei tot cu drama de la Colectiv: nu ratati, din nou, sansa de a reforma sistemul medical de stat. Am vazut mai bine ca niciodata ca acest sistem corupt omoara, de ce nu avem curajul sa-l schimbam?

Poate ca voi intelege daca, in 2016, Guvernul Ciolos nu va avea curaj sa se atinga de plagiatorii din politica. Sunt prea multi, legati intre ei. Poate voi intelege si de ce nu indrazneste sa se confrunte cu un Parlament care voteaza noi si noi cheltuieli. Dar nu cred ca voi intelege daca nu ataca la radacina un sistem de sanatate corupt care ucide periodic copii nevinovati.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#evenimente politice 2015, #guvern Ciolos 2016, #incendiu Colectiv , #politica interna