Ce rusine! Dreapta politica, la fel ca mediul privat

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Luni, 17 Martie 2014, ora 08:51
3430 citiri
Ce rusine! Dreapta politica, la fel ca mediul privat

Mai ai ceva de invatat dupa ce crezi ca le stii pe toate? Asta face diferenta intre oamenii care au facut ceva pentru ei, dar nu pot sa faca ceva si pentru comunitatea din care provin. Este cazul dreptei politice si a reprezentantilor mediului privat.

Din acest punct de vedere, deocamdata, mentalitatea liderilor politici si a romanilor de dreapta este aceeasi. Foarte deficitara, zic eu.

De ce nu exista o voce unitara a mediului privat autohton? Astazi, in Romania, exista sute, daca nu mii, de asociatii si organizatii patronale sau profesionale, consilii si patronate din diverse ramuri economice, confederatii si grupuri de interese cu denumiri diverse, toate reprezentand ceva sau pe cineva.

Ce nu exista inca? O voce unitara, puternica, serioasa, care sa reprezinte tot mediul privat romanesc. Antreprenorii romani platesc aceleasi taxe si impozite, angajatii din mediul privat si romanii cu profesii liberale au aceleasi greutati, dar nu exista unitate in solutionarea problemelor cu care se confrunta zi de zi in economia reala.

De aceea, mediul privat sufera si nu se poate dezvolta la adevaratul potential, valorificand oportunitatile remarcabile pe care le ofera Romania.

De obicei, oamenii se unesc de foame sau de frica, din lipsa de solutii individuale. Insa aceasta categorie sociala pare sa isi accepte viata asa cum i-o ofera statul, iar PSD si partidele de stanga stiu bine acest lucru.

Pe de alta parte, cred ca oamenii saraci, asistatii social, o mare parte dintre bugetari au nevoie de un "tatuc". Sentimentul ca cineva are grija de ei, sa nu moara de foame, predomina. Frica zilei de maine ii aduce la tacere. De aceea, partidul stat - PSD va avea intotdeauna in Romania materie prima din belsug.

Din marea masa a oamenilor dependenti de stat s-au nascut liderii politici, care au stiut sa speculeze masele.

La polul opus, antreprenorii, am vazut ca romanii care practica meserii liberale, precum si foarte multi angajati din companiile private au dus-o relativ bine. Suficient de bine incat sa nu mai faca niciun efort suplimentar ca sa le fie si mai bine in propria tara. Nu au ajuns niciodata atat de rau incat sa fie obligati sa-si uneasca fortele pentru o viata mai buna, pentru afaceri prospere, pentru o comunitate civilizata si sigura, pentru o Romanie moderna si un viitor mai bun al copiilor lor. Chestiune de mentalitate, de educatie sociala.

Din acest motiv constat ca s-a instalat delasarea si, de ce sa nu o numim direct, lasitatea de a se implica in viata comunitatii. Poate tocmai de aceea, pana acum, din mediul privat nu a aparut niciun lider adevarat, ireprosabil, fara afaceri dubioase, care sa se implice in zona politica de dreapta.

De ce nu se unesc partidele considerate de centru dreapta? Ce trist e sa te crezi tot timpul mai destept decat altii. Cred ca exact asta se intampla cu oamenii cu functii, implicati in partidele si partiduletele care se considera de dreapta. Orgoliul si mandria nu fac echipa buna cu interesul general al romanilor care nu se simt reprezentati politic, in Guvern si Parlament.

La nivel declarativ toti stau bine, chiar si asa-zisii lideri care au fost toata viata angajati numai la stat. La nivel practic, sunt aproape de zero la rezultate concrete. De ce se intampla acest lucru? Simplu!

Daca nu te-ai lovit niciodata de problemele curente din economia reala, n-ai cum sa intelegi ce traieste un antreprenor lovit de criza. Nu poti sa fii in pielea unei persoane care are o profesie liberala si se chinuie sa supravietuiasca intr-o piata libera. Nu ai avut niciodata problemele unui angajat din mediul privat care face sacrificii sa-si plateasca creditele la banci. Nu ai cum! Esti paralel cu viata reala!

Asa-zisii lideri ai dreptei disipate si disperate: Crin Antonescu (PNL), Vasile Blaga (PDL), Aurelian Pavelescu (PNT-CD), MRU - Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica), Eugen Tomac (PMP) - dau impresia ca le stiu pe toate. Ca nu vor sa mai invete nimic de la viata si nu mai pot sa evolueze. Si-au atins apogeul politic.

Abia cand le va fi mai rau, poate vor incerca sa-si schimbe conduita politica si sa gandeasca exact ca votantii PSD. De foame de putere si de frica disparitiei politice. Pana atunci, gandesc exact ca antreprenorii romani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#candidati partide dreapta, #dreapta politicieni, #organizare asociatii mediu privat , #politica interna