Lista suferintei a ramas deschisa (Opinii)

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Luni, 08 Februarie 2016, ora 08:24
2349 citiri
Lista suferintei a ramas deschisa (Opinii)

Mocirla politicii dambovitene s-a cristalizat. Credeati ca le e rusine? Credeati ca isi vor schimba naravurile? Au stat pititi putin dupa tragedia Colectiv, apoi si-au luat o binemeriata vacanta de o luna si acum au revenit mai determinati ca niciodata. La vremuri noi, tot ei!

Eu unul nu mai inteleg nimic! Ma intalnesc pe strada saptamanal cu arestati la domiciliu, anchetati sub control judiciar, indivizi prinsi in flagrant, fosti arestati preventiv, clienti fideli ai DNA. Ce pedepse or mai fi si astea mi-e greu sa pricep. Ce s-a schimbat?

Aud ca Sorin Oprescu opereaza din nou, Vanghelie se vrea sef de multinationala, Mazare se face instructor de schi. Pe langa febra activitatilor recente ale inculpatilor din dosarele DNA, ma simt ca un mic somer. E clar ca economia "merge" datorita lor. Noroc cu ei, fostii politicieni anchetati penal, reincadrati in campul muncii.

Am studiat potentialii candidati ai partidelor la alegerile pentru Bucuresti. Te crucesti, nu alta! Niciunul nu are nicio treaba cu managementul eficient, cu administratia performanta, cu economia reala. Toti ne vor promite ca o sa traim mai in siguranta, mai bine, mai frumos. O gluma buna. Au rezolvat totul printr-un troc, specific lor.

Aceleasi figuri care au militat impreuna pentru alegeri locale intr-un singur tur se fac acum ca nu le mai convine.

Ne meritam soarta! Preferam in continuare solutia individuala in detrimentul binelui colectiv. Ce pacat ca nu reusim sa invatam nimic din istoria recenta a umilintei pe care o traim deseori, ca simpli cetateni. Majoritatea ne batem in piept ca ne iubim tara, dar, sa fim seriosi, ni se rupe de ea.

Dupa parerea mea, dramaticul episod Colectiv s-a terminat. Despre resetarea clasei politice romanesti vom mai vorbi, poate, dupa urmatoarea tragedie cu impact emotional la public. Pana atunci, asistam impasibili cum politrucii isi reiau locurile la butoane, mai curati si mai uscati ca niciodata. Stralucesc din nou, in acelasi mediu infect, in care noi am refuzat sa intram. Au invins, din nou!

Ma tem ca momentul Colectiv a expirat. Mi-e rusine cand ma uit in oglinda. Stiu ca nu am facut mai nimic sa schimb ceva in bine. Am participat doar la cateva dezbateri ale societatii civile, care s-au pierdut in timp. N-o sa uit niciodata dimineata de dupa tragedie cand, socat fiind, cautam tremurand pe o lista publicata si scrisa de mana numele copiilor mei, care nu locuiesc cu mine.

Intre timp, ei, politicienii nostri "dragi", s-au regruprat si si-au urmarit interesul. Si personal, si "national". De fapt, nimic nu s-a schimbat. Nici macar noi nu ne-am schimbat! Suntem tot o apa si un pamant.

Vocea strazii s-a risipit, ecoul ei s-a stins. Ne e bine sa privim, dar, oare, e suficient? Cat timp nu ne vom implica putem deveni fiecare dintre noi un numar pe lista suferintei deschisa de cei 63 de tineri disparuti la Colectiv. Aici e tragedia noastra!

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#candidati alegeri 2016, #politica interna Colectiv , #politica interna