Mai Boc, nu platesc nimic !

Vineri, 27 August 2010, ora 08:36
5389 citiri
Mai Boc, nu platesc nimic !
Foto: newsin.ro

Nimic! Nimic! Nimic! Nu, nu spunem ca Boc este un nimic, desi zilele astea multa lume crede. Si nu fara motive. Doar ca asta ar trebui sa auda primul, dar nu cel mai inteligent ministru al Romaniei. Ca nu platim nimic. Niciun leut atat timp cat ordonanta asta e in vigoare.

Pentru ca trebuie sa cautam in analele guvernarilor din Romania ca sa gasim ordonante de urgenta mai cretine decat cea privind contributiile celor platiti prin drepturi de autor si alte activitati independente. Asa ca un jurnalist de care probabil n-ai auzit iti spune sa-ti iei ordonanta si sa te speli cu ea pe cap. Lucian Lumezeanu il cheama. Tu, Sebastian Vladescu de la Finante si Mihai Seitan de la Munca. Nu platesc nimic! Astept sa-ti pice nenorocita de ordonanta in Parlament!

Greu de gasit...

... un act normativ atat de prost facut precum Ordonanta 58/2010. E atat de prost incat cineva care ar avea efectiv intentia sa-l faca in halul asta ar avea dificultati sa reuseasca ce-a reusit Guvernul Boc. Incepand cu prevederile care pur si simplu depasesc posibilitatile institutiilor care se ocupa de asta. Continuand cu timpul idiot de scurt in care a trebuit pus in aplicare. Si in sfarsit, cu prevederile absurde si contradictorii. Nici macar nu mai merita sa adaugam lucruri precum faptul ca in declaratiile alea trebuie sa stii tu despre cota legala de somaj ori salariul mediu. Doamne, cum au ingramadit atatea gafe intr-un singur act al Guvernului? Cum? O fi greu? N-au estimat ce va urma? Nu s-au pus pentru un moment in pielea celor care trebuie sa alerge? Daca nu, e clar ca Seitan si Boc ar trebui sa caute sa lucreze. Undeva in afara Guvernului, ca aici par sa nu se descurce defel.

Batut in cuie?

Sa speram ca nu ramane asa. Sa speram ca sunt oameni care realizeaza ce absurditate avem aici. Si sa mai speram ca oamenii aia lucreaza in Parlament. Pentru ca ordonanta asta trebuie supusa la vot. Si respinsa. Asta daca PD-L si aliatii sai au curajul sau inteligenta sa repare o gafa. Desi la ce se vede, e posibil s-o lase mai moale, dar sa pastreze prostia esentiala. Adica, asa cum a declarat ministrul Muncii Mihai Seitan, sa nu aplice penalizarile prevazute in ... chiar in ordonanta. Si sa o pastreze. Ar fi mostra de incompetenta pe care oamenii n-o vor uita. Nu, jumatatea aia de milion nu va uita.

Cuiul din sicriu?

Stau si ma intreb. Oare Boc are instinctele de supravietuire politica ale unui sinucigas entuziast? Nu-si da seama de deserviciul pe care si-l face ? Nu-i chiar asa de greu de inteles ca cea mai mare parte din acea jumatate de milion sunt jurnalisti. Oameni care nu uita sa-si exprime frustrarea fata de ce le face Guvernul. Oameni care sunt urmariti de alti oameni. Oameni din randul carora multi simpatizau PD-L, dar care acum sunt scarbiti de ce le pot face oameni ai acestui partid.

Dar nu- vorba numai de ei. E vorba de oamenii care luna de luna, repet, luna de luna vor vedea haosul pe care il produce lipsa de inspiratie a Guvernului. Poate duce Boc asa ceva?

Tocmai de asta, lucrurile vor trebui schimbate. N-au cum sa ramana asa, daca pretindem ca suntem in Europa. Si daca raman, ce-ar fi sa nu platim?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#contributii drepturi de autor, #Ordonanta 58, #gafe Guvernului , #politica interna
Comentarii
Poza jelu
jelu
rank 4
De ce nu,ce-ar fi sa nu platesti si tu...ca si ciocoii Voiculescu,Vantu si Patriciu?