Pastele electoral (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 21 Aprilie 2014, ora 12:16
7764 citiri
Pastele electoral (Opinii)

Nu pot avea incredere in evlavia unui om care nu pare sa fi inteles ca adevarata credinta, adevaratul respect pentru o mare sarbatoare sunt dovedite inclusiv prin discretie.

Ca in fiecare an, ecranele televizoarelor si Facebook s-au umplut cu imagini ale politicienilor plecati la Inviere cu fotografii, cameramanii si echipele de consultanti dupa ei. De la Victor Ponta, la Elena Udrea, lista lor e lunga. Care cu lumanarea, care in costum popular, n-au mai stiut cum sa isi strige credinta in vazul poporului in numele unui Paste electoral. O mentiune speciala pentru Radu Mazare care s-a dus sa ia lumina victimizarii in cartierul pentru a carui construire este acum anchetat penal.

Ceea ce ei nu stiu este ca in felul acesta nu ii conving, in mod aparent paradoxal, decat pe necredinciosi, tot pe amatorii de spectacol electoral. Pentru cei cu credinta autentica, politizarea sarbatorii e un sacrilegiu, iar masura evlaviei e data de prezenta la biserica nu numai fara publicitate, ci si in duminicile obisnuite.

Evident ca nu au scapat neatinse nici traditiile. Vedeam, de exemplu, o doamna politician, "persoana importanta, nu spui cine", ingenuncheata langa un cuptor in care bagase sau din care urma sa scoata cozonaci, in prezenta unei localnice in costum popular. Eu nu contest cunostintele in materie culinara nimanui, Doamne fereste! Dar stiu ca in bucatarie, mai ales la facut de cozonaci, nu stai cu pantofi rosii cu tocuri de vreo 8 centimentri (estimez) decat la sedintele foto.

Dupa cum am o indoiala in privinta potrivelii dintre acesti pantofi rosii cu toc inalt, blugi si costumul popular din partea de sus. Vorba aceea, de la sublim, la ridicol nu e decat un pas.

Dar ma tem ca gafa cea mare i-a apartinut lui Victor Ponta. Sigur ca omul premier are voie sa se duca oriunde in vacanta de Paste si este absolut normal sa dedice aceste zile libere in principal familiei. Dar mi se pare pare total nefericit sa postezi poze in care apari fericit si foarte relaxat tocmai intr-o barca, alaturi de copilul tau, cand o parte din tara este sub diverse coduri de inundatii.

E foarte bine daca prezenta premierului in situatii de urgenta nu e necesara. Minunat daca lucrurile merg si cand premierul se da cu barca. Nu fac parte dintre cei care vor sa vada prim-ministrii carand saci de nisip sau, iarna, dand la lopata pe langa vreo masina deja deszapezita.

Dar o poza ca aceasta insotita de textul "Cine a ales Delta ca destinatie zilele acestea a fost fff inspirat. Soare, pasari, verde tot si o ciorba de peste fara egal!", cand deja avertizarile meteo fusesera anuntate si multi oameni incepeau sa uite de sarbatoare in fata spectrului inundatiilor, mi se pare cel putin o nedelicatete.

Da, stiu, si Obama posta poze "selfie" in timp ce Putin avertiza ca ar putea intra cu trupele in estul Ucrainei. Sigur ca nimic nu e nou sub soare, dar nu vad de ce trebuie urmate doar exemplele proaste.

Dupa cum stiu ca astfel de poze au succes. Imi povestea la un moment o dna politician ca indiferent ce idei de substanta posta pe Facebook cele mai multe "like"-uri tot cu o poza din bucatarie le-a adunat.

Dar nu stiu cate dintre aceste "like"-uri se traduc si in voturi. Cat mai putine sper, pentru ca pana la urma romanii ar trebui, cred, sa inteleaga, ca daca voteaza poze din Delta, tocuri in bucatarie sau alte asemenea nastrusnicii, mai bine ca acum nu le va merge. Va fi mai bine numai cand vor vota viziune, integritate si decenta.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Paste politicieni, #Ponta Udrea poze Facebook , #politica interna