Politicieni pe Facebook: Udrea, mai tare ca Antonescu, Geoana, cel mai popular din... PSD

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 18:52
5216 citiri
Politicieni pe Facebook: Udrea, mai tare ca Antonescu, Geoana, cel mai popular din... PSD
Foto: Facebrands.ro

"Daca nu ai cont de Facebook, nu existi" a ajuns si la urechile politicienilor romani, care sunt din ce in ce mai activi pe retele de socializare.

Sefi de partide ori parlamentari obisnuiti, ministere ori formatiuni politice, pe Facebrands, la sectiunea 'Politica', sunt inscrise 101 pagini, dublu fata de sfarsitul lui 2010.

Clasamentul profilurilor "politice pe Facebook" este condus de fostul candidat la presedintie din partea Partidului Verde, Remus Cernea, care a strans 31.825.

Urmeaza ministrul Turismului, Elena Udrea, cu 27.630 de "like"-uri. Contul de pe reteaua de socializare i-a adus si probleme sefei PDL Bucuresti. Aceasta s-a trezit, in primavara, ca este foarte cald in casa. Iar pentru ca nu stia cum se opreste caldura si nu gasea niciun buton care sa o ajute, a deschis larg geamurile. Patania a impartasit-o, de buna voie, pe Facebook, un motiv suficient ca Elena Udrea sa fie luata peste picior.

Elena Udrea posteaza pe Facebook, in timpul sedintei de Guvern

Democrat-liberala a fost, de asemenea, subiect de glume, tot in primavara, cand le-a transmis internautilor sa nu mearga la piata decat atunci cand le este foame, intrebandu-i daca a iesit loboda.

Cateva luni mai tarziu, Elena Udrea si-a cenzurat contul de pe reteaua de socializare si a decis ca va sterge toate comentariile inadecvate. Ministrul Turismului a reusit insa, in 2011, sa il depaseasca in popularitate pe liderul PNL, Crin Antonescu, care a coborat doua locuri si ocupa locul patru in top, cu 20.920 de fani.

Antonescu a fost surclasat si de Cezar Maroti, vicepresedintele de la Miscarea Verzilor, care a adunat 22.313. Miscarea Verzilor se afla pe locul sapte in clasamentul popularitatii virtuale, cu 14.131 de fani.

Tudy-Tim Zarcula, parlamentarul european care a ajuns in atentia presei dupa scandalul cu Oana Zavoranu, este si el foarte popular pe Facebook. 14.661 de internauti au apasat "like" pe Facebook.

Senatorul independent Mircea Geoana, debarcat din PSD si din functia de sef al Senatului, este mai popular, pe Internet, decat orice pesedist. Geoana are 10.925 de sustinatori virtuali, ocupand locul opt in clasamentul profilurilor "politice pe Facebook".

Topul celor mai iubiti politicieni pe Facebook

Edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, are 6.327 de fani pe reteaua de socializare, fiind urmat de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, al doilea liberal din top.

Cel mai popular pesedist pe Facebook este Marian Vanghelie, cu 5.537 de fani. Seful democrat-liberalilor, Victor Ponta, ocupa abia locul 21 in clasament (4.880 fani), fiind depasit in popularitate si de Daniel Constantin, liderul PC, care are 5.239 de persoane care au apasat "like" la postarile sale despre actualitatea politica.

UNPR si UDMR sunt, practic, inexistente pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#politicieni romani top Facebook, #PDL PSD Facebook, #Udrea Antonescu Facebook , #politica interna