Tace Basescu. Altii tac mai periculos (Opinii)

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 23:03
8435 citiri
Tace Basescu. Altii tac mai periculos (Opinii)

Traian Basescu a avut una dintre cele mai bune idei din ultimul timp. N-a mai zis nimic si cu totii stim cat de dureros trebuie sa fi fost asta pentru el. As putea sa pun pariu ca-l doare sufletul, ca se ridica sa spuna ceva, ca un tabagist care abia s-a lasat si cauta instinctiv pachetul de tigari.

Poate ca ne pregateste ceva si va iesi din tacere cand va trebui sa numeasca premierul, dupa alegerile din decembrie. Cand a spus ca nu-l va numi pe Victor Ponta. Astept cu nerabdare sa vad pe ce motiv il va putea respinge. Fiindca, daca USL castiga alegerile, nu vad vreunul.

Dar nu e singurul care tace, daca ati observat. Sunt cativa care pastreaza o tacere de mormant. Fiecare are motivul sau. Tace Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, altadata un lider vocal. Tace si Dan Voiculescu, iar noi stim ca el tace cand pregateste ceva. Tace malc si Mona Pivniceru, altadata moldoveanca apriga si vorbareata.

Fiecare are motivele sale. Liviu Dragnea e incoltit rau de tot de Justitie. Ce se ancheteaza daca a facut la referendum, ceea ce par a fi fraude masive la vot, poate insemna de la puscarie la distrugerea carierei politice. Cu alte cuvinte, ar putea sa piarda totul.

Sa credem ca va sta cu mainile in san, asteptand o sentinta dreapta a Justitiei? "Va salut, planeta a naivilor!" Omul tace pentru ca mai rau si-ar face. Dar putem fi siguri ca trage cu dintii, pe ascuns. Trage pentru procurori mai putin rai decat Kovesi si Morar. Trage pentru a scapa. Si pentru a se asigura ca ii va fi bine si pe viitor.

Dan Voiculescu tace si el. Cu exceptia blogului, pe care probabil nu-l scrie el. Asta daca nu credem ca omul cu limbaj bolovanos de securist s-a transformat in scris intr-un tip haios, jovial, spiritual. Insa si el pregateste lucruri. In primul rand, pregateste scaparea din dosarul in care e trimis in judecata - evident nedrept, doar e firesc sa cumperi un teren de la stat la un pret de 75 de ori mai mic, nu?

Vrea din nou postul de senator, astfel incat dosarul sa faca din nou cale intoarsa. Si isi face planurile in legatura cu 2 lucruri - cum sa aiba procurori convenabili la DNA si Parchet - da, si el, si cum sa aiba o felie cat mai mare la putere atunci cand USL va castiga alegerile. El tace, dar mana lui armata, trustul Intact, lucreaza cu disperare pentru el.

In fine, Mona Pivniceru tace! Nespecific ei, doar ii place sa graiasca in dulcele grai moldovenesc. Acum doar n-am crede ca motivul ei e tot numirea procurorilor, nu? Ba da. Mona Pivniceru are o misiune grea. Sincer, n-as vrea sa fiu in pielea ei.

Pe de o parte, Comisia Europeana stie ce vrea sa faca in privinta procurorilor. Stie ce oameni ar putea ajunge in fruntea DNA si Parchetului.

Pe de alta parte, e USL. Mai multe parti din USL. O parte dura, radicala, care isi doreste ca ea sa numeasca procurori anti-Basescu. Alta care isi doreste doar sa scape cu fata cat mai curata, electoral si european, din treaba asta cu numirile in fruntea institutiilor astea minunate.

E prinsa in cleste. Nici chiar suporterii ei politici, de la Victor Ponta si Crin Antonescu pana la Dan Voiculescu, nu vorbesc pe aceeasi voce, asa ca nu mai stie bine la cine sa plece urechea.

Vedeti cati oameni tac? Sa vedeti cand vor vorbi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#tacere Traian Basescu, #Mona Pivniceru numire procurori, #Voiculescu dosare alegeri, #Dragnea ancheta referendum , #politica interna
Comentarii