Udrea: Oportunitatea Legii Capitalei ramane si dupa reorganizarea administrativa

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 19:08
1365 citiri
Udrea: Oportunitatea Legii Capitalei ramane si dupa reorganizarea administrativa
Foto: anchetatorul.ro

Presedintele PDL Bucuresti Elena Udrea a afirmat ca problemele de administratie care au determinat proiectul de lege a Capitalei vor ramane de actualitate si dupa reorganizarea adminstrativ-teritoriala, insa legea va trebui amendata in functie de noua configuratie administrativ-teritoriala.

Liderul pedelistilor bucuresteni a sustinut caproblemele legate de atributiile primariei generale in raport cu cele ale primariilor de sectorprecum sidistributia echitabila a sectoarelor au nevoie in continuare de o rezolvare.

"Va fi nevoie de o lege a Capitalei pentru ca, si dupa ce Bucurestiul si Ilfovul vor deveni o singura regiune, Bucurestiul va ramane capitala Romaniei. Cu atat mai mult vom avea nevoie, dupa reorganizarea administrativ-teritoriala, de o lege care sa clarifice statutul Bucurestiului. Aceasta va fi Legea Capitalei si va avea prevederi adaptate la noua situatie", a spus Udrea in cadrul unei declaratii de presa, sustinute vineri.

Presedintele PDL Bucuresti a spus ca proiectul va fi repus pe tapet dupa reforma administrativa. "Nu avem ce lege a Capitalei sa retragem din Parlament pentru ca nu am depus-o. Daca exista o lege a Capitalei in Parlament, ea este de cativa ani si nu este legea pe care noi am lucrat-o in ultimele luni. Am fi trimis-o doar dupa momentul referendumului", a precizat vicepresedintele PDL.

Udrea i-a acuzat pe liderii bucuresteni ai PNL si PSD s-au comportat in mod las fata de referendumul pe care l-au initiat si pe care acum il contesta. "Legat de reactia barbatilor politici ai PSD si PNL care conduc Bucurestiul, azi am avuto demonstratie totala a lasitatii acestora. Dupa ce timp de luni de zile au clamat faptul ca PDL Bucurestise ferestede consultarea cetatenilor privind masurile de reforma pe care dorim sa le initiem, azi nu stiau cum sa se mai dezica de referendumul pe care l-au initiat", a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

In acest sens, Udrea a acuzat opozitia ca a incercat in mod deliberat sa dezinformeze bucurestenii privind scopul legii printr-o campanie de outdoor pe care a apreciat-o ca "extrem de agresiva,mizerabila". "Consideram ca singura justificare a primarilor PNL si PSD este dorinta de a pastra controlul asupra resurselor financiare ale sectoarelor pe care le conduc", a mai spus Elena Udrea.

Referendumul privind organizarea administrativa a Capitalei, programat la 26 iunie, nu va mai avea loc, s-a decis, vineri, la intalnirea edililor Capitalei cu presedintele Traian Basescu si cu prefectul Mihai Atanasoaei. Anularea organizarii referendumului ar urma sa se faca printr-o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ce va fi supusa la vot, vineri, intr-o sedinta de indata convocata pentru ora 18.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea, #capitala administratie , #politica interna