Fara cheltuieli bugetare in Hunedoara

Joi, 03 Iunie 2010, ora 16:12
2011 citiri
Fara cheltuieli bugetare in Hunedoara

Niciun ban fara efect imediat! Aceasta este deviza celor din Prefectura Hunedoara, care au cerut primarilor sa nu mai cheltuiasca banii publici pe actiuni de imagine si manifestari publice.

Prefectul judetului Hunedoara, Attila Dezsi, a facut un apel catre toate institutiile administratiei publice sa dea dovada de maxima responsabilitate in ceea ce priveste cheltuirea banilor publici.

"Solicit tutuor alesilor din judetul Hunedoara sa cantareasca foarte bine oportunitatea alocarii de fonduri catre actiuni publice sau de imagine, in aceasta perioada de criza pe care o traverseaza societatea romaneasca.

De asemenea, solicit acestora ca investitiile si cheltuielile publice sa fie facute cu preponderenta in acele domenii care au un impact pozitiv major pentru dezvoltarea comunitatilor si ierarhizate in urma unor analize amanuntite asupra necesitatii realizarii, tinand cont de posibilitatile financiare. Utilizarea eficienta si transparenta a fondurilor publice vine in primul rand in sprijinul cetatenilor, a celor care au investit incredere in alesii lor", sustine prefectul.

Autoritatile de la Petrosani sustin ca decizia prefectului este bine venita si chiar au luat deja astfel de masuri.

"Sunt de acord si noi chiar inainte de a lua aceasta decizie prefectul noi am avut in vedere acest lucru si nu am mai facut cheltuieli nejustificate. Este un lucru bine venit in conditiile in care toatatara estein criza", declara Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Ca sa faca fata cu cheltuielile, Ridzi sustine chiar ca nu va reface nici fatada primariei, chiar daca aceasta este destul de degradata.

"Am avut alocati bani pentru a reface fatada primariei, dar nu vom face decat mici carpeli pentru ca nu ne mai permitem sa infrumusetam sediul acum" , mai spune Tiberiu Iacob Ridzi.

Prefectul a mai cerut si consiliilor locale sa aiba in vedere plata serviciilor si a furnizorilor, astfel incat sa nu se accentueze blocajul financiar. "Pentru noi intotdeauna plata serviciilor a fost o prioritate si la aceasta data Primaria Petrosani nu are niciun fel de datorie catre furnizori", sustine Tiberiu Iacob Ridzi.

Nu toate administratiile reduc insa cheltuielile. La Vulcan spre exemplu primarul PD-L Gheorghe Ile a decis sa aloce in acest an nu mai putin de 140.000 de lei pentru organizarea editiei din 2010 a "Nedeii Vulcanene", desi unii consilieri nu au fost de acord si au cerut chiar reducerea fondurilor.

"La Vulcan, bugetul a scazut de la 400 de miliarde de lei vechi, la 330 de miliarde. In schimb, bugetul alocat activitatilor culturale a crescut de la 3,3 miliarde, la 4,5 miliarde de lei vechi. Numai pentru Nedeia Vulcaneana s-a alocat suma de 1,4 miliarde de lei si am cerut reducerea fondului", a declarat Dorel Schiopu, consilier local PRM.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#cheltuieli bugetare Hunedoara, #bani buget primarie prefectura Hunedoara , #prefect