Ponta, detalii despre prezidentiabilul PSD: Acela va fi candidat!

Luni, 17 Martie 2014, ora 17:24
3150 citiri
Ponta, detalii despre prezidentiabilul PSD: Acela va fi candidat!

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca cel care se va situa mai bine in sondaje dupa alegerile europarlamentare va fi candidatul sustinut de social-democrati in lupta pentru Cotroceni.

"Sunt mai multi oameni, am spus-o de mai multe ori, sunt oameni care in urma sondajelor rezulta ca i-ar vota romanii ca presedinte, iar cine va fi mai bine plasat dupa 25 mai in sondaje, acela va fi candidat", a spus Victor Ponta, adaugand ca daca exista un presedinte "de tandem" cu care sa lucreze foarte bine, el va ramane in fruntea Guvernului si nu va candida la prezidentiale.

Ponta: 49% candidez la presedintie. As nominaliza un liberal pentru premier

Premierul a refuzat sa spuna daca cel desemnat sa intre in lupta pentru fotoliul de presedinte va fi un candidat din interiorul PSD si s-a rezumat la a spune ca "discutam dupa 25 mai", atunci cand vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European.

Intrebat ce anume l-ar determina sa nu se inscrie in cursa pentru presedintie, seful Executivului a spus: "Faptul ca am foarte multa treaba de facut ca prim-ministru si ca aceasta tara are nevoie de doi oameni care sa traga in aceeeasi directie. Eu asa mi-am imaginat tandemul si cu domnul Antonescu".

De asemenea, Victor Ponta a garantat ca decizia nu o va lua singur, ca deciziile politice se iau numai in echipe ca, "strict personal", si-ar dori sa ramana prim-ministru.

Vice PSD: Ponta poate castiga prezidentialele din primul tur, multi ii cer sa candideze

Un sondaj recent realizat de INSCOP arata ca un candidat redutabil pentru premierul Victor Ponta la prezidentiale ar fi doar Klaus Iohannis.

Astfel, Victor Ponta ar castiga cu un scos foarte strans, de 51,1% - 48,9%, daca ar intra in turul al doilea al alegerilor impreuna cu primarul Sibiului. Intr-o disputa cu Crin Antonescu, Victor Ponta ar castiga aproape lejer, cu 57,1% fata de 42,5%.

De asemenea, avand in vedere ca cele mai multe sondaje il plaseaza pe primul loc ca incredere din partea populatiei pe Victor Ponta, exista multe voci din PSD care ii cer premierului sa se inscrie in cursa electorala de vara viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Victor Ponta candidat prezidentiale, #Ponta PSD candidat presedintie, #alegeri prezidentiale Victor Ponta , #premier
Comentarii