Sulfina Barbu: Noi vrem un premier asumat de PNL

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 23:11
3800 citiri
Sulfina Barbu: Noi vrem un premier asumat de PNL
Foto: Facebook/Sulfina Barbu

Deputatul liberal Sulfina Barbu a declarat, vineri, la Slatina, ca liberalii vor un premier asumat de PNL dar dupa alegeri, propus in urma votului cetatenilor si care sa poata avea un mandat de patru ani.

Sorin Cimpeanu, premier interimar. Iohannis se va consulta cu "ceea ce se numeste strada"

"PNL, asa cum a comunicat prin cei doi copresedinti, sustine si a mers la Cotroceni doar cu propunerea de alegeri anticipate. Noi consideram ca alegerile anticipate reprezinta solutia necesara in acest moment si solutia corecta in acest moment. Pentru ca cetatenii sa hotarasca care sunt politicienii care sa mearga in conducerea tarii. (...) Nu a mers PNL la consultari cu o propunere de premier, ceea ce stim sigur ca si UDMR a mers pe aceeasi linie, facem parte si din aceeasi familie politica la nivel european, pe aceeasi varianta.

Asteptam finalizarea acestor consultari si asteptam concluziile si propunerile domnului presedinte. Noi n-am facut o propunere de prim-ministru. Dupa alegeri, dupa alegeri, asa cum a spus domnul presedinte de onoare Quintus, PNL are o propunere de prim ministru in persoana domnului Predoiu. Dar noi vrem un premier asumat de PNL, dupa alegeri, si cu un mandat de patru ani, cu votul cetatenilor, in spate", a spus fostul ministru Sulfina Barbu.

PSD nu renunta la ideea de a propune un premier, unul tehnocrat

Intrebata daca crede ca se va reduce numarul de parlamentari la 300, Sulfina Barbu a spus ca societatea civila va discuta cu presedintele Klaus Iohannis si aceasta tema. "Pentru ca viitorul Parlament sa aiba 300 de parlamentari ar insemna modificare legii electorale. Actuala cifra a intrunit un compromis politic astfel incat sa primeasca un vot in Parlament.

Consultari la Cotroceni: Cand vrea PNL alegeri anticipate - Iohannis ar fi de acord

Daca partidele parlamentare, dupa aceasta resetare pe care cred ca o intelege fiecare partid, se vor aseza la masa si vor promova o lege din care sa rezulte aceasta cifra, sunt convinsa ca lucrul acesta trebuie sa intample foarte repede. Daca nu, la modificarea Constitutiei. Dar eu cred ca va fi una din temele discutate inclusiv cu domnul presedinte din nou, vizavi de ce solicita societatea civila", a adaugat Sulfina Barbu.

Deputatul PNL Lucia Varga, fost ministru al Mediului, a subliniat ca alegerile anticipate sunt solutia, deoarece legitimitatea unui guvern e data de votul cetatenilor.

Theodor Stolojan: Nu-mi doresc sub nici o forma sa vad PNL-ul asociat cu UNPR

"Sunt alegerile anticipate o solutie deoarece actualele majoritati din parlament nu sunt formate cu partide politice care au mers in fata cetatenilor pentru a le cere votul. Legitimitatea unui guvern e data de cetateni. Daca nu intelege oricare parlamentar ca cerinta oamenilor din strada e resetarea clasei politice nu au ce cauta acolo", a afirmat Lucia Varga.

Lucia Varga a mentionat ca partidele au in prezent responsabilitatea de a promova persoane apreciate de societate si care nu au probleme cu legea.

"In momentul acesta, credeti-ne, si pentru noi este o provocare. Partidele trebuie sa inteleaga ca trebuie sa isi schimbe modul de promovare a oamenilor. Noi ca partide avem responsabilitatea sa incepem un proces si dovada cea mai buna va fi lista de candidati oferita in campanie de catre partide. Daca noi vom fi imaturi si nu vom intelege ca e momentul sa sprijinim acei oameni care merita toata aprecierea comunitatii, oameni care au expertiza, oameni care nu au probleme cu legea, atunci cetatenii nu ne vor alege. Maturitatea pe care o avem ne va face sa optam pentru o lista curata, o lista care sunt convinsa ca poate fi discutata inclusiv cu societatea civila", a mai declarat Lucia Varga.

Sulfina Barbu si Lucia Varga au participat vineri, la Slatina, la o dezbatere regionala privind probleme de mediu, organizata de Comisia de Mediu, Ape si Silvicultura a PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alegeri anticipate PNL, #premier PNL, #premier tehnocrat , #premier