CTP: Suntem intr-adevar un popor de vite

Miercuri, 25 August 2010, ora 22:31
4062 citiri
CTP: Suntem intr-adevar un popor de vite
foto: Realitatea TV

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede ca atitudinea si comportamentul Cabinetului Boc sunt cele ale unui regim comunist, despotic, ale carui ultime decizii generatoare de cozi si vrajba intre clase sociale reprezinta un exercitiu de forta, menit sa ne aduca aminte ca suntem un popor de vite.

"Mi se par corecte atitudinile dansilor, mi se pare ca sunt niste ministri buni si un prim ministru foarte bun. De asemenea, mi se pare ca suntem intr-adevar un popor de vite, asa cum a spus astazi o doamna condamnata la plata, in sensul ca domnii in cauza ne trimit la plata pentru ca ne considera pe fiecare dintre noi prevazut cu cate o coada care pleaca de la noada", a declarat Cristian Tudor Popescu, miercuri seara, in direct la Relitatea TV.

"Singurul lucru care nu se potriveste e oranduirea sociala. Romania nu a ramas totalitarist-comunista, in acesti 20 de ani, pentru ca daca s-ar fi intamplat asa, aceste ziceri ale domnilor in cauza ar fi fost transmise pe Televiziunea Romana, singura, ar fi fost publicate in ziarul Scanteia si inghitite fara cracnire de catre vite, sau viermi, cum le spunea romanilor Elena Ceausescu", crede directorul cotidianului Gandul.

Boc o ia pe urmele lui Ceausescu: Cozile nu exista!

"Domnul Boc, care a fost un baiat de perspectiva al anilor '80 pentru Partidul Comunist, probabil ca si daca Romania ramanea comunista dansul ar fi fost la conducere astazi, s-a adapat foarte bine din conceptia lui Nicolae Ceausescu: cozile nu exista, sau daca exista nu se datoreaza legilor pe care le dau eu peste noapte, pe coltul mesei, se datoreaza faptului ca romanii se duc de nebuni la cozi, fiindca le e dor de ele", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Ministrul Muncii si ministrul Finantelor, Seitan si Vladescu, nu au scapat nici ei de aprecierile lui Cristian Tudor Popescu, fiind considerati adevarati stalpi ai propagandei de tip comunist.

"Domnul Seitan, de pilda, domnul Vladescu, sunt niste excelenti propagandisti. Ar fi fost medaliati in perioada stalinista, in Rusia, in URSS sau in Romania pentru afirmatii de genul: ziaristii au creat cozile, sau teoria aceea cu ziaristii care nu creeaza nimic, a domunului Vladescu, care subintinde ideea ca oamenii muncesc din greu, ziaristii nu fac nimic, sunt niste paraziti si de aceea, oameni buni, nu-i mai ascultati cum caraie in legatura cu minunatele hotarari ale guvernului", a declarat jurnalistul.

Cozile sunt un exercitiu de forta, ca pe vremea lui Ceausescu

"Aceasta coada, cozile astea pe care le-a creat acum guvernul, ele nu sunt numai mijloace de a obosi si stresa oamenii, sunt ca pe vremea lui Ceausescu un exercitiu de forta al guvernului, care transmite populatiei: Bai popor si voi care ii ascultati pe astia de la presa, opozitie; Trebuie sa stiti ca painea si cutitul sunt la noi! Noi va dam, noi va luam, noi va amendam, noi va iertam, asa ca mergeti fiecare, cum se spunea inainte de '89, mergeti la locurile voastre de munca. Acum ne trimit pe fiecare la jgheabul si la grajdul lui, cum spunea azi doamna aflata la coada", crede directorul ziarului Gandul.

"Nu masurile dure, aspre, dar rationale, constituie testul de permanenta, de potenta al unui regim despotic, cum este acesta, in clipa de fata, ci aruncarea in capul cetatenilor a unor aberatii, a unor absurditati. Daca oamenii inghit, daca vitele inghit astfel de aberatii, cum sunt cozile create acum de catre guvern, atunci Puterea rasufla usurata si ii da inainte. Testul cozii, testul aberatiei a dat rezultate bune", spune Cristian Tudor Popescu.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#ctp critica boc, #cristian tudor popescu vite romania, #ctp cozi drepturi autor , #premier