Gusa: Ungureanu ar avea nevoie ca de aer de o disputa pe principii cu Basescu

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 22:56
1506 citiri
Gusa: Ungureanu ar avea nevoie ca de aer de o disputa pe principii cu Basescu
Foto:Arhiva

Analistul politic Cozmin Gusa a afirmat marti, ca premierul ar avea nevoie ca de aer de o disputa principiala cu Traian Basescu, ceea ce i-ar consolida pozitia de prim-ministru si l-ar proiecta pe asteptarile oamenilor care, in acest moment, sunt nemultumiti de seful statului.

"Mihai Razvan Ungureanu e limpede ca nu are o relatie comoda in acest moment cu PDL-ul, poate mai comoda putin cu UNPR-ul, dar aici vorbim de un grup mic, fluenta cu UDMR-ul.

Dar este pe nisipuri miscatoare. El ar putea sa ajunga intr-o formula prin care sa-si impuna proiectele corecte pentru romani daca vine cu solutii clare, nebalbaite si daca aceasta cota de incredere pe care o vedem in crestere in diverse sondaje va fi un lucru real la nivelul cetatenilor", a sustinut Gusa intr-o emisiune la The Money Channel.

Potrivit analistului politic, daca actioneaza corect, Ungureanu este intr-un proiect "win-win". "Chiar daca-si impune punctul de vedere si ei s-ar certa cu el, ei - coalitia guvernamentala, daca solutiile sunt foarte bine acceptate de catre romani, clasei politice ii va fi greu sa spuna 'Nu', chiar si celor din Opozitie", a subliniat Gusa, referindu-se la proiectele guvernamentale pe care le poate impune premierul.

El a fost intrebat daca Ungureanu poate adopta acest gen de pozitie si daca presedintele Traian Basescu va interveni in dezbatere, asa cum a facut-o pe tema cresterii salariilor versus scaderea CAS.

"Mihai Razvan Ungureanu ar avea nevoie ca de aer de o disputa pe principii cu Traian Basescu, lucru care i-ar consolida si pozitia de prim-ministru independent si care l-ar proiecta, in aceste vremuri in care cel mai hulit dintre romani se numeste Traian Basescu, pe asteptarea oamenilor intr-un mod mult mai apropiat de realitate decat USL-ul, care neaga tot", a explicat Cozmin Gusa, punctand ca Ungureanu isi construieste o imagine afirmativa.

Un premier cu coronita la final de an

In plus, analistul politic este de parere ca un prim-ministru are si parghiile administrative pentru a controla "un Parlament atat de dezasamblat cum e cel al Romaniei".

El a mai subliniat ca Ungureanu "poate fi premiat cu coronita" la finalul anului. Gusa a explicat ca aceasta ar insemna, in plan administrativ, ca premierul sa atraga multe proiecte si foarte valoroase, inclusiv pe fonduri europene, si sa blocheze contractele care genereaza coruptia.

"In plan politic personal, inseamna o miscare politica in jurul sau, care sa poata sa adune la vot un scor intre 20 si 25%, deja este un premiu exceptional pe care l-ar putea avea. Eu nu vad insa o miscare politica formata din partidele vechi, ci o miscare politica noua pe care Ungureanu sa o coaguleze, eventual preluand cu penseta din stanga-dreapta oameni corespunzatori, in niciun caz greii", a afirmat analistul politic, precizand ca alaturi de premier pot veni inclusiv oameni din Consiliul consultativ.

Pe de alta parte, Gusa s-a referit si la situatia PDL-ului. In opinia sa, democrat-liberalii sunt "in picaj accentuat", iar Traian Basescu "a renuntat la lupta" si a renuntat chiar si la rolul de "antrenor", nu numai de "jucator".

Ungureanu nu este neaparat de James Bond, ci mai degraba de Hercule Poirot

Pe de alta parte, Cozmin Gusa a afirmat ca nu-l percepe pe Mihai Razvan Ungureanu ca pe un James Bond, titulatura care i-a fost atribuita de presa straina, ci mai degraba il vede ca pe un Hercule Poirot, "un comisar mai sofisticat".

"Viziunea mea despre el nu este neaparat de James Bond, eu il vad mai degraba un Hercule Poirot, adica un comisar mai sofisticat putin decat James Bond. Nu-l vad alergand in aventurile pe care le avea James Bond", a replicat Gusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gusa Ungureanu disputa Basescu, #Gusa Ungureanu James Bond , #premier