Guvernul Ponta, remaniat - vezi reactii

Luni, 06 August 2012, ora 13:58
6846 citiri
Guvernul Ponta, remaniat - vezi reactii
Foto: Realitatea Tv

Premierul Victor Ponta a anuntat schimbarile in Guvernul pe care il conduce, iar numirile au starnit reactii puternice pe scena politica.

Mircea Dusa a fost nominalizat pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, iar liberalul Radu Stroe pentru functia de ministru delegat pentru Administratie.

Inlocuiri soc la Guvern: Mona Pivniceru, ministru al Justitiei - vezi restul numirilor

La Ministerul Justitiei a fost propusa Mona Pivniceru, ministru al Afacerilor Externe - Titus Corlatean, iar Dan Sova - ministru pentru relatia cu Parlamentul.

Ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia - acuza presiuni facute de Basescu si Antonescu

Fostul ministrul de Interne, Traian Igas, sustine ca nominalizarea lui Mircea Dusa in functia de ministru de Interne este una de "sacrificiu", dar ca il cunoaste ca un om bine intentionat.

"Mircea Dusa sigur ca are experienta necesara in administratia publica, fiind prefect de Harghita, vicepresedinte al comisiei de administratie publice din Camera Deputatilor. In cunosc suficient de bine si cred ca este un om bine intentionat. Dar ministerul de Interne este un minister greu de condus, trebuie sa coordonezi structurile stufoase", a explicat Igas pentru Newsin.

Fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, a scris pe Facebook ca numirea Monei Pivniceru este o incercare a "pucistilor" de a evita inchisoarea.

"Numirea Monei Pivniceru la Justitie arata groaza de inchisoare a pucistilor. Doar ca ce se pregateste sa faca Mona nu e chiar atat de simplu...", a apreciat Lazaroiu.

Mihail Neamtu, liderul Noii Republici, a comentat numirile din Guvernul Ponta, apreciind ca "am atins fundul prapastiei".

"Am atins fundul prapastiei: negationistul Sova a ajuns ministru in Guvernul Ponta. Mona Pivniceru la Justitie! Stroe la Interne - un kaghebist in uniforma? Marga e trimis sa ii sfideze pe nemti chiar la Berlin... Astea sunt rezultatele discutiilor dintre marii barbati de Stat dnii Ponta Victor-Viorel, Daniel Constantin si Daniel Chitoiu. Doamne in ce tara traim!", a scris Neamtu pe contul sau de Facebook.

Senatorul indepenendet Iulian Urban apreciaza ca "slugarnicia" Monei Pivniceru fata de USL este "arhidovedita".

"Pe madam Pivniceru care, colega fiind la ICCJ cu cei cinci judecatori care au decis cu UNANIMITATE de voturi sa il condamne pe Nastase, si-a permis desi era judecator al ICCJ sa spuna in presa ca de fapt acesta a fost un proces politic si ca Nastase ar fi trebuit achitat.

Slugarnicia ei fata de USL este arhidovedita. Nu se poate sa traim asemenea rusine ca la sefia Justitiei sa ajunga o asemenea persoana", comenteaza Urban.

Ce spune Puterea

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca a fost "mirat" atunci cand Victor Ponta a venit cu propunerea lui Rus la Interne.

"Eu cu Rus n-am vorbit nici macar o data de cand a fost numit ministru. Usor nu i-a fost nici lui, mai ales in aceasta incertitudine de natura statistica. Dar eu nu-l judec pe Rus. Pe mine m-a mirat cand Ponta l-a pus ministru. Si i-am spus-o si lui. Atunci ce sa mai vorbim?!" a mai spus Iliescu pentru Gandul.

Dan Sova, propus pentru portofoliul la Relatia cu Parlaamentul, a declarat ca se simte onorat de nominalizare.

"Este un portofoliu foarte important si foarte delicat, in acelasi timp. Este un portofoliu prin care trebuie sa stabilim o relatie fireasca intre Parlament si Guvern si, fireste, este un portofoliu care iti permite sa tii o legatura permananeta cu colegii din Parlament si Guvern si sa realizezi acea punte de comunicare care sa ajute la desfasurarea vietii politice firesti", a comentat Sova.

"Eu cred ca romanii nu mai au nevoie de scandal. (....) Nu vad de ce ar avea probleme noile nominalizari, sunt oameni onorabili, iar corectitudinea lor nu poate fi pusa la indoiala", a comentat si presedintele Senatului, Valeriu Zgonea.

Totodata, liberala Norica Nicolai a precizat ca mandatul noilor ministri este limitat pana in noiembrie, la alegerile parlamentare, mentionand ca remanierea si noile numiri nu inseamna faptul ca centrul de putere, in USL, s-ar muta inspre partea liberala.

Senatorul PNL Marius Nicoara a laudat activitatea pe care au avut-o Ioan Rus si Victor Paul Dobre la MAI, precizand ca noii ministri trebuie sa continue mini-referendumul.

"Celelalte numiri sunt numiri de oameni care au experienta, de oameni de partid, de oameni care vor reusi sa isi faca datoria pe masura asteptarilor pe care le are Victor Ponta. In mod cert ministrii de Interne vor continua mini-recensamantul", a spus Nicoara, intr-o interventie la Digi 24.

Ioan Rus si Victor Paul Dobre, ministrul de Interne, respectiv cel delegat pentru Administratie din Cabinetul Ponta, si-au dat, luni, demisia de onoare.

Ioan Rus a declarat ca asupra sa s-au exercitat "numeroase presiuni". El i-a acuzat atat pe Traian Basescu, cat si pe presedintele interimar Crin Antonescu.

"Asupra mea si a ministerului s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii si aprecieri din partea politicienilor romani, din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu".

De altfel, PDL si presedintele suspendat Traian Basescu au cerut demisia lui Rus de la MAI inca de saptamana trecuta, in urma scandalului politic privind listele electorale folosite la referendumul din 29 iulie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Guvern Ponta remaniere, #Pona Guvern remaniat, #schimbat Guvern Ponta reactii , #premier