Basescu: Nu intram in recesiune reala, nu va puneti mainile in cap

Duminica, 11 Martie 2012, ora 13:10
2723 citiri
Basescu: Nu intram in recesiune reala, nu va puneti mainile in cap

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, intr-o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni TV, ca Romania nu va intra in recesiune "reala", in ciuda anuntului despre o "recesiune tehnica".

Seful statului a spus ca usoara scadere din ultimul trimestru al lui 2011 e cauzata de faptul ca trimestrul anterior avusese un "bum" din agricultura ce nu mai putea fi repetat in conditii de iarna.

"Concluzia - ne putem finanta, avem perspectiva cresterii economice incepand cu trimestrul 2 - as face si o precizare referitor la recesiunea tehnica - modul absolut incorect cum a fost prezentat a lasat impresia unei recesiuni, nu e adevarat - trimestrul 3 a avut un bum generat de productia agricola, trimestrul 4 a confirmat productia industriala.

(....) Nu avem ingrijorarea unei intrari in recesiune reala (...)Avem o crestere consistenta, de unde pana unde ne punem mainile in cap ca vine recesiunea. E adevarat, trimestrul 1 va fi un trimestru slab, din cauza conditiilor meteo. Nu vine nicio nenorocire", a spus Basescu la Realitatea TV.

Basescu: Avem un furt in Sanatate, nu mai putem continua

Basescu ataca OMV pentru pretul benzinei: Politica lor, incorecta

Presedintele a explicat si declaratiile facute duminica dimineata, la PRO TV, in care spusese ca se stia de la sfarsitul lui 2012 ca s-au intrunit conditiile pentru revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din iunie 2010.

Basescu: Bugetul, scarmanat pentru revenirea salariilor. Nu e momentul scaderii CAS

"Am facut tot timpul apel la prudenta. Cifrele pentru 31 decembrie au fost disponibile pe 25 ianuarie. Ce am putut constata? Ca ne-am putut incadra intr-un obiectiv pentru 2014 - suma totala a platilor pentru salarii, sub 7% din PIB. Am coborat prin doua metode - reducere de personal si reducere teporara de salarii. La 1 ianuarie 2011 s-a returnat catre salariati prima jumatate, 15%.

Ce s-a intamplat in decembrie? O scadere a exporturilor, ceea ce a pus un semn de intrebare in ce priveste evolutiile economice. Al doilea semn de intrebare pana la luarea decizie de revenire la salariile a fost referitoare la capacitatea de a ne finanta datoriile de pe piete. Ce s-a constatat? Ca ne putem finanta de pe pietele externe, ca se imbunatatesc conditiile de finantare interna si externa", a precizat Traian Basescu.

El a mai afirmat si ca reducerea de personal din multe domenii a dus la o crestere a productivitatii, insa ca vor mai trebui facute angajari in unele domenii, precum Sanatatea.

"In acelasi timp, in luna februarie, nu s-au realizat veniturile le bugetul de stat, pusa pe seama intemperiilor (...) Din aceste motive a trebuit sa spunem tot timpul "prudenta". Acum avem convingerea ca ne putem finanta, ca putem trage banii europeni, e un mare numar de proiecte aprobate si mai e un lucru - cresterea de productivitate, nu doar in Sanatate si Educatie, ci in toate domeniile. Cea mai mare reducere de personal a fost in administratia locala.

Basescu: Presedintia, cea mai umilitoare perioada din viata mea

Basescu: Udrea, cu tocuri inalte si pantaloni stramti, a avut cea mai buna absorbtie

Ministerele realizeaza aceleasi sarcini cu numar mai mic de personal. Va continua si restructurarea pe cale naturala - la 7 oameni care pleaca din sistemul bugetar sa fie angajat unul, dar va trebui facuta o reechilibrare - unele sectoare, ca Sanatatea, sunt in criza de personal", a mai spus seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu recesiune tehnica, #Basescu Romania recesiune , #presedinte
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Poza lool
lool
rank 5
E o recesiune la misto , marca basescu. Nici cresterea economica nu