In PNL se cere congres extraordinar al USL pentru validarea lui Antonescu la prezidentiale

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 18:17
3330 citiri
In PNL se cere congres extraordinar al USL pentru validarea lui Antonescu la prezidentiale
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Florin Turcanu a anuntat vineri ca va propune conducerii partidului la prima intalnire organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se reconfirma candidatura lui Crin Antonescu la functia de presedinte al Romaniei.

"Trebuie sa clarificam lucrurile. Daca ramanem la guvernare si in USL, trebuie sa facem un congres comun PSD, PNL, PC, UNPR, si mai validam sau nu candidatura lui Crin Antonescu.

Daca nu ramanem in USL, ne apucam de treaba singuri, ne incarcam bateriile si vedem cat putem obtine singuri. Ca sa ramai la guvernare, trebuie sa ai un congres care sa valideze obiectivele USL si candidatul la prezidentiale", a afirmat Turcanu, care este si presedintele CJ Botosani si liderul organizatiei locale a PNL, informeaza pesurse.ro.

In replica, deputatul PSD Florin Iordache spune ca nu este cazul sa se organizeze un asemenea congres, pentru ca nu s-a intamplat nimic extraordinar care sa justifice luarea acestei decizii.

"Se indoieste despre sustinerea lui Crin Antonescu? Eu nu-i vad rostul acestui Congres extraordinar. Pai ca sa-l reconfirmam trebuia sa se intample ceva extraordinar, nu s-a intamplat nimic extraordinar. Ce vede dumnealui extraordinar? Poate sarbatorile astea, la Botosani, acolo, s-a intamplat ceva, nu-mi dau seama... Nu cred, in niciun caz", a declarat deputatul PSD Florin Iordache, citat de pesurse.ro.

Ultimele saptamani din 2013 au adus mari tulburari in tabara USL, Victor Ponta si Crin Antonescu punand la indoiala sprijinul pe care PSD il mai acorda liderului PNL in vederea alegerilor prezidentiale de la finalul acestui an.

Mai mult, vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat joi seara ca daca ar fi sa se rupa USL, atunci un moment propice ar fi in luna martie, inainte de alegerile europarlamentare, iar purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a recunoscut ca "lucrurile nu mai pot continua asa".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Florin Turcanu congres validare Crin, #congres USL validare Antonescu , #presedinte