Sondaj Ziare.com: Cu cine ati vota, daca duminica viitoare ar fi alegeri?

Marti, 15 Iunie 2010, ora 07:00
9451 citiri
Sondaj Ziare.com: Cu cine ati vota, daca duminica viitoare ar fi alegeri?

In ultima vreme, principalele partide parlamentare au vrut sa verifice gradul de popularitate al liderilor sai si ce sanse ar avea la alegerile prezidentiale. Astfel, PD-L, PSD si PNL s-au pus pe comandat sondaje. Rezultatul se pare ca a fost acelasi: romanii nu prea mai au incredere in Traian Basescu.

Fie ca au fost realizate la comanda PSD sau PNL, fie ca au fost facute la cererea PD-L, cercetarile sociologice au demonstrat ca seful statului nu mai este popular. printre romani.

Social democratii au fost primii care au s-au gandit sa testeze increderea pe care o mai au romanii in politicieni si au comandat, in urma cu o luna, un sondaj intern, al carui rezultat anunta prabusirea lui Traian Basescu.

Increderea in Basescu a scazut la 20% - sondaj PD-L

Potrivit datelor, cota de incredere a lui Traian Basescu era de 31%, pe 10 mai, de la 45%, in februarie. In schimb, Victor Ponta urca de la 35% la 46%, iar Crin Antonescu era constant pe palierul 37% - 38%.

A urmat apoi sondajul comandat de liberali, care au vrut sa vada si ce sanse ar avea in eventualitatea unor alegeri prezidentiale. Potrivit cercetarii realizate de Grupul de Studii Sociale 2000, la comanda PNL, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, Crin Antonescu ar castiga un prim tur cu 33,8% din voturi.

Crin Antonescu i-ar bate pe Ponta si Basescu la prezidentiale - sondaj

Liderul PSD, Victor Ponta, ar castiga 27,1% din voturi, in timp ce actualul presedinte Traian Basescu ar obtine 11,7% din sufragii, Mircea Geoana 10,7%, Corneliu Vadim Tudor 4,4%, Kelemen Hunor 2,5%, iar Elena Udrea doar 0,9%.

Totodata, sondajul mai arata ca romanii au cea mai buna parere despre Victor Ponta, noul lider PSD, despre care 41% dintre romani au spus ca au o parere favorabila. Pe locul doi se claseaza Crin Antonescu, cu 39,5%, iar pe locul trei Mircea Geoana, cu 31,2%.

Traian Basescu, un lider corupt si arogant - sondaj

In topul celor mai nepopulari politicieni, potrivit sondajului PNL, se afla Emil Boc, despre care 84% dintre respondenti au spus ca au o opinie nefavorabila, Traian Basescu (77%), Adriean Videanu (76,3%) si Elena Udrea (75%).

Privind cele doua sondaje am fi tentati sa spunem ca nu ne surprinde faptul ca ambele cercetari i-au scos pe rivalii lor, democrat liberalii, drept cei mai nepopulari politicieni. Insa, se pare ca si sondajul efectuat de PD-L a demonstrat acelasi lucru.

Boc, Basescu si Videanu, cei mai nepopulari politicieni - sondaj

Astfel, potrivit celui mai recent sondaj intern al PD-L, intrat in posesia celor de la Gandul, increderea in Traian Basescu este de doar 20%.

Cercetarea comandata de PD-L si efectuata de CSOP releva ca incredere multa si foarte multa au in Traian Basescu doar 20%, in timp ce presedintele PNL, Crin Antonescu, ajunge la 21%, iar liderul social-democrat, Victor Ponta, inregistreaza 24%.

Seful UDMR, Marko Bela, are, la capitolul incredere, 4 procente, cel care conduce topul fiind insa guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu 32%. Sondajul are o marja de eroare de 3%, fiind realizat pe un esantion de 1.029 de persoane.

Ziare.com va invita la vot. Cu cine ati vota, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Basescu Geoana Ponta Antonescu, #alegeri prezidentiale sondaj , #presedinte
Comentarii
Poza clo
clo
rank 5
E foarte simplu. Se agita pe aici propagandistii portocala, dar singura solutie ar fi: ORICINE, DAR NU BASESCU!
Poza jelu
jelu
rank 4
Daca PSD si PC(PCR)ar fi scoase in afara legii pentru crime impotriva propriului popor si subminarea economiei nationale....