Opinii: Ultimul ordin al lui Basescu pentru Boc

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 15:01
9459 citiri
Opinii: Ultimul ordin al lui Basescu pentru Boc
Sursa foto: realitatea.net

Pe surse rasufla informatia ca Emil Boc ar fi fost coplesit de noul esec de la Curtea Constitutionala si ar fi vrut sa isi depuna demisia din fruntea Executivului. Tot ce este posibil. Dar aceasta nu ar mai fi o stire. Ar fi doar cel mai normal si natural lucru care s-ar putea petrece. Emil Boc ar avea toate motivele pentru asta. Toata lumea l-ar intelege si i-ar sustine gestul.

O noutate este insa faptul ca Emil Boc nu isi prezinta demisia si insista sa vada pana unde poate cobora cota de incredere a romanilor. Nu vom sti niciodata daca Emil Boc crede cu adevarat ca intruchipeaza rolul eroului care se sacrifica pentru binele poporului sau realizeaza si foarte bine dimensiunile propriului esec. In primul caz e aproape nevinovat. E doar o victima a Partidului Democrat Liberal si a lui Traian Basescu.

Daca insa Emil Boc este constient de esecul tuturor tentativelor sale de reforma, de inexistenta unei lupte serioase cu criza economica si neputinta sa in raport cu clientela politica ce il inconjoara, dar in ciuda acestei revelatii insista sa ramana in functie de dragul presedintelui sau pentru a-si mentine partidul la guvernare, atunci este cel mai trist roman.

Nu este putin lucru sa fii constient de propriile limite, de esecurile consecutive ale actelor intreprinse de tine si de faptul ca unica ta specializare, dreptul constitutional, s-a dovedit a fi doar un mit si o iluzie. In acest caz, daca inca mai pastreaza o farama de demnitate, acest om este posibil, asa cum sustin sursele citate de presa, sa isi fi prezentat demisia. Doar ca abia aici intervine adevarata problema si marea napasta a lui Emil Boc.

Cine sa il lase sa plece asa usor? Iar daca preacinstitul ardelean nu mai suporta atatea oua plesnite in cap de catre CCR si viseaza la eliberare, nici partidul si nici presedintele nu sunt dispusi sa isi lase "incasatorul" care "inca mai poate lua si duce multe bobarnace" sa plece asa usor la vatra. El trebuie sa stea si sa atraga cat mai mult din antipatia unui popor tot mai flamand, mai nervos si mai dezbinat.

Este mult prea posibil ca acestea sa fi fost ideile generale pe care i le-a transmis Traian Basescu premierului in vizita fulger pe care a facut-o la Palatul Victoria. Sau, desi mai putin probabil, se poate sa fi incercat sa il convinga ca Romania nu a cunoscut un erou modernizator mai mare ca el si ca aceasta natiune are nevoie de un Boc erou salvator, de un Emil care sa se sacrifice in numele reformarii statului si modernizarii lui. Se poate ca presedintele sa fi renascut in Emil Boc toate ideile inaltatoare pe care un general le poate transmite unui soldat dedicat trup si suflet tarii sale.

In oricare dintre variante, luxul ca Emil Boc sa isi dea demisia este pur si simplu o extravaganta atat de exagerata, incat nici partidul democrat liberal si nici presedintele nu si-o permit. Nu acum. Nu atat timp cat inca omul mai poate "incasa". Iar pentru ca Traian Basescu sa aiba o viata linistita la Cotroceni, Emil Boc trebuie sa se pregateasca sa mai incaseze inca mult si bine. Cel putin pana in 2012.

Drama noastra este ca odata cu Emil Boc o incaseaza si majoritatea, care are "doar" vina de a-i fi votat. In rest, Traian Basescu nu pare deloc dispus sa isi schimbe paradigma in care "joaca", ceea ce inseamna ca aceeasi "schema de joc" ne va epuiza rabdarea si ne va slei energiile pana in 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Traian Basescu Emil Boc, #Basescu Boc remaniere Guvern, #demisie Emil Boc , #presedinte
Comentarii
Poza TOM
TOM
rank 5
Il compătimesti grozav pe Emil Boc, atat de mult incat uiti să te compătimesti pe tine si să vezi pe care cale ai apucat si o bătătoresti ca soldatul sovietic. Asa zic si eu crestin afumat cu tămaie rusească in pestera GRIVCO!
Poza maxi
maxi
rank 5
FACE ARDELENII DE RAS! PUPI.NCURIST, NET.OT, FRA.IER... SA PLECE, SA LASE PE ALTUL!!