Crin Antonescu, atac la SIE: Imaginea tarii, distrusa organizat

Duminica, 05 August 2012, ora 13:45
7870 citiri
Crin Antonescu, atac la SIE: Imaginea tarii, distrusa organizat
Foto: EVZ

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, sambata seara, ca Serviciul de Informatii Externe (SIE) va trebui sa dea cateva explicatii referitoare la imaginea Romaniei, acesta vrand sa inteleaga "mecanismul prin care imaginea tarii a fost distrusa intr-o actiune organizata, coordonata si finantata".

"Pe mine ma intereseaza ca aceste institutii sa lucreze la Cotroceni nu ca sa lucreze pentru mine, sa-mi spuna mie cu cine se intalneste domnul Basescu. Sa vedem ce poate face pentru relatiile si imaginea afectate ale acestei tari, pentru ca ele au un rol sau il pot avea. Sa vedem ce se intampla- ca ma intrebati de un anumit serviciu (SIE)- trebuie sa intelegem totusi mecanismul prin care imaginea unei tari a fost distrusa in doua saptamani intr-o actiune evident organizata, coordonata, finantata", a declarat Antonescu la Antena3.

Intrebat daca poate cere serviciilor secrete sa-i spuna daca i-au transmis rapoarte si lui Traian Basescu, Crin Antonescu a replicat: "E o intrebare retorica. Sper din tot sufletul- nu am nicio informatie ca i-au trimis, ar fi fost ceva total in afara legii. Cred ca, oricu, nu mi-ar spune ca au facut asta".

In acelasi interviu, sustinut sambata seara, presedintele interimar a explicat de ce i-a eliberat din functie pe consilierii lui Traian Basescu.

"In momentul insa in care avem de-a face acum cu o luna si jumatate cu un nou interimat, mi s-a parut elementar sa-i eliberez din functie pe consilierii domnului Basescu. Intre noi fie vorba, mi s-ar fi parut elementar sa demisioneze dansii pentru ca, daca Traian Basescu se intoarce, evident ca si-i poate aduce inapoi", a explicat Antonescu.

"Am vazut discutii si in legatura cu asta, mai ales un anume Fota, care este de-o obraznicie iesita din comun si care pune in discutie aceasta decizie. Deci sunt consilierii prezidentiali ai lui Traian Basescu, au stat in curte la dansul, pot sta in continuare. Eu am ceva de facut, lucrurile uzuale la care ma ajuta consilieri. Cel putin o luna si jumatate", a completat presedintele interimar.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat vineri decretele de eliberare din functie a consilierilor prezidentiali Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu, Bogdan Alexandru Dragoi si Bogdan Manoiu.

Intr-o declaratie pentru NewsIn, Iulian Fota a precizat ca se astepta sa fie eliberat din functia de consilier prezidential, "tinand cont de cat de lipsita de eleganta a fost campania de suspendare".

"Eu ma si mir ca a asteptat pana acum, tinand cont ca eu m-am opus revocarii sefului STS, Marian Opris, in CSAT", a spus Fota, precizand ca presedintele interimar, Crin Antonescu, nu i-a reprosat in fata aceasta pozitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Crin Antonescu presedinte interimar, #Crin Antonescu SIE repros, #imagine Romania distrusa SIE , #presedinte