Opinii: Prea mici pentru un presedinte atat de Mare

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 09 August 2010, ora 23:42
6423 citiri
Opinii: Prea mici pentru un presedinte atat de Mare
Foto-montaj: Ziare.com

Ascultandu-l pe Traian Basescu in ultimul timp, te intrebi daca nu cumva toti romanii sunt batuti de soarta, iar presedintele a venit acum sa ne vindece pe toti. Cine i-ar mai fi pe plac? Cine s-ar putea ridica la inaltimea viziunii sale? Daca esti bugetar, esti gras si stai in carca slabutului care munceste.

Profesor daca te numesti, nu esti altceva decat un tonomat care scoate tampiti pe banda rulanta. Medicii iau spaga. Noroc, totusi, ca ei mai si pleaca din tara. Pensionar daca ai ajuns sa fii, esti nici mai mult nici mai putin decat principala cauza a saraciei care musca tara de picioare. In fine, orice ai fi, atat timp cat esti platit cu bani de la bugetul statului, se cheama ca esti o povara, un excedent, o boala a statului.

Presedintele si-a luat angajamentul sa scape tara de tine. Stati linistiti, de obicei, presedintele nu se tine de cuvant. Cu toate acestea, daca esti proaspat sinistrat, sa te fereasca Dumnezeu sa astepti ajutor de la stat sau sa te intrebi despre destinatia ajutoarelor. Ti se va raspunde ca esti obraznic, minti, manipulezi, te uiti incontinuu la televizor. Daca esti jurnalist....

...esti cel mai mare dusman al poporului. Un tonomat bun doar pentru a incasa, pentru ca apoi sa exagereze, sa denigreze si sa manipuleze. Jurnalistul a devenit exponentul invrajbirii si dezbinarii romanilor. Nu politicienii, nu coruptia lor, nu prostia si saracia pe care le-au promovat si incurajat, ci jurnalistii care vorbesc despre acestea sunt adevaratii pacatosi ai neamului.

A scapat cineva din tinta tirului prezidential? Totusi exista cativa romani de care presedintele a mandru: sunt cei care nu iau nimic de la stat, ci doar contribuie. Capsunarii, inginerii si profesorii care s-au reorientat profesional catre statele mai bogate ale lumii - ei si doar ei sunt unicul motiv de bucurie al presedintelui. Daca alegi sa ramai, esti o povara. Daca te hotarasti sa pleci, esti pe drumul cel bun - Romania si Basescu iti vor fi recunoscatori.

Dupa un calcul sumar, facem mai multe parale afara decat in tara. Si la propriu, si la figurat. Presedintele a grait - suntem o tara bolnava. Justitia nu-si face nici ea datoria. Clasa politica este "ca o zoaie pe un geam", taranii sunt lenesi si refuza sa munceasca pamantul. Iar pentru ca statul este slab, sarac si cocosat de grasi, sa le transmitem parintilor si copiilor nostri sa ramana in continuare la munca in strainatate.

Se pune astfel baza unei noi Romanii. A unei tari moderne, reformate si restructurate din temelii. O tara plina de comunisti nostalgici dupa Ceausescu, adoratori ai noii drepte reprezentata de Elena Udrea, manelisti platitori de impozite si magicieni care se vor inchina Soarelui - celui mai mare satelit al Pamantului. Restul suntem deja prea mici pentru un presedinte atat de mare.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Traian Basescu presedinte romani, #Basescu medici, #Basescu jurnalisti , #presedinte