Presedintele Elvetiei si-a scurtat vizita in Romania. Vezi de ce

Autor: Ana Ilie
Sambata, 02 Iulie 2011, ora 16:14
6443 citiri
Presedintele Elvetiei si-a scurtat vizita in Romania. Vezi de ce

Presedintele Confederatiei Elvetiene, Micheline Calmy-Rey, si-a scurtat, vineri, vizita oficiala de doua zile in Romania, invocand probleme de program. O intalnire cu presedintii ambelor camere ale Parlamentului roman a trebuit sa fie anulata din motive de sincronizare.

Romandie citeaza ca motiv pentru aceasta actiune "un impediment legat de prima femeie la conducerea Camerei Deputatilor", Roberta Anastase.

Micheline Calmy-Rey s-a intalnit, vineri dimineata, cu comunitatea de afaceri elvetiana in Romania. Doamna Calmy-Rey a depus apoi o coroana de flori la monumentul soldatului necunoscut.

Doamna Calmy-Rey a efectuat, joi si vineri, o vizita oficiala in Romania, la invitatia presedintelui Traian Basescu. Cu aceasta ocazie, au avut loc convorbiri oficiale intre cei doi sefi de stat, urmate de o declaratie de presa comuna.

Inatlnirea dintre cei doi sefi de stat a prilejuit si un nou atac al presedintelui roman la adresa presei. Traian Basescu i-a atras atentia, razand, omologului sau asupra numarului mare de jurnalisti, notand ca "e un dezastru cu presa noastra", prezenta in mare numar la eveniment, in conditiile in care din delegatia Confederatiei face parte doar un singur jurnalist.

"E un dezastru cu presa noastra. Ei stiu parerea mea despre ei. Nu e un secret. Dar nu in termeni de continut, ci ca numar", a afirmat Basescu, razand.

Din delegatia Elvetiei a facut parte un singur jurnalist, Micheline Calmy-Rey neavand nici cameran sau fotograf oficial.

Camera Deputatilor reactioneaza

Intr-o precizare remisa redactiei Ziare.com, Camera Deputatilor a explicat aceasta situatie.

"Vizita presedintelui Confederatiei Elvetiene, doamna Micheline Calmy-Rey, in Romania, a avut, initial, o durata de doua zile, respectiv 30 iunie si 1 iulie. Cu doua zile inainte de inceperea vizitei oficiale, marti, 28 iunie, Cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor a transmis oficial organizatorilor faptul ca agenda doamnei Roberta Anastase este foarte incarcata si nu poate include respectiva intrevedere de vineri, 1 iulie, comunicandu-le, in acelasi timp, ca presedintele Camerei Deputatilor l-a desemnat pe vicepresedintele institutiei, domnul Marian Sarbu, ca inlocuitor", se arata in text.

"Si ambasada Elvetiei a anuntat oficial, joi, 30 iunie, ca doamna Micheline Calmy-Rey si-a scurtat vizita de doua zile in Romania ca urmare a unor evenimente de ultima ora, asa incat intrevederile cu presedintele Senatului, domnul Mircea Geoana, si cu vicepresedintele Camerei Deputatilor, domnul Marian Sarbu, de vineri, 1 iulie nu mai puteau avea loc", conchide precizarea Camerei Deputatilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#presedintele elvetiei vizita romania, #presedintele elvetiei vizita romania scurtata , #presedinte
Comentarii