Ludovic Orban: Refuz sa cred ca Ponta o propune pe Kovesi, e SF! Incep sa-mi pun intrebari

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 15:53
7660 citiri
Ludovic Orban: Refuz sa cred ca Ponta o propune pe Kovesi, e SF! Incep sa-mi pun intrebari

Deputatul PNL Ludovic Orban spune ca refuza sa ia in considerare varianta ca Victor Ponta sa o propuna procuror-sef la DNA pe Laura Codruta Kovesi, dar ca, daca acest lucru se intampla, apar niste intrebari referitoare la relatia premierului cu presedintele Traian Basescu.

"Numirea inca nu s-a produs. Refuz sa ma gandesc la asa ceva. Nu cred ca e posibil ca Victor Ponta sa o propuna oficial pe Codruta Kovesi. Se stie foarte bine ce a facut Codruta Kovesi ca procuror general.

Refuz sa cred! Numai daca ii luam toate declaratiile domnului Ponta despre doamna Kovesi, facute de-a lungul timpului, nu cred ca e posibil. Pentru ca presedintele s-o poata numi, trebuie sa fie propusa de ministrul Justitiei, care e, interimar, domnul Ponta, ori eu nu cred ca Victor Ponta a preluat portofoliul numai ca s-o puna pe Codruta Kovesi, caci altfel incep sa-mi pun intrebari serioase legate de atitudinea lui Victor Ponta fata de Basescu si de tot ce inseamna Basescu", a spus fostul ministru al Transporturilor pentru Ziare.com.

"Ar fi inca o dovada, pe langa pactul de coabitare si alte actiuni, a unei atitudini neclare in privinta relatiei cu Basescu. Deocamdata, imi pare Science Fiction ca Victor Ponta sa o puna pe Kovesi", a adaugat liberalul.

Antonescu dezvaluie de ce Ponta ar putea s-o puna pe Kovesi la DNA

Ponta: Procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL. Daca e, ii punem la Antena 3

Dupa ce Victor Ponta a admis ca sunt sanse ca Laura Codruta Kovesi sa ajunga procuror sef la DNA, Crin Antonescu a explicat, duminica seara, ce motive ar avea premierul pentru a face acest lucru, precizand foarte clar ca el nu este de acord cu varianta respectiva.

"Argumentul cel mai puternic este acela al presiunii internationale, care a gasit o scuza in numirea procurorilor", a declarat Antonescu, la Antena 3, adaugand ca un alt motiv ar fi linia unei negocieri cu presedintele Traian Basescu.

"Daca se merge pe linia unei negocieri cu presedintele, atunci exista niste argumente si pentru Ponta. Daca intram in zona negocierii, sunt gata sa spun ca e o negociere si ca are si el dreptate. Dar doar daca intram in negociere", a precizat seful PNL.

Cu toate acestea, el a sustinut clar ca se opune numirii lui Kovesi in functia de procuror sef al DNA si a explicat si de ce.

"Eu ma opun. (...)Este nepotrivit atata timp cat noi am spus vreme de cativa ani ca doamna Kovesi nu a condus in ordine Parchetul General, ca sunt grave suspiciuni. Daca tot ce am spus am crezut, atunci nu poate vreunul dintre noi sa o propuna pe Kovesi.

Nu am nimic personal. Am intalnit-o o singura data la o intalnire publica. Daca Ponta poate sa faca asemenea propunere, poate sa taca sau poate sa spuna ca s-a inselat ani de zile", a continuat presedintele PNL.

Antonescu a adaugat ca si in cazul in care aceasta numire va avea loc, asta nu inseamna ca USL se destrama, pentru ca Uniunea nu si-a incheiat inca misiunea.

"Ce sa facem? Sa rupem USL? E si asta o varianta, dar am serioase indoieli. Eu nu sunt un om care sa ma cert pe crampeie de putere, crampeie de buget. Eu ma bat cu oricine, daca e nevoie, pe lucruri mari, pe principii, pe directiile acestei tari. (...) Victor Ponta este in continuare cel mai bun partener al meu, un om in care cred, cu care ne-am inhamat la raspunderea enorma a milioane de oameni disperati", a mai spus Antonescu.

Informatii pe surse, pe care Victor Ponta nu le-a contrazis, spun ca premierul, din postura sa de ministru interimat al Justitiei, ii va propune ca sefi la Parchetul General si DNA pe Tiberiu Nitu, respectiv Laura Codruta Kovesi.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Orban Ponta Kovesi SF, #Orban Ponta numire Kovesi , #procurori sefi