Senator PNL: USL putea sa se rupa daca Ponta nu dadea inapoi cu Kovesi. Va plati costul!

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 17:01
7927 citiri
Senator PNL: USL putea sa se rupa daca Ponta nu dadea inapoi cu Kovesi. Va plati costul!

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu spune ca premierul Victor Ponta a dat inapoi in privinta numirii Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA pentru ca exista riscul ruperii USL din aceasta cauza, adaugand ca e ingrijorat ca seful Guvernului negociaza cu presedintele Traian Basescu "peste capul electoratului si partenerilor de alianta".

"Domnul Ponta a facut foarte bine ca s-a razgandit, daca ar fi perseverat, ar fi incalcat un principiu al relatiilor din interiorul USL si unul din cele mai importante angajamente electorale pe care noi ni le-am luat impreuna - de a elibera justitia de orice fel de constrangeri politice.

Victor Ponta a vazut care sunt relatiile din interiorul USL, care sunt relatiile opiniei publice si si-a dat seama ca risca foarte mult daca persevereaza. Riscul cel mai mare era ruperea USL sau deteriorarea foarte grava a relatiilor din interiorul USL si, oricum, de a ne urca electoratul in cap. Nu de asta ne-a votat electoratul, ca sa facem intelegeri cu Basescu", a spus Stanescu pentru Ziare.com.

Intrebat daca e ingrijorat de faptul ca Victor Ponta lua in considerare numirea Laurei Codruta Kovesi, fostul jurnalist a raspuns: "Sigur ca ma ingrijoreaza orice predispozitie a cuiva de a negocia peste capul electoratului si al partenerilor de alianta cu un presedinte care a fost demis politic de catre cetateni".

"Problema e ca in acest moment e un cost politic de platit pentru toata aceasta balbaiala, care va fi platit electoral de USL in general si de Victor Ponta in special, si e pacat!", a mai comentat Rosca Stanescu.

PNL are 16 nume de ministri

Sorin Rosca Stanescu spune ca PNL are 16 nume din randul carora va alege viitorul ministru al Justitiei si ca acesta trebuie sa faca o selectie a procurorilor pentru a gasi 200 de nume din care sa-i propuna lui Basescu viitorii sefi la Parchet si DNA.

"Numirea unui ministru al Justitiei care sa procedeze conform intelegerii cu partenerii europeni, respectiv sa faca o procedura de selectie transparenta. Nu trebuie sa ne oprim doar la procurori, e o greseala. Si judecatorii pot fi sefi ai marilor parchete, ei cunosc mai bine dreptul penal decat procurorii. Putem sa facem apel la cele doua asociatii, ale procurorilor si magistratilor, sa le cerem sprijinul. Sunt mii de procurori si de judecatori, dintre acestia vom gasi 200 foarte bine pregatiti si care merita sa conduca marile parchete si din cei 200 o sa facem un clasament, i se livreaza lui Basescu, sa-i respinga pe toti.

(...)daca-i respinge pe toti, se va lamuri intreaga Europa ce fel de presedinte au mentinut in formol la Cotroceni", a mai declarat Stanescu.

Ponta renunta sa desemneze procurorii sefi si anunta o noua procedura de selectie

Premierul Victor Ponta a renuntat, marti, sa mai desemneze procurorul general si procurorul sef al DNA. La iesirea de la sedinta CSM la care a fost discutat subiectul, premierul a spus ca va tine cont de opinia unanima a sectiei de procurori a CSM, iar cel care va face nominalizarile va fi viitorul ministru al Justitiei.

Victor Ponta a declarat ca nu a apucat sa faca nicio nominalizare la sedinta sectiei pentru procurori a CSM, nu a vorbit despre niciun nume, ci a propus sa se mearga pe varianta prevazuta in acest moment in lege, respectiv ministrul Justitiei sa faca propunerea, CSM sa dea aviz, iar presedintele sa numeasca procurorii sefi.

Cea de a doua varianta a fost sustinuta de CSM si anume sa se mearga pe acea procedura discutata cu Comisia Europeana care "presupune anumite etape".

"Opinia este de a merge pe o procedura de selectie cu toate acele etape. Am luat act de aceasta prevedere", a spus Ponta.

Premierul a mai precizat ca acesta a fost rezultatul discutiilor avute cu procurorii din sectia CSM si ca nu au fost avute in vedere nume de procurori.

"Am spus clar ca nu facem propuneri decat daca ne intelegem asupra procedurii. Asta e rezultatul", a subliniat Victor Ponta, adaugand ca toti procurorii care vor sa se inscrie la concurs o vor putea face.

"Probabil voi numi intai un nou ministru al Justitiei care va stabili aceasta procedura", a mai completat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Rosca Stanescu rupere USL, #Kovesi Ponta rupere USL , #procurori sefi