Ancheta referendumului, bazata pe interceptari - Mai multi politicieni ascultati

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 19:03
7969 citiri
Ancheta referendumului, bazata pe interceptari - Mai multi politicieni ascultati

Inalta Curte de Casatie si justitie a emis, in ultimele doua luni, 165 de mandate de ascultare a inaltilor functionari, majoritatea vizand ancheta eventualelor fraude la referendumul din 29 iulie.

Printre persoanele ascultate se afla si mai multi politicieni, conform Romania Tv. In iulie-august 2011, ICCJ a dat mandat pentru numai doua interceptari.

Potrivit sursei citate, in perioada ianuarie - iulie 2012 au fost emise in total 450 de mandate. Spre comparatie, in aceeasi perioada a anului trecut au fost emise doar 140.

Cezar Preda: Sunt in jur de 9.000 de mandate pe an

Presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, democrat-liberalul Cezar Preda, a precizat ca aceasta cifra nu este mare, mentionand ca anual se elibereaza in jur de 9.000 de mandate de interceptare.

"Decizia procurorilor si a ICCJ care da aceste avize nu pot sa o judec. SRI doar executa aceste avize. Acesta cifra nu imi spune nimic, sunt in jur de 9.000 de mandate pe an. Ar fi bine sa lasm aceste institutii ale statului, sa nu adunam mere cu pere si sa nu sarim in sus, in contextul in care un judecator de la Inalta Curte aprobat aceste mandate. (...)

Fiecare raspunde pentru ceea ce face. Daca procurorii au solicitat aceste mandate - care trebuie argumentate foarte bine - inseamna ca au avut motive. Aceste dosare vor deveni publice", a mentionat democrat-liberalul.

In finalul interventiei sale, Cezar Preda a apreciat ca "daca am fi o tara de oameni cinstiti si corecti, nu ar mai fi interceptari".

Peste 600 de dosare, in ancheta privind referendumul

Peste 600 de dosare au fost inregistrate la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cazul anchetei privind referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Peste 600 de dosare, intocmite de Parchet in cazul referendumului

Potrivit unui comunicat al biroului de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in anul 2012 au fost inregistrate la unitatile de Parchet un numar de 632 dosare referitoare la desfasurarea referendumului.

Pe langa acestea, alte 2.052 dosare au vizat desfasurarea alegerilor locale.

Dragnea, cercetat pentru fraude la referendum

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea, coordonatorul PSD al companiei pentru referendum, este cercetat pentru fraude la votul din 29 iulie.

Social democratul este urmarit penal pentru numeroase infractiuni in timpul desfasurarii referendumului, "in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite".

DNA: Liviu Dragnea a utilizat 10 metode de fraudare a votului

DNA a enumarat nu mai putin de zece metode prin care secretarul general al PSD a fraudat votul de la referendumul de demitere a lui Traian Basescu, printre care turismul electoral, falsificarea de semnaturi si votul exercitat de minori.

Dragnea a respins toate acuzatiile aduse de DNA, sustinand ca prin acest demers se incearca indepartarea sa din functie, in conditiile in care USL are sanse foarte mari sa obtina un numar record de parlamentari.

PSD-ul cu "apucaturi colectiviste" se autodenunta

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca s-a autodenuntat deja la Directia Nationala Anticoruptie, alaturi de alti lideri PSD, in dosarul referendumului, pentru ca au chemat oamenii la vot.

Victor Ponta se autodenunta la DNA, desi Crin Antonescu s-a razgandit

"Am semnat deja autodenuntul la DNA. (...) Nu ma duc la DNA, trimit frumos prin posta, cu numar de inregistrare. Toti membrii Biroului Permanent (al PSD - n. red.) au facut lucrul asta si apoi toti membrii Comitetului Executiv", a recent Ponta.

De cealalta parte, colegul sau de alianta, liberalul Crin Antonescu, a comenta gestul social-democratilor de a se atodenunta la DNA, apreciind ca pesedistii "au apucaturi colectiviste".

"Colegii din PSD, nu o spun cu nicio malitiozatate, prin traditie au apucaturi colective, colectiviste si atunci sigur ca s-au dus mai multi", a declarat co-presedintele USL.

Crin Antonescu: Colegii din PSD au apucaturi colectiviste

"Apreciez acest gest, moralmente ma solidarizez si eu cu el, cred insa ca, dincolo de acest gest, prim-ministrul, Guvernul, noi cei care suntem din majoritatea parlamentara, avem de facut mai mult decat atat", a adaugat liberalul.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#referendum ancheta refernedum, #refernedum interceptari procurori , #referendum